اقتصادی 05:07 - 26 اردیبهشت 1403
نوسازی مدل کسب و کار تنها محدود به شرکت ها و کارآفرینان به عنوان بازیگران اصلی زیست بوم کارآفرینی نمی شود.

بازطراحی مدل کسب و کار سازمان با تسهیلگری روابط عمومی ها

خبرگزاری تسنیم، تحولات روز افزون جهانی، رشد شتابان فناوری و محیط مملو از تغییر، برنامه ها و اقدامات سازمان ها را تحت تاثیر قرار می دهد و این تغییر شامل موج هایی از اختلال در عملکرد، فناوری، پایداری و پویایی سازمان‏ها است و روابط عمومی ها نیز به عنوان بخشی از این اکوسیستم جدای از این تغییرات نبوده و به عنوان یکی از بازیگران اصلی کارآفرینی در سازمان‏ها، فرصتهای جدیدی برای داشتن یک برنامه جامع ارتباطی بمنظور تحقق نوسازی مدل کسب و کار خود خلق و مورد استفاده قرار ‏دهند و همچنین تهدیدهای ناشی از این تغییرات را مدیریت کنند.

با این وجود علیرغم همه تلاش ها و اقداماتی که در حوزه ارتباطات و روابط عمومی انجام شده، بررسی ها نشان می دهد آنها کمتر توانسته اند ماموریت و رسالت خود را برای داشتن یک برنامه ارتباطی بمنظور تحقق نوسازی مدل کسب و کار ایفا نمایند و حال سؤال اصلی این است که "روابط عمومی ها چگونه می توانند در تحقق نوسازی مدل کسب و کار در سازمان تلاش کنند و این موضوع مستلزم چه نظام تدبیری و الزامات نهادی است؟"

امروزه به تعبیری در یک دهکده جهانی به سر می بریم و روند استفاده از فناوری های نوین همچون هوش مصنوعی و ابزارهای آن روز بروز در حال افزایش بوده و به همین ترتیب پیشبرد اهداف سازمان و رضایت ذینفعان به شدت به سرعت تبادل اطلاعات و ارتباطات در آن وابسته شده است و هر سازمانی که اطلاعات و حلقه ارتباطی گسترده تری داشته باشد از قدرت و سرعت پیشرفت بیشتری برخوردار خواهد بود و در پاسخ به تحولات محیطی و رقابت، بالطبع سرعت عمل بیشتری خواهد داشت.

روابط عمومی هوشمند و مجهز به ابزارهای نو به جهت نقش ارتباطی که از سازمان می پذیرد و  واسط بودن بین محیط داخل و خارج از سازمان، نقشی کلیدی در تسهیلگری، تنظیم گری و انتقال اطلاعات بین ارکان داخلی و خارجی سازمان دارد و در جهت نوسازی مدل کسب و کار به موجب داشتن این اطلاعات تاثیرگذاراند.

در شرایط رقابتی امروز ایجاد استراتژی های نوین، دستیابی به فرصت های کارآفرینی و توسعه فن آوری ها، قابلیت‏ها و ارائه محصولات و خدمات، نیاز به ایجاد تغییر در مدل های کسب و کار دارد و سازمان‏ها نیازمند نوسازی ارکان کلیدی کسب و کار خود متناسب با فرصت های محیطی هستند. این مهم مستلزم بازطراحی ساختاری و رفتاری سازمان ها برای بهره‏جویی از همان فرصت‏های و مدیریت و کاهش تهدیدها می‏باشد که به ظهور مدل های جدید کسب و کار منتج می‏گردد و در این خصوص نقش روابط عمومی های هوشمند با توجه به ابعاد کارکردی و وظایفی که در سازمان برای پایش مستمر شاخص های محیط کسب و کار برای تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان در سازمان  دارند بیش از پیش مهم و حیاتی است.

نوآوری مدل کسب و کار، زمینه پژوهشی جدید در ادبیات کارآفرینی سازمانی و نوسازی استراتژیک کسب و کارها می‏باشد که امکان کسب مزیت های رقابتی نو از طریق همسوسازی ارکان اساسی کسب و کار با تغییرات محیطی را فراهم می آورد و روابط عمومی در این شرایط جدا از این مهم نمی تواند باشد.

مدل کسب و کار به طراحی یا معماری سازمان برای ایجاد، انتقال و کسب ارزش اشاره می کند که شامل ابعاد اساسی ارزش پیشنهادی، بخش بندی مشتریان، نحوه تولید و توزیع ارزش و جریان درآمدی شرکت است. به عبارات دیگر، مدل کسب و کار اشاره به چه ارزش پیشنهادی، برای چه کسی، چگونه و چرا دارد؟

 نوسازی مدل کسب و کار تنها محدود به شرکت ها و کارآفرینان به عنوان بازیگران اصلی زیست بوم کارآفرینی نمی شود و سایر نهادها همچون روابط عمومی ها می بایست علاوه بر اصلاح و نوسازی مدل‏های کسب و کار خود (مدل ها ارتباطی و...) در نوسازی مدل‏های کسب و کار سازمان نیز تاثیر گذار باشند و از این مسیر به دلیل تاثیری که در جریان خروجی سازمان (درآمد، ارتقاء بهره وری و....) خواهند داشت قطعا نقش و جایگاه خود را در سازمان بازیابی کرده و به عنوان یکی از مهمترین ارکان آن تلقی می گردند.

محمدحسن ترابی مدیر روابط عمومی و امور مشتریان بانک صنعت و معدن

انتهای پیام/


12055918
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل گمرک فرودگاه امام (ره) گفت: در ۷ ماهه امسال ۳۷ هزار و ۸۰۴ تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار از طریق این کرد وارد کشور شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد: سیاست قیمت‌گذاری بانک مرکزی در مورد ارز ترجیحی (کالا‌های اساسی و دارو) و همچنین تالار یک و دو تغییری نکرده و همچنان ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: راه‌آهن میانه – اردبیل با ارزش روز ۵۰ همت تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران گفت: پیشنهاد ما این است که افراد در نوسانات شدید وارد بازار نشوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: با ورود سامانه خودنویس به بازار اجاره و خرید مسکن، شاهد افزایش شفافیت در معاملات ملکی بوده‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز پنج‌شنبه ۱۵ آبان ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اداره‌کل هواشناسی استان تهران از افزایش نسبی دما تا روز یکشنبه (۱۸ آبان) خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یکصد و سی و سومین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران روز یکشنبه (۱۸ آبان‌ماه) برگزار می‌شود. متقاضیان تا ۱۷ آبان فرصت دارند با واریز ۱۰ میلیارد ریال وجه الضمان در این حراج ثبت‌نام کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پس از وقفه ۱۲ ساله، سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و کویت با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان دو کشور همسایه به کار خود پایان داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه و راهبرد بورس تهران گفت: هدف اصلی از اضافه کردن طرح معاملات پایانی به جلسه معاملاتی، ایجاد یک فرصت و امکان جدید برای سرمایه‌گذارانی است که تمایل دارند با شیوه جدیدی و با یک قیمت مشخص در این بازار معامله کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است