فرهنگی‌هنری 12:35 - 13 آبان 1403
در بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر اهمیت درس‌های تاریخی این روز و لزوم استمرار مبارزه با استکبار جهانی تأکید شده است.

درس‌های تاریخی ۱۳ آبان و لزوم استمرار مبارزه با استکبار جهانی

۱۳ آبان، روزی است که ملت ایران با اراده‌ای راسخ، خشم خود را نسبت به سیاست‌های استکباری آمریکا نشان داد و این حرکت نمادین باید به عنوان الگویی برای جوانان و نسل‌های آینده مدنظر قرار گیرد.

 مشروح این پیام به شرح ذیل است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

امام خمینی (قدس سره): «هرچه فریاد دارید، بر سر آمریکا بکشید که همین فریاد همگانی مرگ بر آمریکا برای او مرگ می‌آورد.» صحیفه امام، ج ۱۰، ص ۳۷۳

یوم‌الله ۱۳ آبان، روزی است که خروش ملت ایران علیه استکبار جهانی را تداعی می‌کند و یادآور آموزه قرآنی «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار» است. این روز تاریخی که به نام بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (قدس سره) شناخته می‌شود، سرشار از درس‌ها و عبرت‌هایی است که دانش‌آموزان عزیز باید آنها را سرمشق خود قرار دهند.

در ۱۳ آبان ۱۳۴۲، رژیم پهلوی امام عزیز ما را تبعید کرد و در همین روز در سال ۱۳۵۷، خون دانش‌آموزان ما توسط دژخیمان پهلوی بر زمین ریخت. اما ملت بزرگ ایران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، خشم انقلابی خود را به نمایش گذاشت و الگویی جهانی برای ملت‌های ستمدیده و آزادی‌خواه پدید آورد. به همین دلیل، امام خمینی (قدس سره) این حرکت بزرگ ملت ایران را "انقلاب دوم" نام نهادند، انقلابی که نقش بسیار مهمی در تثبیت استقلال سیاسی و فرهنگی کشور ایفا کرد و پرده از ماهیت واقعی آمریکا و سیاست‌های استکباری‌اش علیه مردم ایران برداشت.

دانشجویان پیرو خط امام با انتشار اسناد جاسوسی و دخالت‌های آمریکا، چهره واقعی این قدرت استکباری را به جهانیان نشان دادند. این اسناد به‌روشنی نشان داد که سفارت آمریکا در تهران، به مرکزی برای طراحی کودتا و انجام فعالیت‌های جاسوسی و خرابکاری علیه ملت ایران تبدیل شده بود. این سفارتخانه با ارتباط‌گیری با عوامل نفوذی و گروه‌های ضدانقلاب، مستقیماً در حال برنامه‌ریزی اقداماتی بود که مردم ایران را هدف قرار می‌داد؛ از تلاش برای ایجاد بی‌ثباتی داخلی و نفوذ اطلاعاتی علیه انقلاب اسلامی گرفته تا دخالت‌های امنیتی و نظامی که به‌منظور به زانو درآوردن ملت ایران طراحی شده بود. انتشار این اسناد که همچنان در خود آمریکا ممنوع است، این اسناد به‌عنوان شواهد غیرقابل انکار از دشمنی‌های آشکار آمریکا علیه ملت ایران باقی مانده و دلیلی روشن بر ضرورت این اقدام تاریخی است.

امروز نیز جنایت‌های آمریکا در جای جای جهان ادامه دارد؛ از فرماندهی کشتار مردم مظلوم غزه و لبنان گرفته تا شهادت زنان، کودکان، و رهبران جبهه مقاومت اسلامی. نقش اصلی در این جنایات با آمریکا است و رژیم صهیونیستی تنها عروسکی در دستان این استکبار جهانی است، که اینک آشکارتر از همیشه به چشم می‌آید.

آمریکای جنایتکار، همان‌گونه که امام خمینی (قدس سره) فرمودند، "شیطان بزرگ" است و ما وظیفه داریم روحیه استکبارستیزی را در جوانان و نوجوانان آینده‌ساز کشور تقویت کنیم. استکبارستیزی و آزادی‌خواهی، همواره زنده و جاری در دل ملت ایران است.

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (قدس سره) و شهدای دانش‌آموز ۱۳ آبان ۱۳۵۷، بر ضرورت ادامه هوشمندانه مقابله با نظام مستکبر آمریکا تأکید می‌کند. از ملت بزرگ ایران، به‌ویژه جوانان و نوجوانان عزیز، دعوت می‌شود تا با حضور پرشور در مراسم بزرگداشت این روز تاریخی، پیمانی دوباره با آرمان‌های امام راحل (قدس سره) و رهبر معظم انقلاب (مدّ ظلّه العالی) داشته باشند. بی‌گمان، این حضور، عزم همیشگی ملت ایران در برابر استکبار جهانی را به نمایش خواهد گذاشت و چراغ راه آزادی هیچ‌گاه کم‌فروغ نخواهد شد.

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی


12112049
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در ادامه تولیدات خود در حال تدارک و آماده سازی چندین پروژه سینمایی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کتاب «ترکش‌های بی صدا» به قلم محمد خامه‌یار با موضوع زندگی شهید حسن صادقخانی، توسط انتشارات کتاب جمکران راهی بازار نشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در بازه زمانی ۲ تا ۹ دی، ۳۱هزار و ۳۷۱ پیام در سامانه (۱۶۲) امور ارتباط با مخاطبان رسانه ملی به ثبت رسیده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش سیما در ادامه رویکرد انتقادی خود نسبت به سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا، دو فیلم سینمایی ضد‌امپریالیستی را یکشنبه و دوشنبه ۱۴ و ۱۵ دی‌ماه روی آنتن می‌برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارگردان برنامه «برمودا» در واکنش به سمت‌وسوی تاک‌شو‌های اینترنتی به سمت صحبت‌های زرد و حاشیه‌ای گفت: بسیاری از برنامه‌های پلتفرم‌ها به دنبال لایک و کامنت گرفتن هستند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر پنجمین جشنواره پژواک از تمدید مهلت دریافت آثار در تمامی بخش‌های پنجمین دوره جشنواره پژواک خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کمتر از دو ماه از پخش اخبار برنامه «به افق فلسطین» شبکه افق با زیرنویس عبری می‌گذرد؛ اقدامی رسانه‌ای که حالا بازتاب آن از مرز‌های ایران فراتر رفته است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رامین ناصر نصیر بازیگر سریال تلویزیونی «دیوار دفاعی» به تهیه‌کنندگی مسعود ده‌نمکی و کارگردانی احمد کاوری شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پخش ویژه برنامه «محفل ستاره ها» از روز شنبه ۱۳ دی همزمان با ولادت امیرالمومنین حضرت علی (ع) از شبکه سه سیما آغاز شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «همراه با دایناسورها» با گویندگی ۱۲ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما دوبله شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است