اشیا ممنوعه و مجاز در هواپیما
یکی از آسانترین روشهای سفر به دور دنیا و به مناطق دور و نزدیک، سفر با هواپیما است؛ روشی که طرفداران خاص خود را دارد و هر روزه از سرتاسر دنیا افراد با رزرو بلیط هواپیما چمدان بسته و راهی مقصدهای مختلف میشوند. اما آیا میدانید در این روش حملونقل محدودیتهایی برای حمل اشیا وجود دارد؟
حتماً در فرودگاه شخصی را دیدهاید که هنگام بازرسی برخی از وسایلش از او گرفته میشوند! شاید از خود بپرسید مگر او چه چیزی را در چمدان یا کیفدستیاش قرار داده که دچار مشکل شده؟ باید بگویم ممکن است با حمل یک قیچی ساده در کیفدستی، خود را در دردسر بیندازید و لازم نیست سلاحی عجیب با خود حمل کنید!
اگر با لیست اشیا ممنوعه و مجاز در هواپیما آشنایی کامل داشته باشید، سفری آرام و بدون حاشیه خواهید داشت. حتی از سختگیرترین مقصدها هم بدون کوچکترین مشکلی عبور میکنید، اما اگر آشنایی کافی با قوانین نداشته باشید ممکن است سفر به شهرهای نزدیکتان هم به تجربهای تلخ تبدیل شود!
اشیا ممنوعه در هواپیما
اشیا ممنوعه در هواپیما به دودسته اشیا ممنوعه در کابین هواپیما و اشیا ممنوعه در قسمت بار تقسیم میشوند. حمل برخی از وسیلهها در قسمت کابین هواپیما مجاز نیست؛ اما اگر به طور کامل و صحیح بستهبندی کنید، امکان قراردادن آن در قسمت بار هواپیما وجود دارد و برعکس، بعضی وسیلهها مثل انواع باتری را نمیتوانید به قسمت بار تحویل دهید و حتماً باید در کیفدستی خود قرار داده باشید تا اجازهی حمل صادر شود!
در ادامه لیست کاملی از اشیا ممنوعه در قسمت کابین و بار هواپیما را معرفی میکنیم و ایرلاینهای مختلف را از نظر اشیا غیرمجاز و ممنوعه بررسی خواهیم کرد.
اشیا ممنوعه در کابین هواپیما
در ادامه به معرفی کامل اشیا ممنوعه در کابین میپردازیم. همانطور که میدانید، همهی افراد در پروازهای داخلی میتوانند کیفدستی همراه به وزن 5 تا 7 کیلوگرم داشته باشند. اگر کودک بالای دو سال همراه خود داشته باشید او هم میتواند کیفدستی خود را داشته باشد. این میزان بار همراه به 10 کیلوگرم برای نوزادان میرسد؛ اما باید ابعاد مشخصی را رعایت کنید؛ در نتیجه باید وسایل را بهگونهای بچینید که اشیا ممنوعه جزو آنها نباشد و از حد مجاز بار هم پیشروی نکند.
مایعات و مواد محلول و ریختنی
اگر برای نوزاد خود شیرخشک برمیدارید باید مراقب باشید از میزان 100 میلیلیتر بیشتر نشود، البته میتوانید قوطی شیرخشک نوزاد را در کیفدستی مخصوص او قرار دهید و در صورت لزوم در حین پرواز از مهماندار مقداری آب ولرم درخواست کنید.
مواد آرایشی مثل ریمل، اسپری و عطر نمیتوانند بیش از 100 میلیلیتر حجم داشته باشند و در غیر این صورت باید آنها را به طور کامل بستهبندی کنید و در چمدان قرار دهید.
قطره چشمی، ژل چشمی، مایع لنز، محلول لاکپاککن غیر استونی و.. اگر بیش از 100 میلیلیتر باشند نمیتوانید در کابین داشته باشید.
شامپو، مایع ضدعفونیکننده، مایع دستشویی و هر محلولی را باید در ظرفهای مخصوص سفر هوایی که 100 میلیلیتر حجم دارند بریزید تا بتوانید با خود حمل کنید. البته هر ایرلاین قوانین خاص خودش را درمورد حمل مایعات حاوی الکل دارد و محض اطمینان بهتر است برای ضدعفونیکردن دستهای خود از پدهای الکلی تمیز استفاده کنید.
