از تنوع در ژانر تا کیفیسازی

باشگاه خبرنگاران جوان ـ رئیس مرکز سیمافیلم معتقد است برنامهریزیهای انجامشده در این دوره، موجب شده تولیدات سیمافیلم بیش از گذشته بهسمت افزایش کیفیت حرکت کنند. ناظر به همین موضوع، شاهد افزایش شمار مخاطبان مجموعههای تلویزیونی در سال ۱۴۰۳ نیز بودیم. علاوهبر این، با توجه به اهمیت آمادگی آنتن در مناسبتها، شبکهها نهتنها برای مناسبتهای سال ۱۴۰۴ بلکه تا ۱۴۰۶ نیز نقشه راه روشنی دارند و با تولیدات الف ویژه، در مسیر تحول حرکت میکنند. تمام این دستاوردهای امیدبخش و سؤالات بیشتر، بهانهای بود تا در بهار طبیعت درخصوص تجربیات یک سال اخیر در سیمافیلم گفتوگویی با مهدی نقویان، رئیس این مرکز داشته باشیم.
عبور از بحران کمیت مجموعههای تلویزیونی
مهدی نقویان، رئیس مرکز سیمافیلم درخصوص تحقق اهداف این مرکز در سال ۱۴۰۳ و شکوفایی و بهار ساخت مجموعههای تلویزیونی در این مدت، گفت: دغدغه ما در سال قبل، کمیت بود و میخواستیم تعداد سریالها را به استاندارد مطلوب خود در تلویزیون برسانیم. از انتهای سال ۱۴۰۲ و تمام سال ۱۴۰۳ دیگر بحران کمیت مجموعههای تلویزیونی را نداشتیم.
نقویان با اشاره به اینکه تا ۱۴۰۲ سریالها فقط شنبه تا چهارشنبه پخش میشد و دو روز آخر هفته بازپخش و خلاصه هفتگی مجموعههای تلویزیونی روی آنتن میرفت، بیان کرد: اکنون برای هر شبکه شش قسمت در هفته پخش میشود و آنتن با سریالهایی در گونهها و موضوعات مختلف تکمیل شده است و بهنظرم، از مرحله دغدغه کمیت سریالها عبور کردهایم.
کیفیسازی تولیدات توقع همه مخاطبان و منتقدان
بهگفته رئیس مرکز سیمافیلم؛ کیفیت سریالها اصلیترین دغدغه امروز این مرکز است. وی در همین رابطه تصریح کرد: کیفیسازی تولیدات توقع همه مخاطبان و منتقدان است و از ابتدای سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی روی آنتن مشاهده شد و آثار از نظر کیفیت و محتوا، شرایط قابلقبولی داشتند و امیدواریم در ۱۴۰۴ همین مسیر را صعودی ادامه دهیم.
رئیس مرکز سیمافیلم در ادامه با بیان اینکه برخی مجموعههای تلویزیونی محصول معاونت سیما و برخی تولید معاونت استانهاست، یادآور شد: از حیث وجاهت قرارگاهی سیمافیلم، پایش و رساندن آثاری که بیرون از معاونت سیما تولید میشود نیز برعهده ماست.
مدتهاست از آنتن جلو افتادهایم
نقویان در رابطه با اقدامات صورتگرفته در راستای کیفیسازی مجموعههای نمایشی سیمافیلم نیز تصریح کرد: زمانی که تولیدات از آنتن جلو میافتد، میتوانیم در مرحله پستولید تمرکز بیشتری داشته باشیم. در سنوات گذشته و در برخی موارد بهمحض اینکه سریالی تمام میشد یا حتی در مرحله تولید بود، هرطور شده باید به آنتن میرسید، نظارت مدیر اجرایی به تدوین، اصلاح رنگ، صداگذاری و سایر مراحل پس از تولید یا بسیار کم میشد یا اصلاً وجود نداشت.
وی اضافه کرد: ما مدتهاست از آنتن جلو افتادهایم؛ یعنی تعدادی از تولیدات آماده و منتظر در نوبت آنتن هستند. این ویژگی، سطح کیفی کارها را ارتقا داده است.
تنوع گونه و موضوع در آنتن ۱۴۰۳
آنطور که نقویان میگوید؛ زمانی که آنتن بهلحاظ کمیت پر باشد، بهتر میتوان در انتخاب فیلمنامههایی که از سمت دفتر فیلمنامه رسانه ملی به سمت سیمافیلم میآید، تمرکز داشت و حتی دست به انتخاب زد. وی در همین خصوص متذکر شد: علاوه بر کیفیسازی فیلمنامهها، میتوانیم متنهایی را انتخاب کنیم که موجب تنوع گونه و موضوع در آنتن سیما شود. در سال ۱۴۰۳ فکر میکنم شاهد این تنوع در گونهها بودیم.
نقویان معتقد است؛ با این اقدامات در احیای مناسبتها و بر تولید شاخص در شبکهها (ویژند شبکه) تمرکز بیشتری وجود خواهد داشت و حتی میتوان فصل دوم سریالهایی مانند «مهیار عیار ۲»، «طوبی ۲» و... را با وقت بیشتری تولید کرد. در تولید فصل هفتم سریال «پایتخت» نیز همین هدف دنبال شد و سریالهای «کارآگاه علوی ۳» و «بهترین تابستان من ۲» نیز قرار است در سال ۱۴۰۴ روی آنتن بروند. همچنین، در ساخت فصل دوم دو مجموعه «مهیار عیار» و «طوبی» که در دستورکار ماست، این دقت نظر را خواهیم داشت.
12173619