اقتصادی 20:56 - 27 فروردین 1404
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بر لزوم اصلاح قوانین و تقویت همکاری‌های مشترک برای تحقق اهداف مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تأکید کرد.

لزوم تقویت نقش مناطق آزاد در اقتصاد ملی

باشگاه خبرنگاران جوان - رضا مسرور، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دیدار با بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بر لزوم اصلاح قوانین و تقویت همکاری‌های مشترک برای تحقق اهداف مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تأکید کرد.

 دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این دیدار که در جهت رفع مسائل و مشکلات مناطق برگزار شد، بر لزوم ارتباط بیشتر دبیرخانه شورای‌عالی با مرکز پژوهش‌های مجلس و تشکیل کارگروه‌های مشترک تاکید کرد و افزود: تشکیل کارگروه‌های مشترک می‌تواند در رفع موانع و چالش‌های پیش‌روی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موثر باشد.

مسرور با تاکید بر هدفمند کردن مزیت‌های رقابتی در قالب مشوق‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، گفت: در دوره جدید، رویکرد‌های اصلاحی را در دستور کار قرار داده‌ایم، از جمله، ابلاغ مشوق‌های سرمایه‌گذاری صادرات‌محور، بازگرداندن مزیت‌های رقابتی و راه‌اندازی هسته‌های تحول اقتصادی در مناطق آزاد.

وی در ادامه به تعارض قوانین مناطق آزاد با قوانین سرزمین اصلی اشاره کرد و افزود: تجربه جهانی نشان می‌دهد، زمانی‌که قوانین مناطق آزاد با قوانین سرزمین اصلی در برخی موضوعات در تضاد قرارگیرد، اولویت اجرا با قانون منطقه آزاد خواهد بود؛ اما در کشور ما چنین بستری وجود ندارد.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: اهتمام بر تقویت نقش مناطق آزاد در اقتصاد ملی از جمله رویکرد‌هایی است که به روسای مناطق آزاد ابلاغ شده و همکاری با مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند در تصمیم‌سازی مجلس در جهت ساماندهی قوانین و بهبود فضای کسب‌وکار در این مناطق کمک شایانی کند.

مسرور با بیان اینکه دستورکار اصلی مناطق آزاد کار با کشورهاست به ایجاد منطقه آزاد مشترک با کشور پاکستان خبرداد و گفت: مناطق آزاد مشترک، مناطق نسل ششمی در دنیا محسوب می‌شوند و بسیاری از کشور‌ها به دنبال ایجاد مناطق آزاد مشترک هستند.

 لزوم طراحی ماموریت ملی برای هریک از مناطق آزاد

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار از تشکیل کارگروه مشترک استقبال کرد و گفت: یکی از نکاتی که در این کارگروه باید به آن توجه ویژه داشت این است که نقش مناطق آزاد را در چارچوب کریدور‌های اقتصادی منطقه‌ای، جهانی و زنجیره‌های ارزش اقتصادی مشخص کند.

بابک نگاهداری، بر طراحی ماموریت ملی برای هریک از مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: باید برای همه مناطق آزاد ماموریت ملی داشته باشیم و مشخص کنیم هر منطقه چه ماموریتی در چارچوب کریدور‌ها و زنجیره ارزش اقتصادی می‌تواند برعهده گیرد؛ این الگو می‌تواند در ساماندهی هر چه بیشتر مناطق آزاد با رویکرد ماموریت‌گرا بودن این مناطق، نقش بسزایی در اقتصاد کشور داشته باشد.

 گفتنی است؛ در این دیدار که با حضور معاون حقوقی و امور مجلس و مدیران دبیرخانه شورای‌عالی و جمعی از مدیران و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، هر یک از حاضرین ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

منبع: شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی


12179272
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور از ترافیک سنگین در تمامی محور‌های شمالی از جمله چالوس خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی از روند افزایشی دما از روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در تمامی کشور خبر داد گفت: فردا در نیمه شرقی، مرکز و جنوب کشور وزش باد شدید رخ می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته کاری که گذشت تنها یک روز شاهد ورود نقدینگی بودند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۴.۸۲ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۲۴ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نفس آغاز مذاکرات و پیش‌رفت آن رخداد مثبتی است، گفت: نباید انتظار داشته باشیم مسیر مذاکرات لزوماً هموار و تماماً مثبت باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم ۳۱ فروردین ماه واریز می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس بخشنامه گمرک ایران، ترخیص نهاده‌های وارداتی تراریخته منوط به اعلام نظر سیستمی جهادکشاورزی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: پای دلالان و سوداگران مسکن از طریق سامانه خودنویس حذف و این بازار به سمت ثبات قیمتی حرکت کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، دستگاه پایشگر ماده بودارکننده گاز شهری را گامی مهم در ارتقای ایمنی و پیشرفت صنعت گاز کشور دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» صنعت نفت ایران اوایل اردیبهشت امسال شاهد رویدادی مهم خواهد بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است