مواد خوراکی ژلهای و محلول، مرباها، کره بادامزمینی و موادی که ممکن است ریخته شوند مجاز به واردشدن در هواپیما نیستند و اگر قصد دارید در طول پرواز آنها را میل کنید باید از قانون 100 میلیلیتر استفاده کنید تا میزان کمی از این مواد را همراه داشته باشید.
بهتر است از بستهبندی و قوطیهای مناسب و دقیقاً 100 میلیلیتری استفاده کنید؛ چرا که اگر مواد را در قوطی بزرگتر قرار دهید، حتی اگر 100 میلیلیتر باشند، باز هم اجازه ندارید آنها را به کابین هواپیما ببرید.
لازم به ذکر است تمام موارد بالا را در صورتی میتوانید حمل کنید که حجم تمام آنها از 1 لیتر بیشتر نشود و در بستهبندی کیپ و زیپی و شفاف نگهداری شود تا بتوانید به مأمور بازرسی امنیتی فرودگاه نشان دهید.
اشیا تیز و برنده
اگر عادت دارید کیف لوازم آرایشی خود را همهجا ببرید و وسایلی مثل قیچی آرایشی و موچین یا حتی ناخنگیر در کیفدستی خود قرار میدهید، بهتر است پیش از سفر کیف خود را مجدد چک کنید تا اشیا تیز و برنده را به چمدان منتقل کنید.
همراهداشتن چاقوهای تیز و چندکاره مثل چاقو سوئیسی، قیچیهای تیز، سوزن، ناخنگیر، ساتور، کاتر موکت بری، تیغ، قلاب، میل بافتنی، سوهان ناخن، دربازکن و تمام وسایل تیز و برنده به قسمت کابین هواپیما ممنوع است.
ابزارآلات
حمل ابزارآلات در بار دستی و ورود آن به کابین هواپیما غیرمجاز است اما میتوانید با بستهبندی کامل آنها را در چمدان قرار دهید. در نتیجه اگر این ابزار در چمدان شما جا نشدند، بهتر است قیدشان را بزنید تا در فرودگاه توسط مأموران امنیتی ضبط و ثبت نشود. اگر قصد حمل اسباببازی کودکانهای که شبیه به ابزارآلات است را دارید، بهتر است الان آن را در چمدان قرار دهید!
لوازم آرایشی و بهداشتی
اسپری، انواع عطرها با حجمی بیشتر از 100 میلیلیتر، روغن مو، سرم مو، اسکراپ صورت و بدن، فومهای شستشوی صورت و.. که حجم بالای 100 میلیلیتر دارند باید بهصورت دقیق بستهبندی و در چمدان حمل شوند.
وسایل ورزشی
اشیایی نظیر چوب بیسبال یا راکت بدمینتون، باتوم اسکی، چوب بیلیارد، چوب کریکت، تیروکمان، هاکی، چماق و وسایلی که بتواند سلامت مسافران را به خطر بیندازد را نمیتوانید به کابین هواپیما وارد کنید؛ اما امکان حمل آنها در قسمت بار وجود دارد.
مواد سمی و مسموم کننده
حمل آفتکش، آرسنیک، سموم کشاورزی، اسپری حشرهکش و مواد شیمیایی که استشمام آنها باعث آسیبدیدن افراد میشود، حتی اگر به طور کامل و دقیق بستهبندی شوند امکان ورود به کابین هواپیما را ندارند. بهتر است بدانید امکان حمل این مواد در قسمت بار هواپیما نیز وجود ندارد و تنها میتوانید از طریق کارگو آنها را به مقصد ارسال کنید.
اسپری های تحت فشار
اسپری خوشبوکننده هوا، اسپری رنگ، اسپری فلفل، اسپری خوشبوکننده بدن، تافت مو و مواردی ازاینقبیل نباید در کابین هواپیما حمل شوند.
وسایل دفاعی و تهاجمی
انواع گازهای اشکآور، زنجیر و پنجهبوکس، شوکر الکتریکی، تفنگها، تفنگبادی، سلاحهای بومی و.. که این وسایل را نه در کابین و نه در قسمت بار هواپیما نمیتوانید حمل کنید.
