فرهنگی‌هنری 11:51 - 19 تیر 1404
با شناسایی و تأیید هویت دو تن دیگر از فعالان رسانه‌ای که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به کشور به شهادت رسیده‌اند، شمار شهدای رسانه‌ای جنگ اخیر به ۱۲ نفر رسید.

افزایش شهدای رسانه‌ای جنگ ۱۲ روزه به ۱۲ تن

باشگاه خبرنگاران جوان - سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی طی بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: با شناسایی و تأیید هویت دو تن دیگر از فعالان رسانه‌ای که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به کشور به شهادت رسیده‌اند، شمار شهدای رسانه‌ای جنگ اخیر به ۱۲ نفر رسید. این ارگان همچنین خواستار پیگرد بین المللی عاملان کشتار این خبرنگاران شد.

در این بیانیه آمده است: شهید ابوالفضل فتحی، عکاس و خبرنگار خبرگزاری بسیج و شهید صالح بایرامی، گرافیست رسانه‌های مختلف از جمله نشریه اندیشه پویا و شهیده فاطمه صالحی، مدیر پایگاه اطلاع‌رسانی «ساوج‌نما» و خبرنگار پایگاه «تیتر۱» در استان البرز که پیش‌تر مجروح شده بود، به جمع شهدای رسانه‌ای پیوست.

پیش‌تر شهادت ۹ تن از خبرنگاران، تصویربرداران و فعالان رسانه‌ای که در اثر حملات مستقیم و هدفمند رژیم صهیونیستی به مراکز رسانه‌ای از جمله ساختمان صداوسیما و مرکز رسانه‌ای «بیان» جان باخته بودند، اعلام شده بود. در جریان این حملات، علاوه بر شهادت این عزیزان، بیش از ۱۰ نفر نیز زخمی شده و تحت درمان قرار گرفتند.

رژیم صهیونیستی درحالی زیرساخت‌های رسانه‌ای کشور را هدف قرار داد که به‌خوبی از اهمیت «جنگ روایت‌ها» در میدان نبرد نوین آگاه است. این اقدامات تروریستی با هدف خاموش‌کردن صدای حقیقت و خاموش‌کردن رسانه‌های جبهه مقاومت صورت گرفت؛ اما همان‌طور که تجربه نشان داده، صدای حق خاموش‌نشدنی است.

این بیانیه می‌افزاید: ما در سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای رسانه، بر این حقیقت تأکید می‌کنیم که راه این عزیزان، راه آگاهی‌بخشی، روشنگری و «جهاد تبیین» است. یقین داریم یاد و نام آنان تا همیشه در حافظه تاریخی ملت ایران و در کارنامه پرافتخار رسانه انقلابی زنده خواهد ماند.

در پایان، اسامی شهدای رسانه‌ای جنگ ۱۲ روزه به شرح زیر اعلام می‌شود:

۱. شهید رمضانعلی چوبداری

۲. شهید امیرحسین طاووسی

۳. شهید علی طهماسبی

۴. شهید نیما رجب‌پور

۵. شهید محمدمعین نظری

۶. شهید محمدجواد الوندی

۷. شهید احسان ذاکری

۸. شهید ابوالفضل فتحی

۹. شهیده فرشته باقری

۱۰. شهیده معصومه عظیمی

۱۱. شهیده فاطمه صالحی

۱۲. شهید صالح بایرامی

افزایش شهدای رسانه‌ای جنگ ۱۲ روزه به ۱۲ تن

درخواست پیگرد بین المللی عاملان کشتار خبرنگاران ایرانی

سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی همچنین طی شکوائیه‌ای رسمی با محکومیت کشتار ۱۲ خبرنگار ایرانی توسط رژیم صهیونستی درخواست پیگرد بین المللی عاملان این جنایت جنگی را کرد. متن این شکوائیه به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

«و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل‌الله أمواتا بل أحیاء عند ربهم یرزقون» (آل‌عمران، آیه ۱۶۹)

در روز‌هایی که جهان، نظاره‌گر خشونت عریان و جنایت‌های بی‌وقفه رژیم صهیونیستی در منطقه است، رسانه‌های ایران نیز از تیغ این خشونت بی‌نصیب نمانده‌اند. سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، با قلبی مالامال از اندوه و خشمی مقدس، شهادت مظلومانه ۱۲ تن از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در حوزه اطلاع رسانی، جهاد تبیین و... کشور را در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، به‌شدت محکوم می‌کنند. این حملات مستقیم، عامدانه و حساب‌شده به زیرساخت‌های اطلاع‌رسانی ایران و فعالان بی‌سلاح عرصه رسانه، نقض فاحش حقوق بین‌الملل، جنایت جنگی و تهاجمی آشکار به وجدان جهانی است.

رژیم صهیونیستی که در جنگ روایت‌ها و نبرد حقیقت، دچار شکست راهبردی شده است، در اقدامی بی‌سابقه و کاملاً هدفمند، دو مرکز رسانه‌ای مهم ایران را مورد هدف نظامی قرار داد: ساختمان شیشه‌ای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و بنیاد رسانه‌ای بیان، که در حوزه اطلاع رسانی، جهاد تبیین و روایت میدانی فعالیت می‌کرد. در پی این حملات، علاوه بر شهادت ۱۲ خبرنگار، بیش از ۱۰ نفر دیگر نیز به شدت مجروح و روانه مراکز درمانی شدند. ده‌ها دستگاه فنی، سامانه‌های پخش زنده، دچار آسیب جدی گردیدند. چنین هجومی نه صرفاً به افراد، بلکه به موجودیت روایت‌گری و حافظه فرهنگی ملت ایران بود.

