اقتصادی 00:01 - 10 آبان 1403
با توجه به سیاست افزایش تولید مرغ، مسئولان وعده کاهش قیمت را از اوایل آبان داده بودند که با افزایش تقاضا برای خرید مرغ، این امر به روز‌های آتی موکول شد.

وعده ارزانی قیمت مرغ به زمان دیگری موکول شد

 

طی هفته های اخیر قیمت مرغ با نوساناتی در بازار روبرو شد که مسئولان کاهش جوجه ریزی در فصل تابستان، تلفات مرغ و کاهش وزن گیری در فصل گرما را عامل اصلی نوسانات بازار مطرح کردند که با آغاز فصل سرما در مهرماه و افزایش جوجه ریزی‌ها، مسئولان وعده کاهش قیمت مرغ در اوایل آبان را داده بودند که بررسی های میدانی حا‌کی از آن است که قیمت مرغ کماکان بالاست به طوریکه در خرده فروشی ها بالای ۱۰۰ هزارتومان عرضه می شود.

آمار سامانه سماصط حاکی از آن است که در  مهرماه ۱۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که نسبت به شهریور ماه ۱۰ میلیون قطعه افزایش یافته است‌، براین اساس متوسط تولید مرغ گوشتی بالای ۲۶۰ هزارتن خواهد بود که این میزان مازاد بر نیاز کشور است. هرچند نوسانات قیمت گوشت قرمز طی روزهای اخیر و ازدیاد تقاضا برای خرید مرغ، منجر به افزایش مصرف این محصول پروتئینی و مانع کاهش قیمت و وعده های مسئولان شده است.

 محمد حسن نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد گفت: براساس پیش بینی‌های صورت گرفته به زودی التهابات بازار مرغ فروکش کرده و همواره بدلیل افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ بیش از تقاضای بازار، قیمت به ثبات می رسد.

حسن نژاد با اشاره به عملکرد سازمان مدیریت میادین در کنترل قیمت محصولات پروتئینی افزود: طی سال های اخیر، سازمان مدیریت شهر تهران خوشبختانه با ورود هوشمندانه به مساله دسترسی آسان و با کیفیت مردم به محصولات پروتئینی توانسته نوسانات قیمت در سطح شهر را نظم دهد.

معاون وزیر جهاد چالش‌های جوجه‌ریزی در شهریور ماه را عامل اصلی نوسانات قیمت اعلام کرد و گفت: علی رغم تنوع قیمت در بازار مرغ در سطح شهر، اما قیمت مرغ در بازار میوه و تره بار بهمن به عنوان یک مرکز تخصصی عرضه محصولات پروتئینی است.

علی رغم آنکه در سنوات قبل در تامین مرغ مورد نیاز کشور با چالش هایی روبرو بودیم به طوریکه برای تنظیم بازار و تامین ذخایر استراتژیک ناگریز به واردات بودیم، اما از اواخر سال گذشته با سیاست جدید وزارت جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها و تولید نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه بعد از گذشت سال ها صادرات مرغ آغاز شد به طوریکه در ۶ ماهه نخست امسال ۲۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شد و از اواخر شهریور در راستای تنظیم بازار به طور موقت صادرات متوقف شد که با افزایش تولید از اواخر ماه، صادرات مجدد در دستور کار قرار می گیرد.

ازدیاد تقاضا برای خرید مرغ در پی نوسانات قیمت گوشت قرمز عامل اصلی التهابات بازار

سید صدرالدین عظیمی نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش ۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در مهرماه خبر داد و گفت: طبق برآوردها و گزارش های مراکز جوجه کشی در آبان ماه تولید جوجه بالاست که براین اساس پیش بینی می شود تولید از مهرماه هم بالاتر باشد، از این رو مشکلی در عرضه نداریم.

به گفته او، در شرایط کنونی متوسط قیمت مرغ زنده در استان ها ۶۵ تا ۶۶ هزارتومان است که با توجه به افزایش جوجه ریزی و تولید مرغ انتظار کاهش قیمت ها را ظرف یک هفته آتی داریم.

عظیمی با بیان اینکه قیمت جوجه یکروزه با نرخ ۴۰ هزارتومان بدست مرغداران می رسد، افزود: با توجه به آنکه مرغداران نمی توانند مستقیم با مرغ مادری ها ارتباط داشته باشند، از طریق یک تا ۲ واسطه جوجه بدستشان می رسد که تامین نقدینگی خرید با این نرخ مشکل است و از طرفی ریسک تولید با این نرخ جوجه بالاست، درحالیکه دولت خط اعتباری برای تولید مرغ یا نهاده مدت دار در اختیار مرغداران قرار نمی دهد.

نایب رئیس اتحادیه مرغداران ادامه داد: توزیع قطره چکانی و مستقیم جوجه به اتحادیه راهگشای مشکل بازار نیست و تنها به سبب افزایش جوجه ریزی پیش بینی می شود که قیمت جوجه تعدیل شود.

