اقتصادی 08:00 - 22 تیر 1404
بسیاری از کارشناسان صنعت طیور براین باورند که پتانسیل و ظرفیت تولید سالانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه حداکثر از ۶۰ درصد ظرفیت واحد‌ها استفاده می‌شود.

ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - بنابر آمار ایران پتانسیل تولید سالانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن مرغ در کشور را دارد که بدلیل عدم برنامه ریزی مناسب صادراتی از تمامی ظرفیت تولید استفاده نمی شود، لذا با تولید سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتن مرغ جزء ۱۰ کشور نخست تولید مرغ در دنیاست.

 با توجه به سیاست وزارت جهاد مبنی بر افزایش حجم جوجه ریزی ها به ۱۵۰ میلیون قطعه در ماه و احتساب نیاز داخل ضروری است که صادرات مدون و منظم در کنار این حجم تولید به بازارهای هدف صورت بگیرد تا پایداری تولید بدلیل مازاد تولید و افت قیمت به خطر نیفتد.

بسیاری از کارشناسان صنعت طیور براین باورند که با توجه به شرایط مساعد تولید و رسیدن به ثبات و پایداری ضروری است که برنامه ریزی منسجم و منظمی برای صادرات صورت بگیرد تا پایداری تولید در معرض خطر قرار نگیرد.

 برنامه ریزی پایدار صادرات مرغ به منظور تعادل بازار امری ضروری است

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت:در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، مرغ مربوط به جوجه ریزی اردیبهشت عرضه به بازار شد و خوشبختانه تولید هیچ مشکلی نداشت و عرضه به صورت عادی انجام شد و در استان های مسافر پذیر با هماهنگی های صورت گرفته مرغ بیشتری توزیع شد.

به گفته وی، بنابر آمار در خردادماه به رغم آغاز فصل گرما و کم تراکم کردن سالن ها، حدود ۱۴۹ میلیون قطعه صورت گرفت که با آمار ماه هاس قبل تفاوت محسوسی ندارد و در تیرماه پیش بینی می شود که جوجه ریزی تیرماه به ۱۴۴ تا ۱۴۵ میلیون قطعه برسد که براین اساس میزان جوجه ریزی مازاد بر نیاز کشور است.

ابراهیمی با بیان اینکه در تولید گوشت مرغ مشروط بر تامین نهاده های دامی مشکلی نداریم، افزود: با توجه به شرایط اخیر و ذخیره سازی خانگی از سوی مردم، مسائل مربوط به صادرات پیگیری نشد، اما کماکان معتقدیم که ماهانه ۵ تا ۱۰ هزارتن ظرفیت صادرات وجود دارد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: امکان جوجه ریزی ماهانه ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون قطعه وجود دارد، اما مهم تر از ظرفیت تولید بازار مصرف  است که مرغدار متحمل زیان نشود و پایداری تولید استمرار یابد. بنابراین با جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازار از ثبات نسبی برخوردار است.

به گفته وی، با افزایش جوجه ریزی فراتر از ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه نیاز به بازشدن درهای صادراتی است که این امر نیازمند رایزنی های جدی و ثبات در تصمیم گیری ها دارد که در شرایط کنونی با مشکلات فعلی قطعی برق، تولید و جوجه ریزی با احتیاط انجام می شود، اما با این وجود بیش از نیاز است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: اگر به ثبات نسبی در تامین انرژی، سوخت و نهاده دامی‌ برسیم، می‌توان دور نمای صادرات را تامین کرد و کماکان ظرفیت صادراتی در کشور فراهم است که در صورت فراهم شدن نهاده دامی با کیفیت، ظرفیت صادرات ماهانه ۵ تا ۱۰ هزارتن معادل سالانه ۶۰ تا ۱۰۰ هزارتن وجود دارد. برنامه ریزی صادرات به گونه ای نیست که امروز مرغ صادر شود و فردا این امر صورت نگیرد، حفظ بازارهای صادراتی بسیار پیچیده است که با توجه به آنکه کشور به ثبات نسبی در تولید رسیده دیگر زمان آن است که به یک برنامه پایدار صادراتی برسیم.

گفتنی است توسعه صادرات گوشت مرغ و فرآورده‌های طیور با ایجاد بازارهای مناسب، ساماندهی بازار داخلی و اجرای سیاست‌های حمایتی برای تولیدکنندگان در دستور کار قرار دارد.

حداکثر از ۶۰ درصد ظرفیت واحدهای مرغداری استفاده می شود/ تولید ماهانه ۲۷۰ هزارتن مرغ طی ماه های اخیر در کشور

سیدفرزاد طلاکش دبیر فدراسیون طیور از کاهش قیمت جوجه یکروزه طی یک‌ماه اخیر خبر داد و گفت: مرغداران گوشتی تمایل به جوجه ریزی را نشان دادند و نوسان قیمت مرغ در ایام جنگ ۱۲ روزه برطرف شده به طوریکه حداکثر هرکیلو مرغ با نرخ ۱۱۰ هزارتومان عرضه می شود و همواره مرغداران از نرخ مرغ زنده رضایت دارند.