شهدای رسانه‌ای کشور، نمایندگان شریف جریان آگاهی‌بخش و مدافعان بی‌سلاح حقیقت بودند. آنان نه در سنگر نظامی، بلکه در سنگر کلمات، تصاویر، تحلیل‌ها و افکار ایستادند و جان خود را در راه انجام وظیفه اطلاع‌رسانی فدا کردند.

نام و یاد آنان در حافظه ملی و رسانه‌ای مردم ایران زنده می‌ماند: رمضانعلی چوبداری، امیرحسین طاووسی، علی طهماسبی، نیما رجب‌پور، محمدمعین نظری، محمدجواد الوندی، احسان ذاکری، ابوالفضل فتحی، فرشته باقری، معصومه عظیمی و فاطمه صالحی و صالح بایرامی دوازده شهید گمنام رسانه، که امروز پرچمداران بلندبالاترین روایت هستند؛ روایت خون در برابر تصویر، روایت حقیقت در برابر پروپاگاندا، روایت انسانیت در برابر دروغ.

این جنایت، از منظر حقوق بین‌الملل، به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست. بر پایه ماده ۷۹ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون چهارم ژنو، خبرنگاران در مخاصمات مسلحانه، افراد غیرنظامی محسوب شده و تحت حمایت کامل قرار دارند. همچنین اساسنامه رم، در ماده ۸ بند ۲، حمله عمدی به غیرنظامیان و رسانه‌ها را مصداق بارز جنایت جنگی دانسته و واجد صلاحیت رسیدگی بین‌المللی معرفی می‌کند. علاوه بر آن، قطعنامه‌های سازمان ملل و مواضع نهاد‌های مستقلی همچون یونسکو، فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران (IFJ)، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) و گزارشگران بدون مرز (RSF) نیز بار‌ها هدف‌قراردادن اصحاب رسانه را محکوم و مغایر با وجدان بشری دانسته‌اند.

از این‌رو، سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی با استناد به این اسناد بین‌المللی، خواهان ارجاع فوری پرونده این جنایت به دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) و آغاز فرآیند رسمی دادرسی علیه آمران و عاملان این حمله، به‌ویژه شخص بنیامین نتانیاهو است. همچنین انتظار می‌رود نهاد‌های بین‌المللی در اقدامی شفاف و بدون ملاحظه سیاسی، با صدور بیانیه‌هایی رسمی، این جنایت را محکوم و خواستار توقف چرخه خشونت علیه رسانه‌ها شوند. در کنار این موارد، سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی خواستار اخراج رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی از اتحادیه‌های جهانی، ممنوعیت انتشار محتوای آنها در پلتفرم‌های اطلاع‌رسانی بین‌المللی و بایکوت کامل تریبون تبلیغاتی این رژیم است.

سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، ضمن اعلام تعهد کامل به ادامه راه شهدای عزیز رسانه، تأکید می‌کنند که سکوت در برابر این جنایت، خیانت به حقیقت و آزادی رسانه است. این شکوائیه، نخستین گام در مسیری استوار برای پیگیری حقوقی، رسانه‌ای، سیاسی و بین‌المللی این فاجعه انسانی. ما باور داریم که جهاد تبیین با خون این شهدا عمق یافته و رسالت روایت‌گری همچنان ادامه خواهد داشت.

ما نه از خون می‌هراسیم، نه از روایت.

ما صدای شهیدان روایت‌ایم؛ و تا تحقق عدالت، خاموش نخواهیم شد.

والسلام

 


12205842
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یعقوب صباحی بازیگر باسابقه تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ درگذشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیران سینمایی در ادامه دیدار با سینماگران آسیب‌دیده از حمله رژیم صهیونیستی به ایران، از تعداد دیگری از سینماگران دلجویی کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «دوقلو‌ها در شهر پنج‌ستاره»، با حضور عمو‌های فیتیله‌ای (علی فروتن، محمد مسلمی و حمید فروتن) مهمان خانه‌های کودکان می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ گفت: اکثریت مردم پاسخ نظامی ایران به حملات دشمن را خوب و خیلی‌خوب ارزیابی کرده‌اند و معتقدند دولت در مدیریت بحران پیش آمده خوب عمل کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هنوز روی زمین پر از شیشه است و وقتی روی آن راه می‌روی، صدای ترق‌ترق شکستنشان بلند می‌شود. اینجا ساختمان شیشه‌ای است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مسابقه «دو نقطه» با هدف ارتقای مهارت‌های زبان و ادبیات فارسی در رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال، هر شب ساعت ۲۳ از شبکه امید پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل اول برنامه تلویزیونی «آب و آتش» روایت سرد و گرم زندگی با محوریت «زندگی و حماسه»، روایت اقتدار به مدت ۱۰ روز روی آنتن می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر رادیو نمایش با اشاره به حضور موفق معاونت صدا در یکی از مهم‌ترین رویداد‌های بین‌المللی رادیویی، از نمایش توانمندی‌های روایت‌گری صوتی ایران خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای فرهنگ عمومی اعلام کرد: احتمالا یک روز در تقویم رسمی کشور به نشانه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران نام‌گذاری می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سارا عرفانی کتابی را با موضوع جنگ و مقاومت معرفی کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است