اقتصادی 12:08 - 23 تیر 1404
رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورس گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری، برای کوتاه‌مدت طراحی شده‌اند و هدف اصلی آنها کاهش ریسک است.

صندوق‌های سرمایه گذاری ریسک سرمایه گذاری را تعدیل می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان - علی اکبر ایرانشاهی، رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار درباره ساختار صندوق‌های اهرمی در میز گرد بررسی چالش‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت:  این‌طور نیست که، چون منافع مدیر صندوق در بزرگ شدن صندوق است، تمایلی به کوچک شدن آن وجود نداشته باشد. ما هیچ‌گاه ادعا نکردیم که این ابزار استاندارد جهانی دارد. همان‌طور که صندوق‌های ETF شاخص‌محور نیز در بازار جهانی یک ساختار مشخص دارند، اما در ایران با ساختاری متفاوت اجرا می‌شوند.

وی افزود: اینکه چرا یک صندوق اهرمی صد سهم خریداری می‌کند، اما سهمی که من به آن علاقه دارم را نمی‌خرد، دلیل نمی‌شود که ابزار را ناکارآمد بدانیم. این نوع نگاه، غیرکارشناسی است. وقتی صندوقی شاخص‌محور نیست، عملکرد آن باید با معیار مشخصی ارزیابی شود. شاخص بازار به عنوان یک معیار قابل دفاع توسط نهاد ناظر پذیرفته شده است و اگر مدیر صندوقی عملکردی بهتر از شاخص داشته باشد، می‌تواند مشمول دریافت کارمزد عملکرد شود.

او گفت: کارمزد عملکرد نیز روزانه محاسبه نمی‌شود؛ بلکه در بازه زمانی یک‌ساله، اگر صندوق عملکردی بهتر از شاخص داشته باشد، مستحق دریافت این کارمزد است. این صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت طراحی شده‌اند و هدف اصلی آنها کاهش ریسک سرمایه‌گذاری با استفاده از اهرم است. در واقع، اگر فردی بخواهد مستقیماً با اهرم سرمایه‌گذاری کند، ریسک بیشتری متحمل می‌شود، اما صندوق اهرمی می‌تواند این ریسک را تعدیل کند.

ایرانشاهی تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ صندوق در بازار داریم. سرمایه‌گذاران باید بر اساس عملکرد مدیران صندوق تصمیم‌گیری کنند، نه اینکه نهاد ناظر را مقصر بدانند. اطلاعات مربوط به پرتفوی صندوق‌ها به صورت ماهانه منتشر می‌شود و بازده آنها نیز شفاف است. بنابراین، انتخاب نهایی بر عهده خود سرمایه‌گذار است.

وی افزود: ما در مقررات‌گذاری تمرکز را بر عملکرد گذاشته‌ایم. به همین دلیل، رقابت بین مدیران صندوق‌ها به‌قدری بالا رفته که حتی بازدهی‌های یک‌درصدی برایشان اهمیت دارد، چون می‌خواهند سرمایه‌گذار جذب کنند. این رقابت سالم باعث شده از برخی مشکلات دیگر جلوگیری شود.

او در پایان خاطرنشان کرد: در مورد بازگشت کارمزد توسط کارگزار‌ها هم باید گفت که کارمزد یونیت‌ها و پرتفوی صندوق‌ها بسیار پایین‌تر از معاملات سهام است. افزون بر آن، ما دستورالعملی برای پیشگیری از معاملات غیرمعمول داریم که فرمول مشخصی دارد. بنابراین، احتمال بازگشت کارمزد توسط کارگزار بسیار پایین است و عملاً چیزی از آن باقی نمی‌ماند.

منبع: سازمان بورس


12207022
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازسازی و موضوع مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از جنگ به عهده دولت است و شهرداری تهران مسئولیت شهر تهران را به عهده گرفته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از کسب مدال جهانی طلای کیفیت روغن زیتون ایران در رویداد جهانی Global Olive Oil Stars ۲۰۲۵ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی هدف در سال ۱۴۰۴ موضوع بند الف ماده ۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت پس از بررسی در چندین جلسه تخصصی کمیسیون برنامه و بودجه دولت نهایی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد با اشاره به خسارات وارده به صنعت گردشگری در جریان دفاع مقدس ۱۲روزه، از تدوین و اجرای فوری بسته‌های حمایتی برای جبران این آسیب‌ها خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون شهرداری تهران گفت: اسکان اضطراری هزار نفر در هتل‌ها انجام وبرای ودیعه مسکن، مبلغی بین ۱ تا ۱.۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که پرداخت آن به زودی آغاز می‌شود
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون شهرداری تهران گفت: اسکان اضطراری هزار نفر در هتل‌ها انجام وبرای ودیعه مسکن، مبلغی بین ۱ تا ۱.۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که پرداخت آن به زودی آغاز می‌شود
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: تمامی پروازهای داخلی و خارجی در کشور بدون وقفه در آسمان ایران در حال انجام است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی از رشد چشمگیر خدمات فنی و تخصصی در میدان‌های نفت و گاز خشکی و تدوین برنامه‌ای منسجم برای بازسازی و نوسازی سالانه هفت دستگاه حفاری خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» حدود ۶۰ درصد نماد‌های معاملاتی در بازار امروز در محدوده مثبت معامله شدند و بازار روند تثبیت و تعادل خود را حفظ کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات بورس تهران گفت: از امروز نماد «همیار» در بورس گشایش یافت و آماده خرید توسط سهامدارانی است که ارزش پرتفوی آنها حداکثر ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است