اقتصادی 12:43 - 01 فروردین 1402
کارشناس اقتصادی گفت: اگر از تولید داخل به‌صورت منطقی و مستمر حمایت شود و تولید تقویت شود، تولید به‌صورت خودکار تورم را کنترل می‌کند.

مهار تورم با حمایت منطقی و مستمر از تولید محقق می‌شود/ خودروساز داخل با حمایت غیرمنطقی به این روز افتاد

جمشید نفر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جدید و ‌نامگذاری سال 1402 با عنوان «مهار تورم، رشد تولید»، اظهار داشت: اگر بتوان سرمایه‌ها را در مسیر تولید و آن هم تولیدی که در آن رانت و حمایت‌های غلط نباشد، هدایت کرد،‌ تولید به صورت خودکار تورم را کنترل می‌کند، اما اگر به سمت تولیدی پر از رانت و یا تولیدی که هدف آن نجات یک بخش از اقتصاد است، حرکت کنیم نه تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه قطعا به مشکلات کشور افزوده خواهد شد. 

* حمایت‌ از صنایع مختلف باید منطقی باشد

این کارشناس اقتصادی با اشاره به حمایت‌های مداومی که از صنعت خودروسازی کشور می‌شود، بیان داشت: با حمایت‌هایی که از صنعت خودروسازی کشورمان می‌شود، آرزوی هر خودروسازی در دنیاست که بتواند در ایران مجوزی برای تولید خودرو بگیرد، اما مساله آن است که با این همه انحصار و حمایتی که دولت از تولید خودرو می‌کند، خودروساز‌های ما نه تنها نتوانسته‌اند بر مشکلات فائق آیند، بلکه هر روز مشکلاتشان بیشتر از قبل شده است.

این فعال حوزه تجارت خارجی بیان داشت: در مجموع، حمایت‌های غلط از هر صنعتی از جمله خودروسازی، نتیجه‌خش نخواهد بود بلکه باید حمایت درست، منطقی و باید دارای هدف باشد.

نفر اظهار داشت: وقتی هدف از حمایت، نجات یک بنگاه اقتصادی به هر قیمتی باشد، این موضوع نه تنها باعث حل مشکل نمی‌شود بلکه مشکلات کشور را اساسی‌تر می‌کند؛ وقتی می‌گویم «حمایت از تولید» به طور دقیق باید بدانیم که چه حمایتی از تولید شود؟ چگونه از تولید حمایت کنیم؟ چه میزان حمایت کنیم و یا تا کجا حمایت کنیم؟ که آن تولید یک تولید بارور و با ارزش افزوده بیشتر شود. 

* کنترل تورم نیازمند همبستگی تمام آحاد جامعه است

وی درباره ابزارهای مهار تورم، اظهار داشت: مهار تورم پروسه بسیار بزرگی است و با تحقق این پروسه بزرگ، می‌توان اطمینان را به مردم برگرداند؛ مهار تورم یکی از اهداف بزرگ و عالیه‌ای است که برای کنترل آن همه باید با هم همبستگی داشته باشند و مانند ابتدای انقلاب که بین ملت و حاکمیت همبستگی شدیدی وجود داشت و وقتی که جنگ تحمیلی رخ داد، ملت در کنار حاکمیت با تمام توان در مقابل دشمن دفاع کرد؛ باید آن شرایط را دوباره ایجاد کرد تا بتوانیم به مهار تورم بپردازیم. 

* مهار تورم و رشد تولید‌ به خوبی امکان‌پذیر است/ ضرورت استفاده از ظرفیت جوانان و نخبگان

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه امروز هر علمی پیچیدگی‌های فوق‌العاده و خاص خود را دارد و نمی‌شود با نظرات کلی به این پیچیدگی‌ها توجه کرد، اظهار داشت: هر کاری را باید به دست متخصص واقعی سپرد و در رسیدن به اهداف شعار سال نیز باید به این موضوع توجه کرد؛ امیدوارم سال پیشِ رو، سال اتحاد، همبستگی و جریان برگشت اعتماد عمومی مردم به حاکمیت باشد و بتوانیم از ‌نیروی جوان، نخبه و فوق‌العاده‌ای که در کشور وجود دارد به نحو صحیح و درست استفاده کرد. 

