اقتصادی 21:36 - 16 مرداد 1401

تراکنش‌های بانکی تیر ماه ۶۸۶ هزار میلیارد تومان شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایبِنا، مجموع تعداد تراکنش‌های انجام شده شاپرک در تیر ماه سال جاری به ۳۷۷۰ میلیون عدد رسیده که ارزش این تراکنش‌ها در مجموع به بیش از ۶۸۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد که نسبت به خرداد ماه معادل ۱.۸۶ درصد رشد در تعداد و ۵.۴۳ درصد کاهش در ارزش ریالی داشته است.

البته تعداد و مبلغ تراکنش‌های در مقایسه با سال قبل ۱۱.۶۸ و ۲۲.۳۳ درصد رشد داشته است.

بر این اساس، رشد اسمی ماهانه تراکنش‌های شاپرک در تیر ماه سال جاری نسبت به ماه گذشته معادل منفی ۵.۴۳ درصد بوده است. در تیر ماه امسال، سهم ابزارهای پذیرش اینترنتی در تراکنش‌های انجام شده ۴.۸ درصد و ابزار پذیرش موبایلی ۱.۶ درصد بوده و این در حالی است که کارت‌خوان‌های فروشگاهی ۹۳.۵ درصد از کل تراکنش‌های انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند.

از تعداد تراکنش‌های انجام شده ۸۹.۴۸ درصد مربوط به خرید کالا و خدمات، ۶.۳۳ درصد مربوط به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه و معادل ۴.۱۹ درصد مربوط به مانده‌گیری بوده است.

همچنین، از مجموع کل تراکنش‌های انجام‌شده در تیر ماه معادل ۹۲.۳۳ درصد موفق و ۷.۶۷ درصد ناموفق بوده، البته تراکنش‌هایی که با سوئیچ شاپرک انجام شده، ۹۹.۹۹ درصد موفق بوده است.

اما از مجموع تراکنش‌های ناموفق انجام شده در این ماه، ۲ درصد به دلیل خطای پذیرندگی، ۰.۱ درصد به دلیل خطای شاپرکی، ۱۵.۵ درصد به دلیل خطای صادرکنندگی، ۸۱.۷۳ درصد به دلیل خطای کاربری و ۰.۶۳ درصد به علت خطای کسب‌وکار بوده است.

بر اساس این گزارش، نسبت ارزش تراکنش‌های شاپرک به نقدینگی در تیرماه سال جاری نیز ۱۴.۲ درصد بوده و این در حالی است که نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به نقدینگی در این ماه تنها ۱.۶۹ درصد بوده است.

بنا بر تحلیل آمارهای رسمی در تیرماه سال جاری، کارتخوان‌های فروشگاهی با سهم ۹۲.۵۹ درصدی بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش داشته است که ابزارهای پذیرش اینترنتی و موبایل پس از آن قرار گرفته‌اند.

تعداد تراکنش‌های الکترونیک کشور زیاد شد

متوسط تعداد تراکنش انجام شده به ازای هر یک کارت‌خوان فروشگاهی ۴۲۳ تراکنش و برای ابزارهای پذیرش اینترنتی و موبایلی به ترتیب ۴۲۳ و ۷۰۳ عدد بوده است.

افزون بر این، متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در ماه مذکور معادل ۴۲۷ تراکنش است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته افزایش ۱۹.۴۱ واحدی (۴.۷۶ درصدی) را تجربه کرده است.

همچنین، در تیرماه امسال بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش مربوط به ابزار پذیرش موبایلی بوده است.

در بخش دیگری از آمار منتشر شده توسط شاپرک، مجموع مبلغ تراکنش‌های هر ابزار پذیرش شاپرکی و سرانه مبلغ تراکنش‌ها مشخص شده است. به گونه‌ای که ابزار پذیرش اینترنتی با تعداد ۴۲۳ هزار و ۲۷۳ ابزار فعال و با مجموع مبلغ تراکنش ۹۱.۱ هزار میلیارد تومان، سرانه مبلغی تراکنش هر ابزار اینترنتی به رقم ۲۱.۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.

همچنین، در ابزار پذیرش موبایلی بیش از ۱۴۴ هزار ابزار فعال سیستمی بوده است که این تعداد، مجموعاً ۱,۴۸۳ میلیارد تومان تومان تراکنش داشته‌اند.

این در حالی است که سرانه مبلغ تراکنش‌های هر ابزار پذیرش موبایلی، یک میلیارد و ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است. در نهایت، در ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی مجموع مبلغ تراکنش‌ها ۵۹۳ هزار میلیارد تومان بوده که این مجموع مبلغ مربوط به تعداد هشت میلیون و ۲۵۹ هزار و ۳۴۸ عدد ابزار کارتخوان فروشگاهی است که سرانه مبلغ تراکنش هر کارتخوان فروشگاهی نیز به رقم هفت میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان رسیده است.

تعداد تراکنش‌های الکترونیک کشور زیاد شد



علاوه بر این، بررسی اطلاعات متوسط مبلغ هر تراکنش در هریک از ابزارهای پذیرش نشان می‌دهد در تیر ماه امسال، با ابزار پذیرش اینترنتی به طور متوسط ۵.۱۳ میلیون ریال مبلغ هر تراکنش بوده است.

با ابزار پذیرش موبایلی نیز این رقم به عدد ۰.۱۲ میلیون ریال و در نهایت با ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی نیز متوسط مبلغ هر تراکنش ۱.۷۰ میلیون ریال بوده است؛ بنابراین همان طور که در جدول زیر مشخص است، در مجموع سه ابزار پذیرش مذکور، متوسط مبلغ هر تراکنش در هر ابزار، ۱.۸۲ میلیون ریال بوده است.

تعداد تراکنش‌های الکترونیک کشور زیاد شد


11647940
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه دامداران استان تهران گفت: هنوز هیچ یک از نهاده‌ها به اندازه مورد نیاز در سامانه بازارگاه توزیع نشده است و کمبود شدید ذرت و سویا وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» روز چهارشنبه با عبور موج بارشی ضعیفی از کشور در برخی نقاط استان‌های کرمانشاه، همدان، مرکزی، البرز و تهران بارش پراکنده برف و باران و وزش باد نسبتا شدید پیش بینی می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» روز چهارشنبه با عبور موج بارشی ضعیفی از کشور در برخی نقاط استان‌های کرمانشاه، همدان، مرکزی، البرز و تهران بارش پراکنده برف و باران و وزش باد نسبتا شدید پیش بینی می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طبق آخرین آمار‌های اعلام شده میزان تولید خودرو در آبان‌ماه به ۲۰ هزار و ۱۷۳ دستگاه رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالا گفت: امروز ما به نقطه‌ای رسیدیم که می‌توانیم به‌طور رسمی اعلام کنیم که بازار قانونی، شفاف و رسمی نقره در کشور داریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مبادله اعلام کرد واریز وجه برای شرکت در نود و یکمین حراج سکه طلا روز سه‌شنبه دوم دی‌ماه انجام می‌شود و این حراج روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر پذیرش بورس تهران گفت: دولت برنامه مدیریت تقاضا را دارد که شامل دو بخش تقاضای واقعی و سفته بازانه است برنامه دولت این است که با معرفی ابزار‌های جدید در حوزه ارزی بتواند مدیریت تقاضا در بازار ارز را داشته باشد و بتواند نرخ ارز و جریان ار...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دولت با تمرکز بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و مدیریت مصرف، به‌دنبال عبور از تابستان پیش‌رو با حداقل خاموشی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس گفت: برنامه ساماندهی سهام عدالت در حال تهیه و بررسی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱ دی ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است