فرهنگی‌هنری 16:56 - 17 مهر 1403
مدیرعامل صندوق هنر درخصوص صحت این موضوع که هنرمندانی که صاحبِ نشان درجه یک هنر هستند ۷ میلیون حقوق بازنشستگی می‌گیرند و ماجرا از چه قرار است.

پاسخ مدیرعامل صندوق هنر به گلایه‌های اکبر عبدی

مدتی است که اکبر عبدی، بازیگر شناخته‌شده سینما و تلویزیون، کمتر جلوی دوربین قرار می‌گیرد. آخرین کار او به سریال جدید منوچهر هادی برمی‌گردد که به زودی از شبکه سه سیما پخش خواهد شد. اما به‌هرحال، این بازیگر پرکار که در یک دهه گذشته فعال بوده، این روز‌ها کمتر فعالیت می‌کند و بیشتر نظرات و صحبت‌های خود را در ویدئو‌های مجازی بیان می‌کند.

بازیگر آثار مشهوری، چون «اجاره‌نشین‌ها»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما» و «اخراجی‌ها» در ویدئویی که چند ساعتی است در فضای‌مجازی دست به دست می‌شود، می‌گوید: «با حقوق نزدیک ۷ میلیون تومان (۶ و خورده‌ای) بازنشسته شدم؛ مردن از این بهتر است. آدم بازنشسته، خرجش بیشتر است. دخترم می‌رود از بیمه هزینه درمانم را دریافت کند، می‌گویند آقای عبدی که نیاز ندارد.» این جملات چند ساعتی است که فضای مجازی را تحت‌تأثیر قرار داده و سؤالی که بسیاری از کاربران و مخاطبان مطرح می‌کنند، این است که چرا اکبر عبدی و امثال او باید چنین حقوق‌هایی را دریافت کنند.

در پیگیری ما از صندوق اعتباری هنر، سیدمجید پوراحمدی، مدیرعامل این صندوق تأکید کرد: «امروز ویدئو را دیدم و با آقای عبدی تماس گرفتم تا هماهنگی لازم را انجام دهم و مشکلات را بررسی کنیم. متوجه شدیم که ایشان خارج از کشورند و به محض اینکه برگردند، دعوتشان می‌کنیم و تا جایی که بتوانیم، در خدمتشان خواهیم بود.»

وی ادامه داد: «حرف‌های آقای عبدی در خصوص ۴۵ سال فعالیت هنری و بازیگری کاملاً درست است. با این همه سابقه و تلاش، جا دارد حمایت‌های بیشتری شامل حال ایشان و دیگر هنرمندان صاحب نشان درجه یک هنری شود. اما این همه ماجرا نیست.»

پوراحمدی به موضوع مهمی درباره حقوق بازنشستگی هنرمندان اشاره کرد و گفت: «آقای عبدی عضو صندوق اعتباری هنر هستند و به عنوان فردی دارای درجه یک هنر و پیشکسوت، شامل طرح‌های حمایتی ما می‌شوند. از جمله این طرح‌ها، بیمه تکمیلی رایگان برای خود ایشان و خانواده‌شان است. همچنین، افراد دارای درجه یک هنر از طرح تکریم بهره‌مند می‌شوند که ماهانه مبلغی به حسابشان واریز می‌شود.»

وی خاطرنشان کرد: «صندوق اعتباری هنر به نمایندگی از دولت، به هنرمندانی که از مسیر صندوق بیمه تأمین اجتماعی خود را واریز می‌کنند، عمده درصد حق بیمه تأمین اجتماعی را پرداخت می‌کند. در واقع، بیمه مشاغل آزاد که معمولاً درصدی کمتر از بیمه اجباری دارد، اینجا به صورت خویش‌فرما محاسبه می‌شود. افرادی که از طریق صندوق بیمه می‌شوند، ۱۰ درصد حق بیمه را صندوق پرداخت می‌کند، که معادل ۶۰ درصد هزینه کل است.»

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با تأکید بر نکته‌ای مهم گفت: «وقتی هنرمند از مسیر صندوق به سازمان تأمین اجتماعی معرفی می‌شود، ۱۰ درصد را صندوق و مابه‌التفاوت را هنرمند واریز می‌کند. اما اکثر هنرمندان به دلیل ناآگاهی، حداقل مزد مبنا را انتخاب می‌کنند که همین موضوع منجر به حقوق بازنشستگی حدود ۷ میلیون تومان برای آقای عبدی می‌شود. اگر هنرمندان حداکثر مزد مبنا را انتخاب کنند، طبیعتاً حق بازنشستگی بالاتری خواهند داشت.»

وی در پایان به وضعیت جسمانی جمشید هاشم‌پور و فرامرز صدیقی و رسیدگی به هنرمندان پیشکسوت اشاره کرد و گفت: «صندوق اعتباری هنر به عنوان نهاد وابسته به دولت، به حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر متعهد است. بسیاری از هنرمندان به طرق مختلف تحت حمایت ما قرار دارند. درباره آقای جمشید هاشم‌پور، خوشبختانه او در حال بهبودی است. اما آقای صدیقی به دنیای هنر و مسائل دیگر فاصله گرفته‌اند و چند بار که خواستیم با ایشان ارتباط بگیریم، تمایل نداشتند.»

منبع: تسنیم


12102170
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی با حضور در منزل شهید سرتیپ اسماعیل شاکری با خانواده معظم این شهید والامقام دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما مخاطب رسانه ملی را همه آحاد جامعه دانست و اظهار کرد: رسانه ملی مکمل منبر و تبلیغ دینی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار رئیس رسانه ملی، نقش صداوسیما را در اطلاع‌رسانی، ترویج معارف دینی و حفظ ارزش‌های اسلامی، مهم و اثرگذار خواند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما اعلام کرد: تا پایان سال جاری، مراکز تولیدات مردمی در ۱۰ مرکز صداوسیما در سراسر کشور راه‌اندازی خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «حالت پرواز» با روایت حامد عسگری و تمرکز بر تجربه اعتکاف نوجوانان از شبکه‌های سه و معارف سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با ششمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، فیلم «ترور» شنبه ۱۳ دی ماه از شبکه نمایش سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسنی، شنبه ۱۳ دی در برنامه «کافه مستند» روی آنتن شبکه افق می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما، بر اهمیت تقویت همکاری‌های راهبردی میان رسانه ملی و حوزه علمیه قم تأکید کرد و گفت: بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت‌های عظیم معرفتی حوزه، زمینه‌ساز ارتقای روایت‌گری، تقویت هویت اسلامی ـ ایرانی و پاسخ‌گویی مؤثر به نیاز‌های ف...
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» طبق گزارش تحلیل و اثرسنجی معاونت فضای مجازی رسانه ملی، ویژه‌برنامه‌های شب یلدای رسانه ملی با حضور چهار برنامه شاخص، در مجموع بیش از ۲۵ هزار محتوای تقطیع‌شده را در شبکه‌های اجتماعی رقم زدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما ضمن ترسیم رویکردی راهبردی نسبت به مهدویت و فرهنگ انتظار، بر ضرورت نهادینه‌سازی این گفتمان در سپهر برنامه‌سازی صداوسیما تأکید کرد و آن را از مأموریت‌های اولویت‌دار رسانه ملی برشمرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است