باتری های لیتیومی با ظرفیت بالا
باتریهایی که توان آنها بیشتر از 100 واتساعت است از موارد ممنوعه حمل در کابین هواپیما هستند و باید به طور دقیق و جدا در چمدان قرار بگیرند و اطراف آنها با ضربهگیر پوشانده شود.
مواد مخدر
حتی کشورهایی که استفاده از مواد مخدر در آنجا جرم محسوب نمیشود هم اجازهی ورود مواد مخدر به خاک کشورشان را نمیدهند. تحت شرایطی خاص مثلاً در سفر به ترکیه اجازه دارید یک باکس سیگار معادل 600 نخ را حمل کنید، آن هم تنها در قسمت بار و حتی اجازهی حمل ویپ را در قسمت کابین هواپیما ندارید.
مواد خوراکی با بوی زننده و بد بو
سرکهها و ترشیجات، سیر، خوراکیهایی که بوی بدی دارند و یا بوی آنها بسیار تند است را نباید وارد کابین هواپیما کنید.
وسایل آتش زا
کبریت، فندک، ژل آتشزا، باروت، ترقه، فشفشه، کپسولهای گاز، دینامیت، گازهای فشرده و تمام موادی که در صورت افزایش گرما و فشار آتش میگیرند و یا میتوانند باعث آتشگرفتن سایر وسایل و مواد شوند را نباید به کابین هواپیما حمل کنید.
وسایل محترقه و قابل اشتعال
تینر، رنگها، مواد رادیواکتیو، بمب، کلر، گازهایی که با افزایش دما آتش میگیرند و.. هم در دسته اشیا ممنوعه هواپیما قرار دارند.
سایر وسایل ممنوعه در کابین هواپیما
وسایل غواصی، قطعات اتومبیل مثل کیسههای هوا، سرنگ پزشکی، نمونههای آزمایشگاهی آلوده، الکل و مشروبات الکلی.
اشیا ممنوعه در بار هواپیما
تمام وسایل و موادی که حمل آنها در کابین هواپیما غیرمجاز است را گفتیم و حالا لیستی از وسایل غیرمجاز و ممنوعه در قسمت بار هواپیما آشنا میشویم. بخشی از اشیا ممنوعه در کابین هواپیما را در قسمت بار هم نمیتوانید حمل کنید؛ مثلاً مواد سمی و آتشزا و قابلاشتعال به دلیل حساسیت بالا به دما و فشار هوا، ممکن است در قسمت بار هواپیما هم فاجعه ساز باشند.
اگر نیاز دارید این اشیا را به مقصد دیگری برسانید بهتر است از روش کارگو و امن استفاده کنید تا بار خود را به شهرهای دیگر منتقل کنید. بعضی شرکتهای باربری امکان حمل مواد خطرناک را دارند و به روشی ایمن و صحیح آنها را در هواپیما قرار میدهند تا خطری دیگران را تهدید نکند.
حمل سلاح سرد و گرم
حمل انواع اسلحه در هواپیما چه در کابین و چه در قسمت بار ممنوع است؛ انواع سلاحهای شکاری، تفنگ، سلاحهای نظامی، سلاحهای ساچمهزن، انواع چاقو، قمه، شمشیر و مواردی ازاینقبیل. تنها در یک صورت میتوانید اسلحه را در قسمت بار هواپیما حمل کنید: وزن اسلحه کمتر از 5 کیلوگرم، خالی از تیر و ساچمه، دارای مجوز رسمی از کشور مبدأ و مقصد باشد و بهعنوان وسیله امنیتی قابلحمل است.
حمل انواع وسیلههای دفاعی و تهاجمی علاوه بر کابین در قسمت بار هم ممنوعیت دارد. حتی اگر اسباببازی کودکانه شبیه به اسلحههای سردوگرم و یا وسایل دفاعی و تهاجمی باشد باید آن را به طور کامل و دقیق بستهبندی کنید تا دچار مشکل نشوید.
باتری با ظرفیت های خیلی بالا
امکان حمل باتریهایی با ظرفیت بالای 160 واتساعت حتی در قسمت بار هواپیما نیز وجود ندارد. وسایلی که باتریهای بزرگی دارند را هم نمیتوانید با هواپیما حمل کنید. اگر شرایط فوری برایتان پیشآمده و نیاز است باتریهایی با ظرفیت بالا را به شهری دیگر ارسال کنید، میتوانید از خدمات پست، ارسال با اتوبوس و قطار استفاده کنید.
