اجتماعی 09:11 - 03 فروردین 1402

به گزارش پایگاه خبری صراط، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌



"اللهمَّ اجعل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین، وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین، وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین وَاعفُ عَنّی یا عافِیاً عَنِ المُجرِمین. "



«خدایا قرار ده روزه‌ام را در این ماه روزه روزه‌داران واقعی و شب زنده‌داری‌ام را نیز مانند شب زنده‌داران و بیدارم کن در آن از خواب بی‌خبران و گناهم را بر من ببخش‌ای معبود جهانیان و درگذر از من‌ای درگذرنده از گناهکاران.»



دعای روز اول ماه مبارک رمضان/ چه روزه‌ای «خاص» است؟

 آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز اول ماه مبارک رمضان آورده است:



اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ؛ خدایا روزه مرا روزه صائمین قرار بده؛ صائمین چه کسانی هستند؟



سه نوع روزه داریم؛ ۱- روزه عام ۲- روزه خاص ۳- روزه خاص الخاص



روزه عام: همان روزه‌ای است که عموم مردم می‌گیرند؛ نمی‌خورند و نمی‌آشامند، ولی متأسفانه به نامحرم هم نگاه می‌کند؛ گناه هم می‌کند؛ حجابش را هم مراعات نمی‌کند؛ بنابراین روزه عام روزه‌ای هست که انسان تنها از اموری که روزه را باطل می‌کند خودداری می‌نماید.



روزه خاص: روزه‌ای است که روزه‌دار علاوه بر اینکه از خوردن و آشامیدن خودداری می‌کند اعضا و جوارحش هم روزه دارد؛ چشمش را هم از معصیت می‌بندد؛ سحر که روزه می‌گیرد نیت می‌کند که خدایا من همه اعضا و جوارحم روزه است؛ گوشم غیبت نمی‌شنود، زبانم غیبت نمی‌کند، و … این روزه خاص است.



روزه خاص الخاص: این روزه، روزه‌ای است که غیر از خدا هیچ چیز دیگری در دل روزه‌دار نباشد.



ویژگی قائمین



وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ؛ خدایا در ماه رمضان قیام مرا قیام قائمین قرار بده؛ یعنی شب که نماز شب می‌خوانم، قیامم قیام قائمین باشد، قائمین آن‌هایی هستند که در نماز از خوف خدا گریه و زاری می‌کنند.



حاج میرزاعلی محدث‌زاده پسر بزرگ شیخ عباس قمی (ره) نقل می‌کرد: پدرم وقتی نماز شب می‌خواند آن طور از خوف خدا گریه می‌کرد که ما از صدای گریه ایشان از خواب می‌پریدیم.



قیام ما را قیام قائمین قرار بده؛ یعنی نماز مرا نماز عاشقانه قرار بده؛ برای نماز شب از خواب باید بپریم نه اینکه ساعت کوک کنیم تا بیدار شویم.



وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ؛ در این روز اول ماه رمضان مرا از خواب غفلت بیدار بکن؛ این هم دعای خوبی است، گناه نکنیم هر لحظه ممکن است مرگ از راه برسد مثلاً فلان آقای فروشنده دارد آب توی شیر می‌ریزد، یک مرتبه سکته می‌کند، مرگ که خبر نمی‌کند و این‌ها غفلت است.



وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ؛ خدایا در این ماه رمضان مرا ببخش‌ای خدایی که از گنهکاران می‌گذری.


11846231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ساخت پالایشگاه خون و آغاز مسیر تولید دارو‌های مشتق از پلاسما در دستور کار قرار گرفت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دهقان گفت: باید ظرفیت‌های ملی به کار گرفته شود تا مسائل مردم توسط خودشان حل شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری جمعیت هلال احمر با اعلام آغاز اصلاحات ساختاری و اولویت‌بندی پروژه‌های نیمه‌تمام، از برنامه‌ریزی برای تبدیل هلدینگ به نهاد مالی تحت نظارت بورس خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به نقش مردم در حل مسائل اجتماعی گفت: هرجا که به مردم میدان داده‌ایم، توانسته‌اند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های محلی برای حل مشکلات اقدام کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آیین رونمایی و نصب مجسمه «سرباز وطن در میدان نبرد» با حضور شهردار منطقه ۱۴، اقامیری عضو شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از خانواده شهدا برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پیامی درگذشت هنرمند متعهد، عنایت‌الله بخشی را تسلیت گفت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر با تشریح ابعاد «مراکز امید و زندگی» تأکید کرد: این مراکز تنها محل درمان نیستند، بلکه نقشه راهی جامع برای ساختن دوباره زندگی افرادی هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در دولت چهاردهم، نگاه سازمان این است که سیاست‌های محیط‌زیستی نباید مانع توسعه تلقی شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به فعالیت حدود ۳۵ هزار دستفروش در پایتخت گفت: در حال حاضر نزدیک به ۲۰ هزار نفر از این افراد در قالب حدود ۶۰ بازار ساماندهی‌شده اند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: ۷۶ درصد جابه‌جایی‌ها با خودروی شخصی، ۱۳ درصد با تاکسی، حدود ۶ درصد با مترو و مابقی با اتوبوس انجام می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است