* یارانه را به جای تولید به مصرف داده‌ایم

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: هر کاری و هر غیرممکنی با حضور مردم و یکپارچگی امکان پذیر است،‌ «مهار تورم و رشد تولید» نیز قطعا به خوبی امکان‌پذیر است، اما مساله آن است که ما از ابتدای انقلاب با یک اشتباه بزرگ در اقتصاد مواجه بوده‌ایم و آن این است که به جای اینکه‌ یارانه را به تولید بدهیم و تولید را افزایش دهیم و از طریق افزایش تولید قیمت‌ها را کنترل کنیم، متاسفانه یارانه را به مصرف داده‌ایم.

نفر افزود: این در حالی است که اختصاص یارانه به مصرف، اشتیاق مصرف را بالا می‌برد و آن بودجه‌ای که باید صرف این یارانه شود هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود و تولید را از اثرگذاری می‌اندازد.

وی تصریح کرد: ما باید به جای پرداخت یارانه به مصرف‌، آن را به تولید دهیم تا با افزایش تولید، قیمت‌ها را پایین بیاوریم و البته این به معنای آن نیست که بی‌حساب و کتاب این یارانه را پرداخت کنیم چون به هر حال انحصار و یارانه خودش مخل تولید و اقتصاد شود. 

* تحقق اهداف شعار سال نیازمند همگرایی و عملکرد جامع همه بخش‌ها است

این کارشناس اقتصادی‌ تصریح کرد: ‌هر سال ‌مقام معظم رهبری به مفاهیمی‌ برای نام‌گذاری سال اشاره می‌کنند و ‌نام‌گذاری دقیق، درست و صحیح برای سال‌ جدید دارند،‌ اما اینکه چرا ما به نتیجه مطلوب درباره این شعارها دست نیافته‌ایم، نیازمند کار تحقیقاتی است که باید دلایل آن را پیدا کنیم و باید برای رفع آن تلاش کنیم.

وی افزود: من فکر می‌کنم حتی اگر فقط بخشی از اهداف نام‌گذاری سال‌ها تحقق می‌یافت، امروز وضعیت اقتصادی ما اینگونه نامناسب نبود، متاسفانه در کشورمان هر فردی مسیر خودش را می‌رود و به مسیر دیگری توجهی ندارد و بطور کلی به‌صورت جامع و کامل عمل نمی‌کنیم،‌ بلکه در محدوده‌های کوچک و به صورت فردی عمل می‌کنیم که باید این طرز نگاه را برای رسیدن به اهداف متعالی، تغییر داد. 

پایان پیام/


11845342
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزر جهاد کشاورزی در توییتی در شبکه ایکس درباره بازدید سرزده رئیس جمهوری از این وزارتخانه و دغدغه‌های دکتر پزشکیان نوشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که امروز کنسولگری ایران در کراچی اعلام کرده بود پرواز مستقیم ایران ایر از مشهد به کراچی در ۲۱ اردیبهشت لغو شده است، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از برقراری این پرواز در موعد مقرر خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل ونقل سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای گفت: پایانه مرزی ریمدان به عنوان گذرگاه‌ تردد زائران پاکستانی، پس از اجرای طرح توسعه در آستانه ایفای نقش در حوزه ترانزیت کالا قرار خواهد گرفت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مهلت مجاز تسویه نتیجه پایاپای در سامانه معاملات بازار ارز تجاری به ۱۰ روز کاری افزایش یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» خالقی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: ۱۱ هزار واحد نهضت ملی مسکن در ۵ شهرستان حوزه اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در دست اجرا است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پتروایران از به کارگیری دکل‌های حفاری جدید در پارس جنوبی خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود عملیات دکل پتروایران در فلات قاره تا ماه آینده به پایان برسد و این دکل به‌دلیل ضرورت افزایش تولید گاز، به پروژه‌های پارس جنوبی منتقل شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت تفاهم‌نامه سه‌جانبه برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی تا سقف ۵ هزار مگاوات و سقف ۲ میلیارد دلار امضا شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: به‌دنبال آن هستیم که بار حمل شده از سرخس و بندرعباس، بدون توقف در مرز به بندر خشک ریلی تهران منتقل شود و تشریفات گمرکی در آپرین انجام گیرد که این امر باعث جلوگیری از رسوب کالا‌ها می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از اواخر دوشنبه تا چهارشنبه شرایط برای انتقال توده‌های گردوخاک از روی عراق به مناطقی از غرب و جنوب غرب وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: براساس آمار امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است