اگر محمولهی شما به کشوری دیگر ارسال میشود، امکان حمل از راه دریایی وجود دارد و درصورتیکه باید از حمل صحیح آن مطمئن شوید میتوانید از خدمات شرکتهای معتبر و بینالمللی در زمینه حمل باتریها استفاده کنید تا بدون مشکل باتری به مقصد برسد. توجه داشته باشید در تمام روشهای ارسال، باتری باید کمتر از 30 درصد شارژ داشته باشد و اتصال کوتاه آن جلوگیری شود.
مواد خوراکی
غذاهایی که امکان ریختن آن در چمدان وجود داشته باشد و غذاهای یخزده امکان حمل در قسمت بار ندارند؛ چرا که اگر در طول پرواز یخ غذا باز شود هم به چمدان شما آسیب میزند و هم به چمدان سایرین.
اشیا ممنوعه در پرواز داخلی
مواردی که قبلتر ذکر شد جزو اشیا ممنوعه در پروازهای داخلی هستند. بااینحال برخی ایرلاینها قوانین خاصی دارند و بعضی وسیلهها را ممنوع کردهاند که به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
اشیا ممنوعه در هواپیمایی ماهان
درصورتیکه بلیط هواپیما ماهان را رزرو کردهاید، تمام اشیا ممنوعه در هواپیما در این ایرلاین هم اعمال میشوند؛ اما مسافران میتوانند یک فندک کوچک با گاز مایع را همراه داشته باشند. تمام اشیا نوکتیز و برنده، وسایل ورزشی لبه تیز، اشیا آسیبرسان و... ممنوع است.
اشیا ممنوعه در هواپیمایی آسمان
درصورتیکه بلیط هواپیما آسمان را رزرو کردهاید از حمل اشیایی نظیر شیشههای لبه تیز، لوسیونها و کرمهایی که بیش از 100 میلیلیتر حجم دارند، مربا، عسل و مواد خوراکی چسبنده، مواد خوراکی اسیدی مثل آبلیمو و سرکه بپرهیزید.
اشیا ممنوعه در هواپیمایی کاسپین
درصورتیکه بلیط هواپیما کاسپین را رزرو کردهاید، از حمل گوشت و مرغ و مواد غذایی یخزده و یا روغنی، الکل، وسایل تیز و برنده، قیچی و کرمهایی با حجم بیش از 100 میلیلیتر بپرهیزید.
اشیا ممنوعه در هواپیمایی تابان
درصورتیکه بلیط هواپیما تابان را رزرو کردهاید از حمل مواد اشتعالزا، فندک، کبریت، سیگار و اشیا تیز و برنده بپرهیزید.
اشیا ممنوعه در هواپیمایی ایران ایر
درصورتیکه بلیط هواپیما ایران ایر را رزرو کردهاید از حمل سلاحهای سردوگرم، انواع اسپریهای دفاعی، اشیا برنده و آسیبزننده بپرهیزید.
اشیا ممنوعه در پرواز خارجی
اگر راهی سفر خارجی شدهاید و بلیط هواپیما خارجی خود را به مقصد کشورهایی مثل آمریکا، استرالیا و آلمان رزرو کردهاید بهتر است با برخی قوانین سختگیرانه درمورد اشیا ممنوعه آشنا شوید. این سه کشور قوانین مخصوصی درمورد واردکردن میوه و گیاه به خاک خود را دارند؛ اگر ناخواسته این قوانین را زیر پا بگذارید ناچار میشوید جریمههای دلاری سنگینی را بپردازید!
مواد خوراکی
قوانین سختگیرانه درمورد حمل میوه و بذر گیاهان به کشورهای زیر وجود دارد؛ بهطوریکه اگر متوجه شوند میوههایی را به جز مصرف شخصی وارد کشور کردهاید باید جریمه بسیار زیادی بپردازید. اگر برایتان سؤال شده که این قوانین برای چه وضع شدهاند، لازم است بدانید واردشدن یک گیاه جدید به اکوسیستم کشوری میتواند سایر بخشهای زیستمحیطی کشور را هم تحتتأثیر قرار دهد.
کشور آمریکا
برای ورود میوه و بذر گیاهان به خاک ایالات متحده باید مجوز رسمی کسب کنید و درصورتیکه بدون مجوز مادهای وارد کشور شود جریمه بسیار سنگین خواهید شد. تمام محصولات کشاورزی باید تأییدیهی سلامت گیاهی کسب کنند.
