اقتصادی 04:14 - 12 فروردین 1402

فراز و نشیب قیمت طلا در ۱۴۰۱ / قیمت‌ها به کدام سو می‌رود؟

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت انس جهانی طلا در سال ۱۴۰۱ درگیر فراز و نشیب‌های زیادی شد به شکلی در این سال تا ۳۰۰ دلار نوسان داشت. همزمانی این اتفاق با نوسانات شدید نرخ ارز در بازار آزاد منجر به رکوردهای عجیب قیمت سکه و طلا در بازار ایران شد. البته وزن قیمت دلار بر اساس ریال بسیار بیشتر از قیمت انس جهانی طلا است و قیمت سکه و طلا در ایران در سال ۱۴۰۱ که بیش از دو برابر شد به علت افزایش قیمت دلار است.

بر این اساس، نخستین روز کاری سال ۱۴۰۱ هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۲۲۹ هزار تومان و سکه امامی ۱۲ میلیون و ۴۰۸ هزار تومان قیمت داشت. با این حال با نزدیک شدن به ایام پایانی سال هر گرم طلای ۱۸ عیار از مرز ۳ میلیون تومان گذشت و سکه بهار آزادی رکورد ۳۵ میلیون تومانی را شکست که بازدهی بالای ۱۰۰ درصدی را ثبت کردند.

همچنین نگاهی به نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نیز نشان می‌دهد که در سه ماه نخست سالی که گذشت، نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار در مسیر صعودی قرار داشت و از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در خرداد ماه رسید. بعد از این قله و در تابستان سال ۱۴۰۱، طلا کم کم آرام گرفت و دوباره به نقطه صفر خود در سال گذشته برگشت. هر گرم طلای ۱۸ عیار در ۲۸ مرداد ماه، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان نرخ‌گذاری شد که کمترین رقم آن در سال مورد بحث بود.

فراز و نشیب قیمت طلا در ۱۴۰۱/ قیمتها به کدام سو می رود؟

البته در روزهای پایانی سال با کاهش فشار از بازار آزاد ارز، قیمت طلای ۱۸ عیار و سکه امامی که به ترتیب قله‌های ۳ میلیون تومان و ۳۵ میلیون تومان را فتح کرده بودند نزولی شده و طلا به طور میانگین روی قیمت ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شناور شد. از آن سو نیز قیمت سکه در مقطعی به کمتر از ۲۴ میلیون تومان رسید.

با این حال با ورود به هفته دوم فروردین ماه ۱۴۰۲ نوسانات مجدد به بازار سکه و طلا بازگشته است. در هفته دوم فروردین قیمت سکه امامی در محدود ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان بوده است.

این در حالی است که هر گرم طلای ۱۸ عیار و سکه امامی در روز پنجم فروردین به ترتیب با قیمت دو میلیون و ۵۵۸ هزار تومان و ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شده بود.

البته باید اشاره شود که بازار تهران به صورت رسمی از روز چهاردهم فروردین‌ماه شروع به کار می‌کند و فعلاً معاملات در این بازار به صورت حدودی است؛ بنابراین طلا و سکه با قیمت‌های قبل از تعطیلات عید محاسبه می‌شود.

در واقع زمانی قیمت‌ها حالت رسمی به خود پیدا می‌کند که در بازار معاملات اتفاق بیفتد و به صورت فیزیکی در بازار خرید و فروش و مبادلات انجام شود. به این ترتیب باید منتظر ماند و دید در ادامه مسیر ۱۴۰۲ که احتمال افزایش قیمت انس طلای جهانی به دلیل افزایش تنش در اقتصاد جهانی به ویژه تقابل جدید چین و آمریکا وجود دارد، قیمت ارز در ایران به کدام سمت خواهد رفت و آیا سکه و طلا باز هم افزایشی خواهد شد یا درگیر رکود در معاملات خواهد بود؟


11852758
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بانک مرکزی گفت: هیچ رابطه اقتصادی بدون رابطه بانکی و پولی امکان‌پذیر نیست حتما باید رابطه بانکی‌را برای توسعه اقتصادی تقویت کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی گفت: با اجرایی شدن فاز دوم پروژه اتصال شبکه پرداخت کارتی شتاب و میر، شهروندان کشور روسیه می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن میرپی، در پایانه‌های فروشگاهی کشور ایران خرید انجام دهند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری‌های نوین در خصوص مرحله دوم اتصال شبکه شتاب و میر نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری‌های نوین در خصوص مرحله دوم اتصال شبکه شتاب و میر نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس گمرکات قطر، از علاقه‌مندی کشورش برای توسعه روابط تجاری با ایران خبر داد و گفت: بدون تردید روابط تجاری رو به رشد زمینه‌ساز توسعه روابط سیاسی نیز خواهد بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل استاندارد استان تهران نسبت به استفاده از فراورده‌های لبنی سنتی عرضه شده در بازار به شهروندان هشدار داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آیین رونمایی از مرحله دوم طرح اتصال شبکه ‌شتاب ایران به ‌میر روسیه امروز با حضور مقامات بانک‌های مرکزی دو کشور در تهران برگزار می‌شود.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آیین رونمایی از مرحله دوم طرح اتصال شبکه ‌شتاب ایران به ‌میر روسیه امروز با حضور مقامات بانک‌های مرکزی دو کشور در تهران برگزار می‌شود.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یکصد و هشتمین جلسه حراج شمش طلا امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و‌کار گفت: در بحث مجوز‌ها دو فاز داشتیم یکی فاز شناسایی مجوز‌ها بود که عمده مجوز‌ها شناسایی شدند اکنون چیزی حدود ۱۳ مجوز باقیمانده است و عمده دستگاه‌ها همکار هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است