او نوسان قیمت گوشت قرمز را یکی از دلایل التهابات بازار مرغ دانست و افزود: براساس پیش بینی های قبلی انتظار برآن بود که در آبان با کاهش چشمگیر قیمت مرغ در بازار روبرو شویم، اما بدلیل نوسانات قیمت گوشت قرمز و افزایش مصرف گوشت مرغ، کاهش قیمت محقق نشده است.

عظیمی تولید ماهانه مرغ را ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با احتساب سرانه مصرف نیاز ماهانه کشور ۲۳۰ هزارتن است که براین اساس مازاد چندانی نداریم، اما طی هفته های آتی با افزایش تولید احتمال کاهش قیمت بدلیل ازدیاد جوجه ریزی ها وجود دارد.

براساس آمار در فروردین ماه ۱۳۶ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه، اردیبهشت ۱۵۵ میلیون و ۸۴۱ هزار قطعه، خرداد ۱۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه، تیرماه ۱۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه، مرداد ۱۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه و در شهریور ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که به طور متوسط تولید مرغ ۲۰ تا ۳۰ میلیون قطعه مازاد بر نیاز کشور است.

توزیع مرغ منجمد راه حلی برای تنظیم بازار و کاهش التهابات

در ادامه مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: براساس پیش بینی معاونت امور دام، قیمت مرغ از نیمه آبان ماه روند کاهشی خواهد داشت و این احتمال وجود دارد که به نرخ مصوب برسیم‌.

او قیمت کنونی مرغ زنده را ۷۰ هزارتومان و مرغ گرم بالای ۱۰۰ هزارتومان در خرده فروشی ها اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه نرخ مصوب مرغ در ۱۶ ماه اخیر تغییری نداشته است، مرغداران به نرخ مصوب قبلی معترض هستند.

یوسف خانی با بیان اینکه مرغداران به سبب نبود نظارت بر بازار مرغ تولیدی را با قیمت های دلخواه عرضه می کنند، افزود: برآوردها حاکی از آن است که از هفته آینده قیمت مرغ شکسته شود چراکه به سبب ازدیاد جوجه ریزی و تولید، قیمت ها کاهش می یابد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی عرضه مرغ منجمد را راهکار تنظیم بازار دانست و گفت: با توجه به شرایط کنونی بازار، توزیع مرغ منجمد در راستای تنظیم بازار در فروشگاه های زنجیره ای و غرفه میادین میوه و تره بار انجام می شود و تا رسیدن بازار به ثبات، توزیع مرغ منجمد ادامه خواهد داشت.  

بنابر آمارهای اعلامی پتانسیل تولید سالانه بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف سالانه ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن  مرغ مورد نیاز است که در راستای پایداری تولید، با اتخاذ سیاست های مناسب و برنامه ریزی مدون در صورت استفاده حداکثری باید مازاد تولید به بازارهای هدف صادر و بخشی به عنوان ذخایر استراتژیک ذخیره سازی شود تا در ایام‌پیک مصرف و نوسانات قیمت در بازار توزیع شود.

خبرنگار: آزاده محبی


12110855
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» اعطای تسهیلات 5 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر آغاز شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۸ تا ۲۰ هزارتن میوه و صیفی داخل میدان مرکزی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات گفت:عدم ساخت و ساز دوباره روی محل وقوع زمین لرزه نقش موثری در کاهش آثار زلزله در مناطق مختلف زلزله خیز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر آمار‌های اعلامی وزارت جهاد امسال یک میلیون و ۸۰۰هزار تن شکر در کشور تولید شد که بر این اساس بزودی در تولید شکر خودکفا خواهیم شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: براساس آمار از ابتدای سال تاکنون ۱۲۰ هزارتن تخم مرغ به ۱۱ کشور صادر شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران گفت: بازار مسکن نیازمند اجرای دوباره قانون پیش‌فروش است که‌ زمینه ساز بازگشت رونق به این بخش می شود.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» کارشناس امور اراضی کشور گفت: تاکنون 86 درصد از اراضی کشور رفع تداخل شده و 14 درصدباقی مانده هم به زودی رفع خواهد شد.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» در ژوئن 1989، تورم آرژانتین از رقم بی سابقه‌ی «1000درصد» عبور کرد. اما کار به اینجا ختم نشد، و این شاخص با افزایش پلکانی، در مارس 1990، به رقم سرسام آور «20هزاردرصد» رسید. آرژانتین در حال تجربه‌ی دوران تازه ای از مشکلات ساختاری است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل توانیر با اشاره به نصب ۴.۶ میلیون کنتور هوشمند در شبکه برق کشور، استفاده کارآمد از ظرفیت‌های شبکه را از اهداف هوشمندسازی صنعت برق عنوان کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با نوسانات ایجاد شده در بازار مسکن شاهد آن هستیم که استقبال خریداران از واحد‌های مسکن اقتصادی با توجه به پایین بودن قیمت‌ها بیشتر شده که طبق آمار‌ها تا ۴۸ ماه آینده فاز اول آن افتتاح می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است