اجتماعی 09:11 - 03 فروردین 1402

به گزارش پایگاه خبری صراط، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌



"اللهمَّ اجعل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین، وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین، وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین وَاعفُ عَنّی یا عافِیاً عَنِ المُجرِمین. "



«خدایا قرار ده روزه‌ام را در این ماه روزه روزه‌داران واقعی و شب زنده‌داری‌ام را نیز مانند شب زنده‌داران و بیدارم کن در آن از خواب بی‌خبران و گناهم را بر من ببخش‌ای معبود جهانیان و درگذر از من‌ای درگذرنده از گناهکاران.»



دعای روز اول ماه مبارک رمضان/ چه روزه‌ای «خاص» است؟

 آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز اول ماه مبارک رمضان آورده است:



اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ؛ خدایا روزه مرا روزه صائمین قرار بده؛ صائمین چه کسانی هستند؟



سه نوع روزه داریم؛ ۱- روزه عام ۲- روزه خاص ۳- روزه خاص الخاص



روزه عام: همان روزه‌ای است که عموم مردم می‌گیرند؛ نمی‌خورند و نمی‌آشامند، ولی متأسفانه به نامحرم هم نگاه می‌کند؛ گناه هم می‌کند؛ حجابش را هم مراعات نمی‌کند؛ بنابراین روزه عام روزه‌ای هست که انسان تنها از اموری که روزه را باطل می‌کند خودداری می‌نماید.



روزه خاص: روزه‌ای است که روزه‌دار علاوه بر اینکه از خوردن و آشامیدن خودداری می‌کند اعضا و جوارحش هم روزه دارد؛ چشمش را هم از معصیت می‌بندد؛ سحر که روزه می‌گیرد نیت می‌کند که خدایا من همه اعضا و جوارحم روزه است؛ گوشم غیبت نمی‌شنود، زبانم غیبت نمی‌کند، و … این روزه خاص است.



روزه خاص الخاص: این روزه، روزه‌ای است که غیر از خدا هیچ چیز دیگری در دل روزه‌دار نباشد.



ویژگی قائمین



وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ؛ خدایا در ماه رمضان قیام مرا قیام قائمین قرار بده؛ یعنی شب که نماز شب می‌خوانم، قیامم قیام قائمین باشد، قائمین آن‌هایی هستند که در نماز از خوف خدا گریه و زاری می‌کنند.



حاج میرزاعلی محدث‌زاده پسر بزرگ شیخ عباس قمی (ره) نقل می‌کرد: پدرم وقتی نماز شب می‌خواند آن طور از خوف خدا گریه می‌کرد که ما از صدای گریه ایشان از خواب می‌پریدیم.



قیام ما را قیام قائمین قرار بده؛ یعنی نماز مرا نماز عاشقانه قرار بده؛ برای نماز شب از خواب باید بپریم نه اینکه ساعت کوک کنیم تا بیدار شویم.



وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ؛ در این روز اول ماه رمضان مرا از خواب غفلت بیدار بکن؛ این هم دعای خوبی است، گناه نکنیم هر لحظه ممکن است مرگ از راه برسد مثلاً فلان آقای فروشنده دارد آب توی شیر می‌ریزد، یک مرتبه سکته می‌کند، مرگ که خبر نمی‌کند و این‌ها غفلت است.



وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ؛ خدایا در این ماه رمضان مرا ببخش‌ای خدایی که از گنهکاران می‌گذری.


11846231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا از توقیف یک دستگاه کامیون حامل ۱۰هزار لیتر سوخت قاچاق توسط کارکنان یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده یگان تکاوری یگان‌های ویژه فراجا با اشاره به عملیات‌های مقتدرانه تکاوران، از کشف مقادیر قابل توجهی مواد مخدر و برخورد قاطع با سوداگران مرگ خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پلیس راه از بارش برف و باران در محور‌های ۱۳ استان و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس بین‌الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از استرداد متهم متواری به کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» برخورد پلیس با قاچاقچیان و محتکران ادامه دارد؛ در تازه‌ترین پرونده لوازم یدکی قاچاق از یک انبار در جاده خاوران کشف شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت، اکنون (۱۶ بهمن ماه) در شرایط «قابل قبول» قرار دارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، از ترافیک عادی در اکثر معابر و بزرگراه‌های حال حاضر شهر تهران در روز پنج شنبه شانزدهم بهمن ۱۴۰۴، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راه راهور فراجا، آخرین وضعیت ترافیکی و جوی محور‌های مواصلاتی کشور را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» اجتماع بزرگ نیمه شعبان در مسیر میدان ولیعصر (عج) تا میدان هفت‌تیر تهران با حضور گسترده مردم در زیر بارش باران روز چهارشنبه در حال برگزاری است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اهمیت حفظ آبروی افراد، افشای اسرار را مصداق حق‌الناس برشمرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است