فرهنگی‌هنری 11:14 - 05 فروردین 1402

فراخوان پویش «تفکر و اندیشه‌ورزی» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی، فراخوان پویش «تفکر و اندیشه ورزی» را برگرفته از ۸ فراز مهم و کلیدی از بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی منتشر کرد.

در متن این فراخوان آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم



پویش تفکر و اندیشه ورزی در هشت مطلب کلیدی از سخنرانی نوروزی مقام معظم رهبری در حرم مطهر حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) آغاز به کار کرد. ۸ محور مذکور بدین شرح است:

مطلب اول: ضرورت تحول و تغییر حال و وضع و تحول در جامعه و نظام و اینکه تا افکار عمومی از یک فکر نو و تحولی استقبال نکند؛ تحقق نمی‌یابد.

مطلب دوم: دشمن هم دنبال تحول است؛ اما دنبال تغییر هویت جمهوری اسلامی و اسلام ناب و اسلام انقلابی و تعالیم امام خمینی و ولایت فقیه و تبدیل مردم سالاری اسلامی به حکومت باب میل استکبار و حکومت به ظاهر دمکراسی غربی و دمکراسی فریب و دروغ است تا بتواند به راحتی حکومت را تهدید و تطمیع کند.

مطلب سوم: مقصود ما از تغییر و تحول، تغییر عیب‌ها در نظام اسلامی و جامعه ایرانی است که با اعتماد به نفس ملی و استعدادهای خود و عزت نفس و شجاعت و استقلال خواهی و هوشیاری و ضربه نزدن به قوت‌ها به دست می‌آید.

مطلب چهارم: نقاط قوت ملت ایران عبارتند از: بنیه درونی مستحکم نظام اسلامی و ملت ایران که ناشی از ایمان قلبی و عزت نفس و اعتماد به نفس است. اولین شاهد بر این استحکام درونی، غلبه بر زنجیره خصومت‌های پی در پی و توطئه‌ها و حیله‌های طولانی دشمن اعم از کودتا و تحریم و فشارهای سیاسی و اقتصادی و تهاجم رسانه‌ای و ایران هراسی و انقلاب هراسی و حمایت‌های دولت آمریکا و اروپا از دشمنان انقلاب است. دومین شاهد، پیشرفت‌های بزرگ ملت ایران در حوزه‌های علمی و فن‌آوری و نانو و زیست فناوری و سلامت و زیرساخت‌های کشور مانند جاده و ریل و سدسازی و آب رسانی و پارس جنوبی و غیره، آن هم به دست محققان ایرانی و در دوران محاصره و فشارهای بی سابقه اقتصادی. سومین شاهد، پیشرفت در حوزه روابط خارجی در دورانی که آمریکا و اروپا دنبال انزوای ایران هستند. اقتصادی مقاومتی گفته شده نیز درون‌زا (تکیه بر توان و استعداد و ظرفیت درونی) و برون گرا (ارتباط اقتصادی با همه کشورها) بود. این قوت‌ها نباید ضربه بخورد. جمهوریت و اسلامیت در جمهوری اسلامی هم نباید ضربه بخورد. نقاط قوت در تحول باید برجسته بشود.

مطلب پنجم: ضعف‌هایی در کشور وجود دارد که باید تحول یابند و در رأس آنها، مسأله اقتصاد است که میراث گذشتگان قبل از انقلاب و بعضی هم بعد از انقلاب است و مهمترین مشکل اقتصادی ما، تصدی‌گری افراطی دولت و دولتی بودن اقتصاد است. باید مدیریت و فعالیت‌های اقتصادی مورد نیاز مردم را به مردم سپرد. بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و شبه دولتی، مانع تولید مردم نشوند. عیب دیگر ما، وابستگی به صادرات نفت خام و وابستگی به دلار و رابطه با سوئیفت است. شعار سال ۱۴۰۲، یعنی مهار تورم و رشد تولید نیز متوقف بر افزایش تولید به دست مردم است.

اشکال دیگر اینکه روی نقشه و راه‌های مشارکت مردم در مسائل اقتصادی فکر نشده است. یکی از مشکلات اقتصادی، کم تحرکی در تجارت خارجی است. ظرفیت تولید داخل در بخش کشاورزی و صنعتی زیاد است و باید تجارت خارجی را افزایش داد. باید به شرکت‌های دانش بنیان کمک کرد. تحول در بخش تقنین و قانونگذاری لازم است. سیاست‌های ابلاغی باید در تقنین لحاظ شود.

