ویژگی افراد کاریزماتیک آنها را به چهره های جذاب و دست نیافتنی تبدیل کرده است. از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا این افراد در برقراری ارتباط با تمام مردم در موقعیت های مختلف خانوادگی و اجتماعی موفق هستند. کاریزما داشتن به معنای تسلط بر قوانین رفتاری و اخلاقی استاندارد برای برقراری ارتباط با انسان ها است. افرادی که از این قوانین به درستی پیروی می کنند می توانند به راحتی با هر تیپ شخصیتی کنار بیایند و آنها را مجذوب اخلاق و رفتار خود نمایند. موفق بودن، تاثیرگذار بودن و برخورداری از قدرت تسلط بر قلب ها و افکار اطرافیان از مهم ترین ویژگی های افراد کاریزماتیک هستند. با این اوصاف این فکر ممکن است به ذهن تان خطور کند که آیا فردی با ویژگی های کاریزماتیک هستید یا خیر. یکی از بهترین شیوه ها انجام تست شخصیت کاریزماتیک است. این تست ها به بررسی ویژگی های خاص کاریزما می پردازند.
شخصیت کاریزماتیک چیست؟
به گفته دکتر ماکان آریا پارسا یک شخصیت کاریزماتیک را می توان به عنوان فردی توصیف کرد که هم از مهارت های اجتماعی و هم از مهارت های رهبری برخوردار می باشد. افراد کاریزماتیک رفتار های مطلوب و همه پسند و همچنین تبحر و مهارت خاصی دارند که دیگران را مجذوب و متقاعد می کنند. این ویژگی های رفتاری را می توان مانند هر مهارت دیگری آموخت. علی رغم باور های کلیشه ای کاریزما صرفاً ویژگی افراد مشهور و یا افراد شوخ طبع و برون گرا نیست که دور همی ها و مهمانی ها را گرم می کنند و اطرافیان را می خندانند. جذابیت معمولی، درونگرا و یا برونگرا بودن، شوخ طبع بودن و یا نبودن هیچ کدام از آنها از ویژگی های افراد کاریزماتیک به حساب نمی آیند. در حقیقت هیچ کدام از این ویژگی ها برای داشتن شخصیت کاریزماتیک اهمیت ندارند. کاریزما یک مهارت قابل یادگیری می باشد که با پرورش هر کدام از ویژگی های مثبت اخلاقی و رفتاری خود می توان به آن دست یافت.
از دید دکتر ماکان آریا پارسا مهم ترین ویژگی افراد کاریزماتیک این است که با رفتار های گرم، دوستانه و قابل اعتماد می توانند دیگران را با خود همراه کنند و آنها را متقاعد نمایند. افرادی که از ویژگی های کاریزماتیک برخوردارند سعی می کنند در موقعیت های اجتماعی با تمرکز بر نقاط قوت خود خونگرمی و شایستگی شان را بهتر ابراز نمایند.
افزایش خودآگاهی، ایجاد تعادل بین خونگرمی و مهارت های اجتماعی و اتخاذ رفتار یکسان با تمام افراد حاضر به پرورش شخصیت کاریزماتیک تر کمک می کنند.
افراد کاریزماتیک چه ویژگی هایی دارند؟
ویژگی های شخصیتی کاریزماتیک بودن را می توان نوعی نشانگر های رفتاری مهم و خاص تلقی نمود که برخی از آنها عبارتند از:
خودآگاهی: به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا با افزایش خودآگاهی می توان بر روی نقاط قوت خود مانور بیشتری داد و کاستی های شخصیتی و رفتاری خود را بهتر پنهان کرد. شناخت تجارب درونی خود و آشنایی با افکار و احساسات دیگران از مسیر های مهم به سوی تقویت خودآگاهی به شمار می روند. ارتقاء خودآگاهی زیربنایی برای کسب اصیل ترین ویژگی های شخصیت کاریزماتیک است. البته در کنار پرورش خودآگاهی بهبود شیوه های تعامل با اطرافیان و توسعه مهارت های مطلوب بین فردی را نباید فراموش کرد. ارتقاء مهارت های فردی را نباید به معنای کامل بودن تصور کرد. در حقیقت با پذیرفتن نواقص و ایجاد تعادل بین نقاط قوت و ضعف خود در نزد اطرافیان محبوب تر خواهید شد.
خونگرم بودن: خونگرمی از دیگر ویژگی های مهم برای کاریزماتیک بودن است. ابزار رفتار گرم و دوستانه، دلسوزی، داشتن لبخند درونی، رفتار صمیمانه و در عین حال محترم از خصوصیات افراد کاریزماتیک می باشند.
برخورداری از زبان بدن راحت: برای داشتن چهره کاریزماتیک در میان دیگران زبان بدن راحت را نباید فراموش کرد. با استفادۀ صحیح و مناسب از زبان بدن در موقعیت های درست برای جلب اعتماد بیشتر دیگران و دوست داشتنی بودن در نظر اطرافیان می توان به فردی کاریزماتیک تبدیل شد. البته زبان بدن باید کاملا طبیعی باشد تا قابل اعتمادتر جلوه نماید. هر گونه احساس تصنعی مردم را از شما دور خواهد کرد.
آگاهی کامل از احساسات درونی خود: اشخاص کاریزماتیک به خوبی می دانند که در مناسبت ها، رویداد ها و موقعیت های مختلف چگونه رفتار کنند. این افراد در هر مکانی که احساس اجتماعی خوبی داشته باشند حضور می یابند. از حضور در موقعیت ها و مناسبت های اجتماعی که احساس ناخوشایندی را در آنها ایجاد می کنند خودداری می نمایند. در حقیقت داشتن محدودیت های اجتماعی برای اشخاص کاریزماتیک بسیار مهم است.
سایر مولفه های مهم برای کاریزماتیک بودن
از دیگر مهم ترین انواع ویژگی افراد کاریزماتیک می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:
برخورداری از هنر گوش دادن: بر باور دکتر ماکان آریا پارسا فرد کاریزماتیک با گوش دادن به حرف های اطرافیان توجه و احترام آنها را به خود جلب می کند. برقراری تماس چشمی و بیان نظر و پیشنهاد های به موقع می توانند شما را به شخصیت کاریزماتیک تبدیل نمایند.
شوخ طبعی: برای کاریزماتیک بودن از چاشنی شوخ طبعی در معاشرت های خود استفاده کنید. با رفتار شوخ طبعانه می توان تنش و استرس جمع را کاهش داد و محبوب دل افرادی شد که در آن موقعیت احساس ناراحت کننده ندارند.
کنترل خویشتن: کنترل هیجانات و احساسات درونی، دوری از رفتار های واکنشی و تکانشی و اتخاذ تدابیر سنجیده و حساب شده از ویژگی های مهم برای تبدیل شده به چهره ای با ویژگیهای کاریزماتیک می باشند.
رفتار متواضع و فروتن: همه افراد حاضر در جمع را به چشم یک مادر ببینید. به عبارت دیگر همه باید برای تان یکسان باشند. داشتن لبخند زیبا و طبیعی و همچنین اتخاذ رفتار مودبانه و دوستانه با همه و به ویژه با افرادی که جایگاه های اجتماعی پایینی دارند از انواع ویژگی افراد کاریزماتیک می باشند که آنها را محبوب دل ها می کنند.
12019278