کشور کانادا
برای ورود محصولات کشاورزی نیاز به مجوز واردات خواهید داشت (البته این مجوز برای واردکردن محصولات به مقدار بسیار زیاد است). در غیر این صورت تأییدشدن سلامت گیاه کفایت میکند.
کشور استرالیا
از سختگیرترین مقصدها برای واردکردن محصولات کشاورزی و مواد فراوری شده میتوان به کشور استرالیا اشاره کرد. در این کشور برای واردکردن محصولات باید از قبل اعلام و گواهیهای خاص واردات را دریافت کرده باشید؛ در غیر این صورت جریمههای بسیار سنگین باید پرداخت کنید. در نظر داشته باشید که لازم است اظهارنامه کشاورزی را در بدو ورود پر کنید.
کشور نیوزلند
در این کشور قوانینی مشابه با کشور استرالیا وجود دارد. سختگیری علاوه بر محصولات کشاورزی، مربوط به واردات عسل و خشکبار نیز میشود و تمام مواد نیاز به اظهارنامه کشاورزی دارند.
کشور ژاپن
ورود گیاهان زنده و بذر گیاهان ممنوع است مگر سلامت گیاه تأیید شود. واردکردن هرگونه آفات کشاورزی جرم محسوب میشود. بذرها و گیاهان صرفنظر از داشت گواهی سلامت گیاه، باید مدتی در قرنطینههای اجباری نگهداری شوند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا
حمل میوه و بذر و گیاه از کشورهای خارج از اتحادیه ممنوع است و اگر برای ورود موافقت شود قرنطینه میشوند. ورود محصولات کشاورزی با گواهی سلامت گیاه ممکن است.
کشور سنگاپور
ورود هرگونه میوه، بذر، گیاه زنده نیاز به مجوز واردات و گواهی سلامت گیاه دارد.
کشور چین
هر میوه و بذری را نمیتوانید به چین وارد کنید و ورود سبزیها و میوهها و گیاهان زنده گواهی سلامت گیاهی لازم دارند. این سختگیری بهخاطر جلوگیری از ورود آفات کشاورزی به خاک چین است.
کشور آفریقای جنوبی
ورود میوه و بذر بهشدت کنترل میشود که آفات کشاورزی وارد خاک کشور نشود.
در سفر به کشورهایی که محدودیت حمل بذر و میوه و سبزیها دارند (تمام کشورهای بالا این محدودیتها را دارند)، امکان حمل میوه حتی برای مصرف شخصی در کابین هواپیما هم وجود ندارد. اگر میخواهید در طول پرواز میوه مصرف کنید، باید پیش از رسیدن به مقصد آن را میل نمایید و در غیر این صورت در فرم اظهارنامهی پیش از سفر اطلاع دهید که مقداری میوه همراه دارید.
اگر میخواهید گیاه خانگی خود را همراه خود به کابین هواپیما ببرید، باید گواهیهای سلامت گیاهی را از کشور خود دریافت کنید. در غیر این صورت ممکن است از ورود شما به کشور مقصد جلوگیری و یا گیاه قرنطینه اجباری شود.
برخی کشورها از واردکردن گیاه به همراه خاک جلوگیری میکنند، در این حالت بهتر است از گلدان آبی (گلدانهایی که بهجای خاک، آب دارند و در آب تمام مواد مغذی گیاه بهصورت محلول وجود دارد) استفاده کنید و یا در ابتدای ورود به کشور، گلدان را بدون خاک وارد کشور کنید.
داروها و موارد پزشکی
ورود داروهای مسکن و داروهایی که مواد مخدر دارند، داروهای اعصاب، سرنگها و.. به بسیاری از کشورهای خارجی ممنوع است و به طور دقیقتر این موضوع را در چند کشور بررسی خواهیم کرد.
کشور ژاپن
داروهای مربوط به اختلال ADHD (اختلال نقص توجه و بیشفعالی)، داروهای حاوی سودوافدرین، داروهای ضدافسردگی، داروهای حاوی مخدرهایی مثل کدئین و مورفین، داروهایی که حاوی CBD یا THC هستند، داروهای محرک ممنوع هستند. درصورتیکه نیاز به مصرف داروهای مسکن حاوی مخدر دارید باید گواهی مواد مخدر دریافت کنید.