طلاکش با بیان اینکه صادرات قابل توجهی در حوزه مرغ نداریم، افزود: با توجه به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، محدودیت های زیادی در ارتباط با صادرات وجود داشت و وزارت جهاد انگیزه کافی برای حمایت از صادرات مرغ همانند تخم مرغ ندارد، کمااینکه وزیر جهاد اذعان داشته که هرگاه مازاد قابل توجهی در خصوص گوشت مرغ داشته باشیم، اجازه صادرات می دهیم در غیراین صورت قطره چکانی انجام می شود که براین اساس رقم صادرات قابل توجه نیست و به ماهانه ۱۰ هزارتن نمی رسد که در برابر تولید ماهانه ۲۷۰ هزارتن مرغ قابل توجه نیست.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی افزود: طی ۲ تا ۳ ماه اخیر ماهانه ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزارتن مرغ در کشور تولید شد که ۳۰ هزارتن از این میزان مازاد است که باید صادر شود که متاسفانه صورت نمی‌گیرد، هرچند پشتیبانی امور دام بخشی از آن را به عنوان ذخایر استراتژیک خریداری می کند، اما حداقل ۲۰ هزارتن دیگر باید صادر شود.

طلاکش با بیان اینکه ایران جزء ۱۰ کشور نخست تولید در دنیاست، افزود: در حال حاضر با توجه به پروانه های موجود در صورت استفاده از تمامی ظرفیت واحدها بالای ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن امکان تولید مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه نیاز ما حداکثر  ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتن است که این امر بدان معناست که حداکثر از ۶۰ درصد ظرفیت استفاده می‌کنیم. گفتنی است برخی واحدها پروانه موجود است اما بدلیل قرار گرفتن در محدوده شهری یا جوجه ریزی در ۲ دوره طی سال یا فعالیت با ظرفیت حداقلی موجب شده تا از ظرفیت ۳.۵ میلیون تن بیشتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن تولید نداشتیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه جایگاه چندانی در صادرات نداریم، تصریح کرد: جایگاه صادراتی ما در برابر کشور ترکیه که در سال ۴۸۰ هزارتن صادر می کند، نسبت به کشور ما که حداکثر ۶۰ هزارتن صادر می کند رقمی نیست. همچنین جایگاه جهانی و منطقه ای قابل طرح نیست و در خصوص تولید ظرفیت و جایگاه داریم که نسبت به سنوات اخیر ناشی از نژاد و مسائل اقتصادی کاهش یافته است. 

گفتنی است با توجه به شرایط مساعد تولید در صورت برنامه ریزی منسجم صادرات و استفاده حداکثری از ظرفیت و پتانسیل تولید، می توان در صادرات حرفی برای گفتن داشت که براین اساس ارز قابل توجهی وارد کشور می شود.


12206569
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاوات در ابتدای دولت چهاردهم که این میزان در شرایط اوج مصرف به عددی کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافت، گفت: وزارت نیرو توانست برق بیشتری را در اختیار صنایع قرار دهد و انرژی را به نحو مطلوب‌تر توزیع کند....
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل مبارزه با آفات عمومی حفظ نباتات گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون در سطح ۲ میلیون و ۶۵۰ هزارهکتار مبارزه علیه آفت سن گندم صورت گرفته که نسبت به سال قبل ۴۰۰ هزارهکتار کاهش داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن گفت: طی روزهای اخیر حدود ۱۵۰۰ تن تخم مرغ با نرخ ۶۱ هزارتومان توسط پشتیبانی امور دام در راستای تعدیل قیمت خریداری شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۳ تیر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازسازی و موضوع مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از جنگ به عهده دولت است و شهرداری تهران مسئولیت شهر تهران را به عهده گرفته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازسازی و موضوع مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از جنگ به عهده دولت است و شهرداری تهران مسئولیت شهر تهران را به عهده گرفته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از کسب مدال جهانی طلای کیفیت روغن زیتون ایران در رویداد جهانی Global Olive Oil Stars ۲۰۲۵ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی هدف در سال ۱۴۰۴ موضوع بند الف ماده ۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت پس از بررسی در چندین جلسه تخصصی کمیسیون برنامه و بودجه دولت نهایی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد با اشاره به خسارات وارده به صنعت گردشگری در جریان دفاع مقدس ۱۲روزه، از تدوین و اجرای فوری بسته‌های حمایتی برای جبران این آسیب‌ها خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون شهرداری تهران گفت: اسکان اضطراری هزار نفر در هتل‌ها انجام وبرای ودیعه مسکن، مبلغی بین ۱ تا ۱.۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که پرداخت آن به زودی آغاز می‌شود

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است