
باشگاه خبرنگاران جوان - حجتالاسلام مجید انصاری در نشست کمیته حمایت از محیط کسبوکار اظهار کرد: این کمیته در سال گذشته دستاوردهای خوبی داشت در سال جدید مصمم هستیم در راستای تحقق شعار سال است، گام برداریم.
وی سرمایه گذاری برای تولید را یک دغدغه مهم در کشور دانست و گفت: این موضوع تاکید رئیس جمهور و دیگر سران قوا قرار دارد و معاونت حقوقی ریاستجمهوری هم دنبال رفع موانع کسبوکار و اجرای احکام برنامه هفتم است.
انصاری از تدوین برنامه تحقق شعار سال در دولت خبر داد و گفت: این برنامه جدا از برنامه هفتم نیست بلکه برجستهتر کردن اهداف آن است.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: این برنامه هفته گذشته در جلسه هیات دولت مطرح شد و امیدواریم در عمل به حداکثر تحقق خودش نائل شود و پایان سال شاهد شکوفایی و رشد اقتصاد کشور و گشایش معیشتی مردم و ایجاد عرصه روانتر برای فعالیت بخش خصوصی باشیم.
این عضو کابینه دولت چهاردهم ابراز امیدواری کرد که در کنار تلاش دولت برای بهبود امور اقتصادی و معیشتی مردم، برنامه تیم مذاکره کننده ایران نیز به پیروزی بینجامد.
معاون رئیس جمهور گفت: سازمان برنامه و بودجه کشور در نیمه دوم سال گذشته با تنگناهای زیادی برای پرداختها مواجه بود ولی توانست پرداختها را مدیریت کند.
انصاری در ادامه با ابراز تأسف نسبت به وقوع حادثه بندر شهید رجایی گفت: بلافاصله بعد از وقوع حادثه، حوزههای ذیربط در محل حاضر شدند وزیر کشور و وزیر راه به بندر شهید رجایی رفتند؛ کارگروهی برای ارزیابی دقیق علل حادثه و عوامل قصور و تقصیر نهایی تشکیل شد مقامات قضایی استان هرمزگان و نیز نمایندگان رئیس قوه قضاییه و نمایندگان مجلس هم به این مسأله ورود کردند.
وی افزود: در کمیته آسیبشناسی این حادثه در دولت که معاونت حقوقی هم عضو است، علل ریشهای این حادثه بررسی میشود.
معاون حقوقی رئیس جمهور با یادآوری اینکه هنوز گزارش این کمیته نهایی و آماده نشده است، خاطرنشان کرد: برخی موارد به اصلاح ساختارها برمیگردد و اگر اتاق بازرگانی در این زمینه پیشنهادهایی دارد، آن را به معاونت حقوقی ریاستجمهوری ارسال کند تا بتوانیم در دولت به راهکارهای اساسی پیشگیری از حوادثی از این دست برسیم.
انصاری گفت: این مناسب نیست که مدت زیادی کالا در بنادر رسوب کند ما از کشورهای مشابه و همجوار در این شاخص، بسیار فاصله داریم؛ طولانی شدن فرآیند ترخیص به هیچ وجه قابل قبول نیست امیدواریم شاهد اقدامات اساسی سه قوه برای حل ریشهای این موضوع باشیم.
در ادامه این نشست صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق بازرگانی ایران حادثه تلخ بندر شهید رجایی را در نتیجه رسوب کالا عنوان کرد و گفت: باید برای این مشکل فکر اساسی شود در هیچ کجای دنیا در بنادر شاهد رسوب کالا در چنین حجمی نیستیم.
وی خواستار آن شد که دولت دستورات لازم برای رسیدگی به این موضوع را صادر کند و در این رابطه توضیح داد: این همه کانتینر و کالا که با سرمایه زیاد و مشکلاتی چون کمبود ارز یا کمبود مواد اولیه تولید و ماشین آلات تولید ماهها رسوب شده اند، هدر میرود و نتیجه این اتفاق تلخ اخیر بندر شهید رجایی است.
حسن زاده افزود: نهادهای مرتبط باید جلوی توقف طولانی کالا در بنادر تلاش کنند در حال حاضر در دنیا به سمت رشد تکنولوژی می رود تا کالاها سریعتر به دست مصرفکننده برسند.
منبع: ایرنا
12186892