اقتصادی 06:44 - 17 آبان 1404
بنابر گفته مسئولان، ذخایر سد‌های تامین‌کننده آب تهران هم‌اکنون در کمترین میزان ۶۰ سال اخیر قرار دارد که تاکنون چنین وضعیتی را تجربه نکرده بودیم.

پاییز بدون باران؛ ذخایر سدهای تامین‌کننده آب تهران در کمترین میزان ۶۰ ساله اخیر

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - در سایه عدم بارش باران و نبود مدیریت مصرف آب از سوی برخی مشترکان، کشور به ویژه استان تهران به سمت شرایط بحرانی پیش می‌رود. ورود به ششمین سال خشکسالی، زنگ خطر جدی برای منابع آبی کشور را به صدا درآورده و می‌تواند تمامی ابعاد زندگی افراد را با چالش‌های جدی مواجه کند.

عدم بارش باران و شرایط بحرانی آب که محمدرضا کاویان‌پور رئیس موسسه تحقیقات آب، با اشاره به وضعیت بحرانی بارش‌ها در پاییز امسال بیان کرد: با نگاهی به وضعیت آبی سال ۱۴۰۳ منتهی به ۱۴۰۴ مشاهده خواهیم کرد که بارش‌ها در کل ۱۵۲ میلیمتر بوده که به میزان متوسط ۵۷ سال گذشته کاهش ۴۰ درصدی داشته است.

تنها یک استان وضعیت بارشی طبیعی دارد 

رئیس موسسه تحقیقات آب با اشاره به وضعیت بارشی منفی در برخی از استان‌ها، افزود: چهار استان کشور با وضعیت بارشی منفی ۵۰ تا ۸۰ درصدی، ۱۵ استان با کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی و تعدادی نیز در رکورد‌های خشکسالی قرار دارند و تنها یک استان وضعیت بارشی طبیعی دارد که در این استان نیز افزایش بارشی مشاهده نشده است.

او گفت: میزان بارش‌ها در سال آبی گذشته در نهایت منجر به آورد رودخانه‌ای حدود ۲۴ تا ۲۵ میلیارد مترمکعب آب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خود افت ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد.

کاویان‌پور با اشاره به ظرفیت مخازن در تهران نیز گفت: ظرفیت ذخایر مخازن سد‌های تهران در سال آبی جدید که از مهرماه شروع شده است حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب است که در مقایسه با میزان ۴۹۰ میلیون مترمکعبی در سال آبی ۱۴۰۳ حدودا به نصف رسیده است. قاعدتا این میزان کاهش باید با بارش‌های تا به امروز جبران می‌شد، اما متاسفانه زمانی که به بارش‌ها در فصل پاییز نگاهی می‌اندازیم مشاهده می‌کنیم که اگرچه همواره بارش‌ها در دو ماه مهر و آبان حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیمتر آب برای تهران به همراه دارد، اما تاکنون هیچ بارشی در تهران رخ نداده و پیش‌بینی‌ها نیز نشان می‌دهد که تا پایان پاییز نیز این روند ادامه خواهد داشت.

وضعیت منابع سطحی قرمز و بسیار شکننده

در ادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران می‌گوید: ذخایر سد‌های تامین‌کننده آب تهران هم‌اکنون در کمترین میزان ۶۰ سال اخیر قرار دارد که تاکنون چنین وضعیتی را تجربه نکرده بودیم و هم‌اکنون وضعیت منابع سطحی قرمز و بسیار شکننده است.

جیره‌بندی آب اجرایی می‌شود؟

به تازگی هم مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشور در نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان در سخنانی نسبت به خشکسالی و کمبود آب هشدار داد و گفت: اگر تا آذرماه باران نیاید، باید آب را در تهران جیره‌بندی کرد و اگر باز هم نبارید، آبی نمی‌ماند و باید تهران را خالی کنیم.

شرایط بحرانی آب در کشور و عدم بارش‌ها که حالا بیش از گذشته مدیریت مصرف را حائز اهمیت میکند گفتنی است، در شرایط خشکسالی، منابع آبی، از جمله آب‌های زیرزمینی و سطحی، به شدت تحت فشار قرار می‌گیرند. مدیریت صحیح مصرف آب می‌تواند به حفظ و نگهداری این منابع حیاتی کمک کند و از کاهش سطح آب جلوگیری کند.

در ادامه هم مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران محسن اردکانی بیان کرد: با ۱۰ درصد صرفه‌جویی بیشتر، خادمان خود را در شرکت آبفای استان تهران همراهی کنند چراکه چاره‌ای جزء سازگاری با شرایط اقلیمی وجود ندارد و این سازگاری با مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف حاصل خواهد شد.

او افزود: هم‌اکنون در یک مقطع حساس و پرریسک هستیم و همکاری همه‌جانبه شهروندان برای گذر از این مقطع کارساز و موثر خواهد بود؛ بنابراین از همگان انتظار می‌رود که کمتر، کمتر و کمتر مصرف و به عبارتی بیشتر، بیشتر و بیشتر صرفه‌جویی کنیم تا از وضعیت قرمزِ بی‌آبی دور شویم.


12240666
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: بحث تغییرات ریزساختار‌ها یک فرایندی است که دائم در داخل سازمان بورس بررسی می‌شود؛ هرچه موانع در بازار کمتر باشد به نفع بازار سرمایه است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد که نرخ سود ۳۰ درصدی بانکی، سرمایه‌ها را به جای بخش مولد، به سمت بانک‌ها هدایت کرده است و ناترازی بانک‌ها و نبود نظارت قوی عوامل اصلی رشد نقدینگی غیرمولد و کاهش شدید سرمایه‌گذاری در تولید هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: با توجه به قیمت تخم مرغ درب واحد‌های مرغداری، نرخ منطقی هر شانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزارتومان است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور گفت: تمامی مسافران هوایی در شرایط کنونی با توجه به شرایط جوی کشور به ویژه شهر‌های جنوبی با شماره ۱۹۹ بگیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از احتمال لغو یا تأخیر تعدادی از پرواز‌های ورودی و خروجی در برخی فرودگاه‌های کشور به‌دلیل هشدار‌های هواشناسی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی نحوه استفاده از سهمیه مصرف‌نشده تسهیلات قرض‌الحسنه کمک‌هزینه خرید کالای ایرانی و لوازم خانگی را برای تسریع در پرداخت وام‌های ازدواج و فرزندآوری ابلاغ کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت راه‌های کشور با اعلام بارش برف و باران در ۲۸ استان، از ممنوعیت تردد در برخی از محور‌های مواصلاتی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهاد کشاورزی از اصلاح قیمت چهار محصول لبنی مشتق از شیر خام در روزهای آتی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:پروژه راه‌آهن اردبیل ـ میانه به طول ۱۷۴ کیلومتر است که‌ در اسفند ماه به بهره‌برداری می رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور مالیاتی بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی طلافروشان ناشی از عدم اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان درباره صورتحساب الکترونیکی را ابلاغ کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است