دوربین مدار بسته ، یکی از بهترین وسایل امنیتی و کنترلی در محیط های باز و بسته به شمار می آید. برخی نقاط دوربین که در محدوده نظارتی دوربین قرار دارند، اما دوربین آن ها را پوشش نمی دهد، ناحیه کور دوربین می گویند. نصب دوربین در زاویه ای نامناسب، تابش مستقیم به دوربین، تکنولوژی و کیفیت پایین دوربین و … همگی از عواملی هستند که نقاط کور دوربین را افزایش می دهند. همچنین جهت پوشش بیشتر در محیط هایی با احتمال بالای انفجار می توان از دوربین مداربسته ضد انفجار استفاده کرد. دوربین مداربسته حرارتی نیز نوعی از دوربین است که در مقابل حرارت بدن هر موجود زنده حساسیت نشان داده و آن را در مانیتور تبدیل به تصویر می کند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نقاط کور دوربین مدار بسته تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
نقاط کور دوربین مدار بسته کجا قرار دارد؟
اگرچه دوربین مداربسته یکی از وسایل امنیتی جهت کنترل است، اما این سیستم امنیتی نظیر هر سیستم دیگر مزایا و معایب خاص خود را دارد. یکی از نقاط ضعف این دوربین ها، نقاط کور دوربین ها در هنگام ضبط تصاویر است. نقطه کور، نقطه ای در محیط نظارتی دوربین است که از دید دوربین خارج است. عدم دقت در نصب و راه اندازی دوربین از دلایل اصلی ایجاد نقطه کور در دوربین خواهد بود. دلایل ایجاد نقطه کور در دوربین مداربسته حرارتی و ضد انفجار را می توان موارد زیر در نظر گرفت:
- طراحی ضعیف دوربین
- عدم نصب صحیح و استاندارد دوربین
- عدم تناسب لنز دوربین با خود دوربین
در اغلب دوربین ها ، نقاط زیرین دوربین تا فاصله یک متری را به عنوان نقاط کور در نظر میگیرند که دوربین قابلیت ضبط تصاویر این محدوده را ندارد. همچنین اگر نور با شدت زیادی و به طور مستقیم به لنز دوربین تابش کند، دوربین قادر به ثبت تصاویر نخواهد بود و یا تصاویر ضبط شده سیاه خواهند بود.
نقطه کور دوربین در روز
در برابر تابش نور مستقیم خورشید، برای دوربین ها نقاط کور ایجاد می شود. به خصوص در زمستان بعد از ریختن برگ درختان که مانعی از تابش مستقیم نور خورشید هستند، این مشکل بیشتر خواهد شد. حتی در این فصل ممکن است از برف انعکاسی به دوربین صورت گیرد. با ایجاد چنین مشکلاتی توصیه می گردد که زاویه دوربین در این فصول مورد بازنگری قرار گیرند.
نقطه کور دوربین در شب
در شب تابش مستقیم نور خودروها که اغلب به صورت موقتی و گذرا است، سبب ایجاد ناحیه کور در دوربین می شود. همچنین در شب ممکن است دو بخش با نوردهی متفاوت داشته باشیم، اغلب بخشی از دوربین که در برابر تابش با نور کم قرار دارد، نقطه کور دوربین محسوب می شود.
بیشتر بخوانید: کاور ضد انفجار چیست؟
رفع مشکل نقاط کور دوربین مدار بسته
جهت رفع این مشکل می توان دوربین دیگری جهت پوشش نقاط کور دوربین قرار داده و یا زوایای دوربین موجود را تغییر داد. می توان زاویه دید دوربین مدار بسته را افزایش داد، البته افزایش زاویه دید سبب کاهش کیفیت تصاویر می شود. البته استفاده از دوربین با کیفیت بالا نظیر دوربین مدار بسته اسپید دام، علاوه بر پوشش وسیعی از زاویه دید، تصاویر باکیفیتی را نیز ضبط خواهد کرد.
نصب مناسب دوربین می تواند بسیاری از مشکلات زاویه دید را کاهش دهد. توجه به زاویه دید و دوری یا نزدیکی از منبع نور سبب می گردد تا نقاط کور دوربین به حداقل ممکن کاهش یابد.
دوربین مدار بسته ضد انفجار
دوربین مداربسته ضد انفجار دوربینی است که در محیط هایی با احتمال انفجار بالا نصب می شود. این دوربین ها مقاومت بدنه بالاتری در مقایسه با دیگر دوربین ها دارند. برای مثال در محل نگهداری مخازن نفت و گاز، پمپ های بنزین، تصفیه خانه های فاضلاب، نیروگاه های انرژی اتمی و معادن زغال سنگ و … از این دوربین ها استفاده می شود. یکی از نشانه های تشخیص دوربین مدار بسته ضد انفجار علامت iecex بر بدنه دوربین مدار بسته است. دوربین های ضد انفجار علاوه بر مقاومت در برابر آتش در برابر آب، گرد و غبار، مواد شیمیایی و …نیز مقاومت بالایی دارد.
برای خواندن: ساخت غرفه نمایشگاهی چقدر زمان میبرد؟
دوربین مدار بسته حرارتی
دوربین مداربسته حرارتی دوربینی است که جهت ایجاد تصاویر به جای استفاده از نور مرئی از حرارت اجسام و مادون قرمز برای گرفتن تصاویر استفاده می کند. سنسور دوربین های حرارتی به جای تمرکز بر نور، نسبت به حرارت و گرما حساس هستند. لنز این دوربین ها بعد از گرفتن حرارت، با توجه به حرارت دریافت شده ولتاژ ایجاد کرده و آن را به سیگنال هایی آنالوگ تبدیل کرده و تصاویر در مانیتور قابل مشاهده می شوند. علاوه بر جنبه امنیتی این دوربین ها می توان از این دوربین ها در مراکز صنعتی خاصی چون پالایشگاه ها نیز استفاده کرد. این دوربین ها در پالایشگاه، در صورت بالا بودن حرارت در نقاط مختلف پالایشگاه آن را شناسایی می کنند.
11995143