کشور امارات
در این کشور همراهداشتن داروهای ضدبارداری، ایدز و هپاتیت، مسکنهای قوی حاوی ریتالین و کدئین، قرصهای خوابآور و ضداضطراب، اسپری بینی و داروهای محرک ممنوع است و نباید این داروها را در کابین و بار خود در پرواز داشته باشید. حمل کمترین مادهی مخدر (چه در قالب دارو و چه بهصورت عادی) مجرم محکوم به 4 سال زندان و در مقادیر بالاتر و قاچاق، فرد محکوم به مرگ میشود.
کشور چین
مسکنهای قوی و داروهای مربوط به اختلال ADHD (اختلال نقص توجه و بیشفعالی)، قرصهای خوابآور و ضداضطراب را تنها برای مصرف 7 روزه میتوانید همراه داشته باشید و درصورتیکه مدتزمان مصرف داروی شما بیش از 7 روز باشد باید گواهی پزشک را ارائه دهید که به طور کامل علت مصرف دارو شرح داده شده باشد.
کشورهای اروپایی
این کشورها حساسیت خاصی درمورد واردکردن داروهای ضددرد، داروهای مربوط به اختلالات ADHD , ADD و داروهای ضداضطراب دارند.
کشور آمریکا
بسیاری از داروها را بدون مشکل میتوانید همراه داشته باشید؛ اما داروهای حاوی مواد مخدر با ممنوعیت مواجه هستند. داروهای ضدافسردگی و خوابآور از جمله داروهایی هستند که بدون نسخه پزشک نمیتوانید وارد آمریکا کنید.
کشور سنگاپور
داروهای کلسترول و دیابت، مسکنهای قوی حاوی مخدر، قرصهای خوابآور و ضداضطراب را نمیتوانید به این کشور وارد کنید و درصورتیکه نیاز به استفاده از این داروها دارید باید حتماً نسخهی معتبر پزشک را همراه خود داشته باشید.
اگر مجبور به مصرف دارویی هستید، باید در سفر نسخهی معتبر پزشک خود را به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد ترجمه و تحویل آنها بدهید تا دچار جریمههای سنگین نشوید. در غیر این صورت ممکن است از ورود شما به آن کشور جلوگیری شود.
وسایل ساخته شده با اعضای بدن حیوانات در حال انقراض
درصورتیکه سوغاتی خریده باشید که از اعضای بدن حیوانات در حال انقراض درست شده باشد، مثلاً از عاج یا استخوان، پوست حیواناتی نظیر تمساح و.. ، امکان واردکردن و خارجکردن آن را از کشورهای مبدأ ندارید.
مواد مخدر
تمام کشورهای دنیا، حتی کشورهایی که مصرف مواد مخدر در آنها قانونی است و یا سختگیری کمتری در مصرف آن وجود دارد، حمل مخدر در هواپیما را ممنوع کردهاند. در برخی کشورها مثل سنگاپور و امارات، حمل ویپ، پیپ و هر مادهی مخدر صنعتی و سنتی غیرمجاز بوده و جریمههای سنگینی به همراه دارد. کشورهایی مثل هلند هم از این قضیه مستثنا نیست و حمل ماریجوانا را ممنوع کرده است.
اشیا ممنوعه در هواپیما برای خروج از ایران
درصورتیکه قصد سفر به خارج از کشور ایران را داشته باشید باید نکات مهمی را رعایت کنید. برخی از اشیای گرانبها هستند که نمیتوانید از مقدار تعیین شده بالاتر آن را از کشور خارج کنید.
- حداکثر مقدار زیورآلاتی که میتوانید حمل کنید 150 گرم است و امکان حمل سکهی طلا با هواپیما وجود ندارد. (طلا، نقره، طلای سفید، و..)
- حمل وسایل از جنس نقره با وزن حداکثر 3 کیلوگرم مجاز است که وسیله نباید جزو آثار تاریخی و ملی کشور باشد.
- حداکثر متراژ فرش دستبافت 20 مترمربع است و بیش از آن را نمیتوانید از کشور خارج کنید.
- هیچ یک از آثار ملی و تاریخی کشور را نمیتوانید با هواپیما از کشور خارج کنید و این قانون شامل تمام نسخ خطی قدیمی، عتیقهجات، سنگنوشتههای باستانی و.. میشود.