مطلب ششم: در مقابل حرکت تحولی و تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، دشمن به دنبال ضربه زدن به نقاط قوت از طریق جنگ ترکیبی و حمله به باورهای دینی و سیاسی است. اینها می‌خواهند در کشور با ایجاد دو قطبی، اختلاف افکنی کنند و نرم افزار قدرت ملی کشور یعنی ارزشهای دینی و ملی و اعتقادات مردم را بی اثر کنند. جنگ ترکیبی دشمن از طریق عامل فرهنگی (رسانه) و عامل سیاسی (نفوذ) و عامل اقتصادی است. دشمن تلاش می‌کند تا مردم به رادیو و تلویزیون و سخنان رهبری گوش ندهند و مطالب رهبری را تکراری می‌خوانند در حالی که تکرار نیست؛ استقامت است.

مطلب هفتم: اینها عیوب نظام بود و اما عیوب مردم که باید برطرف شوند؛ عبارتند از: اسراف در گاز و آب و نان، تجمل گرایی افراطی، تعصب نداشتن در تولید داخلی، گذشت نداشتن در مسائل.

مطلب هشتم: توصیه مهم به همگان، امیدآفرینی است، امیدآفرینی، خودفریبی و بیان نکردن ضعف‌ها نیست.

در همین رابطه از اساتید ارجمند، اندیشمندان و صاحب‌نظران گرانقدر دعوت می‌کنیم تا با لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی و بر اساس تخصص و گستره اندیشه ورزی خود به مشارکت و اندیشه ورزی درباره مطالب کلیدی هشت‌گانه بیان شده و ابعاد آن پرداخته و مطالب و نقطه نظرات خود را به اداره کل روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کنند.


11847606
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم افتتاحیه همایش بین المللی «انقلاب اسلامی و جامعه معاصر؛ فرصت ها و چالش ها» صبح امروز دوشنبه ۸ خرداد در دانشگاه تهران برگزار شد. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این‌مراسم گفت: نهضت امام خمینی(ره) از دیدگا...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه نقد و بررسی کتاب «خانه درهم شکسته» نوشته هورست کروگر با ترجمه مینو لعل روشن شنبه ششم خرداد ماه با حضور نرجس خدایی، محمد راغب و مترجم این کتاب برگزار شد. هورست کروگر (۱۹۱۹-۱۹۹۹) دانش‌آموخته‌ فلسفه و ادبیات از دانشگاه فرای...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگار مهر، مونا محمدنژاد پژوهشگر یادداشتی را با عنوان «جایزه‌ای برای حماسه‌سازان داستانی» نوشته که برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است. مشروح متن این‌یادداشت در ادامه می‌آید؛ داستان و داستان‌نویسی به شکل امروزی آن که وام‌...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر، آئین بزرگداشت آغاز به کار مجدد مجلات همشهری، چهارشنبه ۱۰ خرداد برگزار می‌شود. چند برند مجلات همشهری مثل ۲۴، تماشاگر، سرزمین من، خانواده، تندرستی، سرنخ، آیه و خردنامه در دوره اخیر در قالب جدید «کتاب-مجله» منتشر شده‌اند و استمر...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «باغ طوطی؛ داستانی درباره زندگی میثم تمار» نوشته مسلم ناصری به‌تازگی توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ دوازدهم رسیده است. مناسبات قبیله‌ای و نوع زندگی، خورد و خوراک مردمان کوفه، محل زندگی و خانه‌های آن‌ها جزئیاتی است که مس...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر، دو کارگاه داستان نویسی حسین سناپور به‌زودی توسط مؤسسه فرهنگی هنری افرامانا برگزار می‌شود. این‌دوکارگاه با عناوین کارگاه داستان‌نویسی و کارگاه تحلیل داستان‌های کوتاه کلاسیک و نوشتن داستان در نظر گرفته شده‌اند. در این کارگاه‌ها...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر، فرهنگسرای اشراق با برگزاری ویژه برنامه «بچه‌های رستا» فضای مناسب برای گفت‌وگوی نوجوانان را فراهم کرده است. سلسله نشست‌های گفت‌وگو محور ویژه نوجوانان با عنوان «بچه‌های رستا» با هدف ایجاد بستر عملیاتی ویژه نوجوانان جهت مشارکت و گ...
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری فارس» امسال چهار هزار و 350 نفر از خانواده شهدا و ایثارگران، جانباران و آزادگان کشورمان به حج تمتع مشرف می‌شوند. کاروان ویژه جانباران سرافراز، 21 خرداد راهی عربستان خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری فارس» امسال چهار هزار و 350 نفر از خانواده شهدا و ایثارگران، جانبازان و آزادگان کشورمان به حج تمتع مشرف می‌شوند. کاروان ویژه جانبازان سرافراز، 21 خرداد راهی عربستان خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری فارس» رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه 2 هزار امامزاده شاخص داریم، گفت: فضای کالبدی امامزادگان فرصت خوبی برای هیأت‌هاست و تاکنون ۸۰۰ هیأت شاخص در امامزاده، مجلس برپا می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است