محمد حسین کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از برداشت ۲۰ تا ۲۵ درصد پنبه خبر داد و گفت: در ابتدای فصل برداشت قیمت خرید هرکیلو تخم پنبه از کشاورزان در استان گلستان ۳۳ هزارتومان بود که اکنون به ۲۳ هزارتومان رسیده است، همچنین اکنون هرکیلو وش کشاورزان را ۳۵ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب خریداری میکنند.
به گفته او، با توجه به فروش وش کشاورزان کمتر از قیمت تضمینی، تعاون روستایی به عنوان متولی امر با خرید تضمینی باید از زیان کشاورزان جلوگیری کند که متاسفانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
کاویانی ادامه داد: اگر سازمان تعاون روستایی به عنوان متولی امر به خرید تضمینی ورود نکند، کشاورزان متضرر میشوند که این امر باعث کاهش استقبال کشاورزان میشود.
مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید پنبه به ۶۰ هزارتن برسد که در صورت تحقق ناگریز به تامین بخش اعظم نیاز کشور از طریق واردات هستیم. این در حالی است که برای سال گذشته برای واردات ۱۰۸ هزارتن پنبه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است.
به گفته او، اگر دولت مابه التفاوت ارز نیما با آزاد را به کشاورزان داخل بدهد، امکان افزایش بیش از ۲ برابری تولید داخل و رسیدن به خودکفایی وجود دارد.
کاویانی با بیان اینکه خودکفایی پنبه مشروط بر حمایت دولت و صرفه اقتصادی زراعت است، گفت: دولت با پرداخت کود و سم یارانهای باید کشاورزان را حمایت کند تا این زراعت برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد، در غیراین صورت آنها به سراغ دیگر زراعتها میروند. اما تجربه نشان داده در سالهایی که قیمت تضمینی وش پنبه ۳ برابر قیمت گندم است، تولید رشد قابل توجهی دارد.
خبرنگار: آزاده محبی
12114250