اشیا ممنوعه در هواپیما برای ورود به ایران
درصورتیکه قصد سفر به کشور ایران را دارید و یا در حال برگشت از مسافرت هستید بهتر است با اشیا ممنوعه در سفر به ایران آشنا باشید تا دچار مشکلات گمرکی نشوید.
- طلا و زیورآلات تا حداکثر وزن 150 گرم را میتوانید به کشور وارد کنید.
- کالاهایی که خریداری میکنید بهقصد مصرف شخصی و تا قیمت حداکثر 80 دلار امکان ورود به کشور را دارند. (اگر قیمت کالا بیش از 80 دلار باشد سود بازرگانی و گمرک به آن تعلق میگیرد)
- برای ورود حیوانات باید مجوزهای سازمان بهداشت و محیطزیست را داشته باشید و ورود سگ و گربه به ایران ممنوع است.
- مکملها و داروهای مختلف را تحتنظر وزارت بهداشت میتوانید وارد کشور کنید.
- هر فرد حداکثر یک باکس سیگار (200 نخ) را میتواند وارد کشور کند. (250 گرم تنباکو)
اشیا مجاز در سفر با هواپیما
تا این بخش از مقاله به طور کامل به بررسی اشیا ممنوعه در پرواز پرداختیم و متوجه شدیم هر ایرلاین چه وسایلی را ممنوعه نامیده است. همچنین برای سفرهای خارجی با قوانین حمل اشیا مقداری آشنا شدیم. حالا به بررسی اشیا مجاز در سفر با هواپیما میپردازیم.
تجهیزات الکترونیکی
موبایل، تبلت، لپتاپ، پاوربانک (با حداکثر ظرفیت 100 واتساعت)، موزیک پلیر، هدفون و هندزفری بیسیم، دوربین عکاسی (درصورتیکه باتری آن را در بیاورید) و سایر تجهیزات را میتوانید در هواپیما در قسمت کابین با خود حمل کنید؛ البته توجه داشته باشید حتماً تمام وسایل را در حالت هواپیما (airplane mode) قرار دهید.
لباس
لباسهای کوچک و جمعوجور و حتی پتو مسافرتی سبک هم میتوانید بدون هیچ مشکلی به کابین هواپیما ببرید؛ اما توجه داشته باشید میزان بار دستی مجاز (5 کیلوگرم برای هر شخص) رعایت شود.
خوراکی
خوراکیهایی مثل کیک، کلوچه، آدامس، نان، نان خشک و هر چیز جامد اما غیر روغنی را میتوانید به کابین هواپیما ببرید و میل کنید. البته در پروازهای طولانی درصورتیکه وعدهغذایی رزرو کرده باشید میتوانید غذای هواپیما را میل کنید.
توجه داشته باشید امکان حمل مواد کنسرو شده در کابین هواپیما وجود ندارد. بهتر است از حمل نوشیدنیهای گازدار در بطریهای بزرگ خودداری کنید و اگر تمایل به نوشیدن دارید در بطریهای 100 میلیلیتری قرار دهید.
افرادی که در کشورهای خارجی از فری شاپها نوشیدنی خرید میکنند میتوانند بهراحتی به هواپیما ببرند؛ درصورتیکه نوشیدنی الکل دار نباشد مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.
داروها
داروهای ضروری مانند اسپریهای تنفسی و انسولین را میتوانید در کابین هواپیما همراه خود داشته باشید؛ اما اگر پرواز بینالمللی در پیش دارید بهتر است همواره نسخه پزشک را همراه داشته باشید تا به مأموران امنیتی پرواز آن را نشان دهید.
حیوان خانگی
درصورتیکه مدارک لازم برای حمل حیوان خانگی با هواپیما را فراهم کرده باشید میتوانید با تهیه قفس مناسب و تهویهدار، دوست کوچک خود را همسفرتان کنید. توجه داشته باشید در سفرهای داخلی امکان حمل حیوان خانگی در کابین وجود ندارد و تنها باید به قسمت بار هواپیما تحویل دهید؛ اما در سفرهای بینالمللی درصورتیکه بلیط هواپیما ترکیش ایرلاینز و لوفت هانزا را رزرو کرده باشید امکان حمل در کابین را خواهید داشت.
12146467