فرهنگی‌هنری 10:34 - 08 خرداد 1403
توصیه های اخلاقیِ رهبر معظم انقلاب به نمایندگان مجلس دوازدهم قرابت زیادی با سفارش های مشهور امام رضا علیه السلام به شیعیان دارد.

قرابت پیام رهبر انقلاب به مجلس با سفارشات امام رضا (ع)

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب به‌مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دادند، حاوی نکات اخلاقی به نمایندگان مجلس بود. این نوع جهت‌گیریِ حکیمانه‌ی رهبر معظم انقلاب در این برهه حساس، گویای آن است که روح حاکم بر مجلس باید مبتنی بر ارزش‌های اخلاقی و تقوایی باشد و اگر این عناصر ارزشی در آن جریان نداشته باشد و یا کمرنگ باشد،‌ تمام امور جامعه به حاشیه می‌رود.

رهبر معظم انقلاب در فرازهایی از این بیانیه بر دو نکته تأکید می‌کنند: 1.تعامل منضبط و همدلانه با سایر قوا2.رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در مجلس.ایشان در این فراز می‌فرماید «بی‌شک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّه‌ی مقنّنه، به تحقّق همه‌ی ویژگی‌های یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.»

سپس در فرازی دیگر به صورت مصداقی به برخی از گزاره‌های اخلاقی اشاره کرده، می‌فرماید «نکته‌ای که همواره بر آن تأکید می‌کنم آن است که مجلس باید آرامش‌بخش و امیدآفرین و برانگیزاننده‌ی همّتها و دعوت‌کننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بی‌فایده‌ی رسانه‌ای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیّت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.»

با دقت در این توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در می‌یابیم، این سفارش‌ها قرابت زیادی به سفارش‌ مشهور امام رضا علیه‌السلام به شیعیان دارد؛ همان سفارشی که امام هشتم ما از طریق عبدالعظیم حسنی به شیعیان خویش مرقوم فرمودند.

امام رضا علیه‌السلام در فرازهای ابتدایی سفارش‌های خود می‌فرماید:

«ای عبدالعظیم، سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهای خویش برای شیطان راهی نگشایند و آنان را به راستگویی در گفتار و ادای امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بی فایده فراخوان ... دوستان ما نباید فرصتهای گرانبهای زندگی و وقت ارزشمند خود را به دشمنی با یکدیگر تلف کنند.»

رهبر معظم انقلاب نیز تأکید داشتند:

«در خود مجلس نیز مسابقات بی‌فایده‌ی رسانه‌ای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد.»

اما این جدال چه ثمره‌ی شومی به همراه دارد. در این باره به کلام خود اهل بیت وحی علیهم‌السلام رجوع می‌کنیم:

* امیرالمؤمنین علیه‌السلام کدورت قلبی و نفاق را از دستاوردهای جدال برشمرده، می‌فرماید «إیّاکُم و المِراءَ و الخُصومَةَ؛ فإنّهُما یُمرِضانِ القُلوبَ علَی الإخوانِ و یَنبُتُ علَیهما النِّفاقُ؛ از مجادله و ستیزه کردن بپرهیزید؛ زیرا این دو کار دل‌ها را نسبت به برادران بیمار می کنند و نفاق می رویانند.»

* در حدیثی دیگر می‌فرماید  مجادله، بذرِ شرّ است؛ المِراءُ بَذرُ الشَّرِّ ( غرر الحکم: 393)

* امام در سخنی دیگر مجادله را کانون شرارت‌ها معرفی می‌کنند «جِماعُ الشَّرِّ اللَّجاجُ و کَثرَةُ المُماراةِ»؛ کانون بدی ها، لجاجت و مجادله زیاد است. (غرر الحکم : 4795)

*یا امام هادی علیه‌السلام نیز در سخنانی تأمل برانگیز درباره آسیب مجادله می‌فرماید «المِراءُ یُفسِدُ الصَّداقَةَ القَدیمَةَ و یَحلُلُ العُقدَةَ الوَثیقَةَ و أقلُّ ما فیهِ أن تَکونَ فیهِ المُغالَبةُ و المُغالَبةُ اُسُّ أسبابِ القَطیعَةِ؛ مجادله کردن، دوستی دیرین را از بین می‌برد و پیوند استوار را از هم می‌گسلد و کمترین چیزی که در مجادله هست، چیره جویی است و چیره جویی، خود عامل اصلی قطع رابطه خواهد بود.»( أعلام الدین: 311 )

