فرهنگی‌هنری 14:06 - 06 فروردین 1404
رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز از برگزاری ارکستر سمفونیک نوروز بمناسبت عید فطر در تالار وحدت خبر داد و گفت: نخستین اجرا هدیه وزیر فرهنگ به علاقمندان موسیقی است.

عیدی وزیر فرهنگ به علاقمندان موسیقی؛ تالار وحدت میزبان ارکستر سمفونیک نوروز در عید فطر

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت‌الله ایوبی رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز گفت: برای عید فطر امسال بعد از تشکیل ستاد ملی جشن جهانی نوروز، که دیرهنگام هم بود، یکی از کار‌هایی که از همان روز‌های اول در فکر آن بودیم و باعث ماندگاری آیین‌های نوروزی می‌شود، تکرار نوروزخوانی‌هاست.

وی افزود: یکی از امتیاز‌های ایران، تنوع فرهنگی آن است و یکی از بخش‌هایی که این تنوع در آن به‌خوبی دیده می‌شود نوروزخوانی‌های ماست. همیشه آرزو داشتم این نوروزخوانی‌ها را به صورت ارکسترال دربیاوریم؛ به این معنا که در هر جای دنیا و با هر کنسرتی، قابل اجرا باشد.

ایوبی گفت: با اقدامی شایسته، پرونده نوروز جهانی شد و ۱۲ کشور به ما ملحق شدند و با ارکسترال کردن نوروزخوانی، این آیین‌ها جهانی می‌شود؛ بنابراین در این چارچوب، آهنگسازی ارکستر توسط آرمان مهربان انجام شد و روز ۱۱ فروردین که احتمالا مصادف با روز عید فطر و یا شب آن خواهد بود، در تالار وحدت این اجرا با نام «سمفونی نوروز» با رهبری آرش امینی اجرا خواهد شد.

رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز افزود: نکته مهم اجرا، این است که علاوه بر اکستر سمفونیک، نوروزخوان‌ها هم با ساز‌های محلی و با لباس اقوام ایرانی در آن حضور دارند؛ این ارکستر تجلی تنوع فرهنگی و همبستگی ملی و قومی ایرانی و هم ایرانی بودن سنت نوروز است.

به گفته او، این ارکستر در حقیقت نشان می‌دهد که نوروز یک سنت کهن و دیرینه است و آوا‌ها و نغمه‌های نوروزی هم در اعماق ایران قرن‌هاست که نواخته و اجرا می‌شوند؛ از هر نظر، این سمفونی، نمادین است.

اجرای روز اول، هدیه وزیر فرهنگ به علاقمندان

ایوبی خاطرنشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای اول را به علاقمندان ارکستر اهدا کردند که به صورت رایگان و به مناسبت عید است؛ این اجرا هدیه عید فطر ستاد نوروز به همه علاقمندانی است که دوست دارند در این برنامه باشکوه شرکت کنند.

وی در عین حال گفت: برنامه‌های دیگری هم اعم از پیک‌های نوروزی در دست اجراست؛ به این معنا که برای کشور‌های مختلف گروهی از اندیشمندان، فرهیختگان و هنرمندان ایرانی به کشورهایی، چون تاجیکستان، عراق و دیگر کشور‌های همسایه اعزام می‌شوند و این کار با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت می‌گیرد؛ در این ارتباط، برنامه‌ریزی‌هایی شده و منتظریم به نتیجه برسد که پس از به نتیجه رسیدن اعلام می‌شود.

برنامه روز ملی خلیج فارس و اعزام بازیگران به بوموسی

رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز این را هم اضافه کرد: برای روز ملی خلیج فارس هم برنامه‌ای در خلیج فارس خواهم داشت و این برنامه در اردیبهشت امسال برگزار می‌شود. در کنار اینها، برنامه‌های دیگری هم تدارک دیده شده است.

ایوبی همچنین از اعزام بازیگران و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر به جزیره بوموسی به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های تدارک دیده شده نام برد و گفت: باید دید این برنامه چقدر امکان اجرایی خواهد داشت. برنامه مفصلی در این ارتباط طراحی کرده‌ایم.


12170907
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری جشنواره کوچه با همراهی اهالی موسیقی، مدیران استان بوشهر و همه مردم خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینما‌های سراسر کشور در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، از اذان مغرب چهارشنبه و تا صبح جمعه (سوم تا پنجم اردیبشهت)، تعطیل است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با ریل‌گذاری مناسبی که از سوی وزارت ارشاد در حال انجام است «سند سینما» در این شورا نهایی خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی در پی ثبت یزد به‌عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی، این رویداد را به ملت بزرگ و عزیز ایران، به‌ویژه مردم فرهنگ‌دوست یزد تبریک گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نصرالله رادش به شیوه‌ای طنزگونه عصبانیت خود را به نمایش گذاشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام‌والمسلمین خداداده از اهمیت ترویج خدمت، ایثار و خستگی‌ناپذیری مسئولین در کشور سخن گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» غلامعلی حداد عادل از ارزش موسیقی کارن همایونفر برای سید حسن نصرالله و الهام بخش بودن هنر انقلاب سخن گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در سالروز شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس شبکه قرآن ومعارف سیما مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» را برای علاقمندان پخش می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جواد رضویان بار دیگر با عروسک گریمور به چالش خورد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» انسان جاهل با ویژگی‌های خاصی همراه است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است