اقتصادی 08:40 - 20 فروردین 1404
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: امسال تغییری در سیاست‌های تامین نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی و ارز مورد نیاز این بخش اتفاق نخواهد افتاد و طبق روال سال گذشته واردات انجام می‌گیرد.

تامین نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی همچون سال گذشته انجام می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان - اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره واردات بیش از ۱۰ میلیارد دلار ذرت، کنجاله سویا، دانه سویا، برنج و روغن در سال گذشته و برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش وابستگی به واردات این کالا‌ها اظهار داشت: کاهش وابستگی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی به واردات در یک سال قابل تحقق نیست و باید در یک برنامه بلندمدت پیگیری شود.

وی یکی از راهکار‌های کاهش واردات این کالا‌ها در داخل را افزایش تولید دانست و توضیح داد: در صورت اجرای این سیاست باید میزان تولید ذرت، سویا یا کلزا را افزایش بدهیم که این امر بستگی به میزان افزایش تولید دام و طیور دارد، زیرا با توجه به افزایش جمعیت، نیاز است که تولید محصولات پروتئینی ارتقا یابد.

وی تصریح کرد: بنابراین نیاز امسال ما در تامین نهاده‌های مذکور مانند سال گذشته برای واردات به همین میزان خواهد بود، اما تلاطم در جهت این است که ما حداقل در طول سال‌های آتی بتوانیم درصدی را حداقل در داخل کشور تولید کنیم و واردات را کاهش دهیم.

فتحی در عین حال یادآور شد: امسال به دلیل کاهش بارندگی‌ها و تغییرات اقلیمی، سال سختی در حوزه کشاورزی در پیش است و نمی‌توانیم سیاست کاهش واردات نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی را اجرایی کنیم.

وی توضیح داد: امسال با توجه به شرایط جوی و کاهش بارندگی‌ها عملا میزان واردات بخصوص در حوزه نهاده‌های دامی همچون ذرت، کنجاله سویا و دانه‌های روغنی به میزان سال گذشته خواهد بود؛ این درحالیست که میزان تولید ما در دو محصول دانه‌های روغنی و ذرت نسبت به سال گذشته متفاوت بوده و افزایش را نشان می‌دهد، اما چون میزان نیازمندی ما به گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ افزایش پیدا کرده است، میزان نیاز وارداتی در حد سال گذشته خواهد بود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره علت افزایش واردات کنجاله سویا طی سال گذشته نسبت به دانه‌های روغنی و کاهش فعالیت کارخانه‌های روغن‌کشی گفت: سال گذشته یک بدسلیقگی در نیمه اول سال اتفاق افتاد که منجر به افزایش واردات کنجاله نسبت به دانه‌های روغنی شد و همین امر کارخانجات روغن کشی را با مشکل رو‌به‌رو کرد.

فتحی افزود: طبق شرایط و سیاست‌های موجود امسال باید دانه و کنجاله سویا به صورت ترکیبی وارد کشور شود تا علاوه بر فعال شدن کارخانجات روغن کشی کنجاله مورد نیاز به مصرف کارخانجات و دامداری‌ها برسد، اما نه به اندازه‌ای که مازاد کنجاله روی دست کارخانجات و دامداران بماند، زیرا کنجاله یک محصول فسادپذیر است.

به گفته وی، در حال حاضر روغن مورد نیاز کشور حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن تا ۲ میلیون تن است اگر بخواهیم این میزان روغن را با دانه تامین کنیم باید حدود ۱۶ میلیون تن دانه وارد کشور شود که ۸۰ درصد دانه تبدیل به کنجاله می‌شود که عملا این موضوع غیرممکن است و باید برای مازاد کنجاله چاره‌ای بیندیشیم.

وی تصریح کرد: ناچاریم برای مدیریت تولید و مصرف، بخشی از واردات را به صورت روغن آماده، بخشی را در قالب دانه‌های روغنی و بخشی را هم به صورت کنجاله وارد کنیم به همین دلیل شما نمی‌توانید این میزان کالا را با دانه جبران کنید.

فتحی با بیان اینکه برای واردات امسال ترکیبی از دانه و کنجاله سویا را در نظر گرفته‌ایم، اظهار داشت: سلیقه مرغداران استفاده از نهاده‌های ترکیبی است، در واقع ترکیبی از اینها را در برنامه وارداتی خود قرار داده‌ایم.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی گفت: بنابراین تغییری در سیاست‌های تامین نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی رخ نداده و طبق روال سال گذشته ارز مورد نیاز تخصیص و واردات به همان اندازه انجام می‌شود.

میزان واردات برنج در حد سال گذشته

وی درباره وضعیت واردات برنج گفت: بخش عمده کالا‌های کشاورزی محصولات آبی هستند که با توجه به شرایط فعلی کشور نسبت به کاهش بارندگی‌ها و کمبود میزان آب برنامه‌ای برای افزایش تولید داخلی این محصولات نداریم.

فتحی افزود: بنابراین بخشی از کسری موجود برنج در حد همان سال گذشته تامین و وارد خواهد شد.

منبع: ایرنا


12175430
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بسته اجاره مسکن که امسال در شورای عالی مسکن به تصویب رسیده به گفته وزیر راه و شهرسازی با ضمانت‌های اجرایی که دارد می‌تکاند بازار آرامی را برای مستاجران فراهم کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین مالی برای تحقق سرمایه‌گذاری در صنعت پالایش را ضروری دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت فعال‌سازی کمیته مشترک کشاورزی ایران و هند تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور از ترافیک سنگین در محور پردیس و تهران_ کرج خبر داد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی از ماندگاری هوای خنک در کل کشور تا پایان هفته خبر داد و گفت: وزش باد شدید در نواحی نیمه شرقی کشور تداوم دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مبادله طلا اعلام کرد: یکصد و یکمین جلسه حراج شمش طلا طی روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه برگزار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان راهداری مجموع عملکرد ترانزیت جاده‌ای و ریلی در سال گذشته را ۲۵ درصد جلوتر از هدف‌گذاری سال اول برنامه هفتم عنوان کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها گفت: خدا را بسیار شاکریم که امسال نیز به ما توفیق داد برای انجام پرواز‌های حج تمتع خدمتگزار حجاج در فرودگاه‌های کشور باشیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی بر لزوم اطلاع رسانی دقیق به مردم درباره فرآیند‌های دریافت تسهیلات حمایتی استیجار مصوب تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: به تمامی مدیران استانی اعلام شد که از امروز کار شناسایی واحد‌های مسکونی در قالب مسکن استیجاری را آغاز کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است