از این جهت است که امام رضا علیه‌السلام در ادامه‌ی توصیه‌ی خویش می‌فرماید «من با خود عهد کرده‌ام که هر کس مرتکب اینگونه امور شود یا به یکی از دوستانم و رهروانم خشم کند و به او آسیب رساند، از خدا بخواهم که او را به سخت‌ترین کیفر دنیوی مجازات کند و در آخرت نیز اینگونه افراد از زیانکاران خواهند بود؛ فَإِنِّی آلَیْتُ عَلَی نَفْسِی أَنَّهُ مَنْ فَعَلَ ذَلِکَ وَ أَسْخَطَ وَلِیّاً مِنْ أَوْلِیَائِی دَعَوْتُ اَللَّهَ لِیُعَذِّبَهُ فِی اَلدُّنْیَا أَشَدَّ اَلْعَذَابِ وَ کَانَ فِی اَلْآخِرَةِ مِنَ اَلْخَاسِرِینَ.»

نکته‌ای که خوب است به آن اشاره شود، این است که هر رفتاری یک جنبه‌ی فردی دارد و یک جنبه‌ی اجتماعی؛ مجادله در جنبه‌ی فردی موجبات تخریب شخصیت افراد را فراهم می‌کند و آسیبی که به محیط می‌رساند، در یک محدوده‌ی خاص است. اما مجادله در جنبه‌ی اجتماعی یعنی آن زمان که در محدوده‌ی مسئولان نظام نمود یابد، مضرات بسیار جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت و سبب می‌شود آسیب آن گریبان کل جامعه را بگیرد. وقتی دو مسئول و یا جمعی از سیاسیون با هم به صورت مستقیم و غیر مستقیم مجادله کنند، بی‌شک در وهله اول سبب کندی روند امور جامعه می‌شود؛ سوای از اینکه در درجات بالاتر گاهی ممکن است کار به لجبازی‌های سیاسی کشیده شود و مصوباتی که به نفع جامعه است، لنگ بماند.بنابراین آنچه که در تمام زمینه‌ها راهگشاست، تقوا و نیز اصلاح اخلاق و رفتارهاست؛ از این جهت است که رهبر معظم انقلاب در همین بیانیه، مجلسی‌ها را دعوت به این موضوع می‌کنند که «در عرصه‌ی چالش‌های سیاسی ... تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّت‌پذیری و کار بی‌منّت» داشته باشند.

انتهای‌پیام/


12058082
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کاراکتر «طلا» ازجمله شخصیت‌های خاص «سوجان» است که بعد از ده‌ها قسمت پخش این مجموعه، به قصه اضافه شد. طلا تنهاست و بار سنگین غم‌های گذشته را به دوش می‌کشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون آموزش مجلس بیان کرد که ساخت برنامه‌هایی مثل سرنخ به امنیت کشور کمک شایانی می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» کتاب جزائری از جمله منابع کامل درباره حضرت زینب(س) است که به فرازهای زندگی بانو از تولد تا وفات اشاره دارد و به پرسش ها درباره زندگی ایشان پاسخ می دهد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» داوود صالحی، تهیه‌کننده برنامه «خونه‌مونه»، از اهداف، چالش‌ها و دستاورد‌های این برنامه در ترویج فرهنگ روستایی و مهاجرت معکوس گفت.   
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» با نگاهی جامع به حدیث رسول اکرم (ص) می‌توان دریافت که ارتکاب گناه به منزله اعلام جنگ با فطرت توحیدی خودمان است.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» العتوم در کتاب خود غزه را از زاویه دید یک پرستار روایت می کند. بنا بر آمار، حدود هزار نفر از کادر درمان در جنگ اسرائیل علیه غزه به شهادت رسیده اند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رسانه ملی همواره با تولید و تامین برنامه‌ها و سریال‌هایی با محوریت مقاومت فلسطین تلاش دارد، تریبونی برای رساندن صدای مظلومیت مردم این کشور باشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با ۲۹ دی روز غزه، فصل جدید «زیتون سرخ» با روایت مژده لواسانی و پیرامون تحولات یک سال اخیر فلسطین برای نوجوانان آماده نمایش شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آماده‌سازی فنی نسخه سینمایی و پیش‌نمایش «موسی کلیم‌الله (ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا به مراحل پایانی رسیده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش سیما در واکنش به حادثه تروریستی امروز صبح که منجر به شهادت دو تن از قضات دیوان عالی کشور شد، فیلم سینمایی «ضد» را در کنداکتور پخش خود قرار داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است