فرهنگی‌هنری 00:05 - 30 آبان 1402
در حالی که پرداخت نشدن بدهی صدای دفاتر زیارتی را درآورده بود، بسته حمایتی دولت به صورت دیناری در اختیار شرکت‌های مجری عتبات قرار گرفت.

دینار، ارز حمایتی دولت و جایگزین دلار در سفر عتبات شد

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، بدهی سازمان حج و زیارت به شرکت‌های مجری اعزام زائران به عتبات موضوع چالش‌برانگیز سفرهای زیارتی به عتبات بود. برخی از دفاتر زیارتی از مشکلات مالی گله داشتند و در تأمین هزینه‌های سفر با مشکلاتی روبرو بودند.

کربلا ـ روز گذشته

دینار جایگزین دلار برای سفرهای عتبات

بسته حمایتی دولت به دفاتر زیارتی به صورت دلار در اختیار سازمان حج و زیارت قرار می‌گرفت و این مبلغ در عراق به صورت دینار به شرکت‌های زیارتی پرداخت می‌شد. این امر موجب نارضایتی دفاتر زیارتی شد و آنها را درباره شیوه تخصیص این بسته حمایتی معترض کرد. (اینجا بخوانید)

محمد نورانی، یکی از مدیران دفاتر زیارتی می‌گوید: «پس از شنیده شدن اعتراض‌ها، دلار از بسته حمایتی دولت به سفر عتبات حذف و دینار جایگزین آن شد.» با جایگزینی دینار به جای دلار برای شرکت‌های مجری سفر عتبات، دیگر مبلغ اختصاص یافته به دفاتر بدون تغییر در اختیار آنها قرار می‌گیرد. چرا که پیش از این، در هر ۱۰۰ دلار اختصاص یافته به شرکت‌های مجری، حدود ۸ درصد هدر می‌رفت و شرکت‌های مجری هم از این بابت متضرر می‌شدند.

پرداخت بخشی از بدهی شرکت‌های مجری سفر عتبات

فرهاد محمودی، یکی از مدیران دفاتر زیارتی که از بدهی سازمان حج و زیارت به شرکت‌های مجری سفر عتبات گلایه داشت، می‌گوید: «بخشی از این بدهی در روزهای اخیر به دینار پرداخت شد.»

دلار اختصاص یافته به سفرهای زیارتی عتبات با نرخ ۳۴ هزار تومان بود که این مبلغ در جلسه شورای عالی حج تصویب شد. اوایل سال جاری دلار با این مبلغ در اختیار دفاتر قرار گرفت، اما پس از مدتی پرداخت دیرهنگام آن مشکلاتی ایجاد کرد. اکنون اما ارز اختصاص یافته به شرکت‌های مجری سفر عتبات به دینار است و این مبلغ در عراق به دفاتر تعلق می‌گیرد.

دولت جلوی ضرر شرکت‌های مجری عتبات را گرفت

دولت سیزدهم سفرهای ارزان و آسان زیارتی را در دستور کار قرار داده است که برای تحقق آن ارز با نرخ ثابت به سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام‌ به عتبات اختصاص پیدا کرد. با این روند دیگر هزینه سفر عتبات با نوسان نرخ دلار تغییر نکرد و زائران توانستند برای سفر به کربلا برنامه‌ریزی کنند.

اختصاص دینار ۲۴ هزار تومانی به سفر عتبات

سازمان حج و زیارت برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در زمینه دلار، آن را در عراق به دفاتر زیارتی تحویل می‌داد، اما در هفته‌های گذشته به جای پرداخت دلار، به شرکت‌های مجری معادل آن را به دینار پرداخته است؛ در حالی که دفاتر زیارتی و شرکت‌های مجری هزینه‌ها را باید به دلار بپردازند و از طرفی هم هزینه نهایی سفر عتبات بر اساس دلار تعیین شده بود.

با حذف دلار از بسته حمایتی دولت و جایگزینی دینار، احمد رحمانی، مدیر یکی از دفاتر زیارتی با بیان اینکه دلار یا دینار برای ما فرقی ندارد، می‌گوید: «همین که هزینه‌ها به موقع پرداخت شود، برای ما کافی است».

برخی از منابع آگاه قیمت دینار اختصاص یافته به سفرهای زیارتی به عتبات برای حمایت از زائران و جلوگیری از افزایش قیمت اعزام‌ها را ۲۴ هزار تومان اعلام کرده‌اند. در حالی که نرخ دینار در بازار آزاد حدود ۳۸ هزار تومان است.

البته هنوز این موضوع از سوی سازمان حج و زیارت اطلاع‌رسانی نشده است، اما شرکت‌های مجری سفرهای زیارتی به عتبات که در شیوه نوین اعزام‌ها، کاروان زائران را به زیارت می‌برند، پرداخت دینار به جای دلار به سفرهای زیارتی را تأیید کردند.

اختصاص بسته حمایتی دولت به سفر عتبات در عراق

پس از شیوع کرونا سفرهای زیارتی به عتبات متحول و به جای اینکه یک شرکت مجری اعزام باشد، دفاتر زیارتی توانمند نیز وارد میدان شدند. از اواخر سال گذشته نیز به دلیل نوسان هزینه سفر عتبات و تأکید دولت به سفرهای زیارتی ارزان، سعی شد نرخ ارز برای سفر عتبات در دوره خاص ثابت بماند. همچنان نیز بسته دولت برای سفر عتبات تخصیص پیدا می‌کند که البته این بسته حمایتی از سوی سازمان حج و زیارت به دینار و در عراق به دست شرکت‌های مجری می‌رسد.

پیش از این در سفر آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و هیأت دولت به سوریه، بر حذف دلار از امور زیارتی بین دو کشور تأکید شد.

پایان پیام/


12008930
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» ستاد جشنواره فیلم فجر زمان نمایش سه فیلم توقیف شده در سانس های ویژه جشنواره را اعلام کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در دستگاه‌های مختلف طی ایام نوروز خدمت‌رسانی می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مختاری با اشاره به فنون تربیت فرزند معتقد است: نخستین چالش جدی والدین در این مسیر، سردرگمی درباره حد و مرز میان محبت و محدودیت است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مسعود کارگر، منتقد سینما، در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، فیلم «چشم بادومی» را اثری موفق در پرداخت به بحران هویت و شکاف نسلی دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مسعود کارگر، منتقد سینما، در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، فیلم «چشم بادومی» را اثری موفق در پرداخت به بحران هویت و شکاف نسلی دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پنجمین روز از جشنواره فیلم فجر با حضور پرشمار اهالی دولت برای نمایش فیلم‌هایی با موضوع دفاع مقدس، محیط‌زیست، و اجتماعی همراه شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست پرسش‌وپاسخ فیلم «زیبا صدایم کن» در پنجمین روز از جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فرید سجادی حسینی، بازیگر فیلم سینمایی «خاتی» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد؛ در رابطه با فعالیت حرفه‌ای خود صحبت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری فیلم سینمایی «رها» در سومین روز از جشنواره فیلم فجر با حضور عوامل برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ارسال آثار به سومین جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای «صبح» تا ۱۵ اسفندماه تمدید شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است