فرهنگی‌هنری 14:58 - 08 اسفند 1402
ناشران خارجی حاضر در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسقط در ارائه ترجمه آثار مولوی گوی سبقت را از همدیگر ربوده‌اند.

حضور چشمگیر ادبیات کلاسیک ایران در نمایشگاه کتاب مسقط

حضور ایران در نمایشگاه‌های کتاب در دیگر کشور‌ها نه تنها از حیث مشارکت در بازار نشر بلکه از نظر فرهنگی و دیپلماتیک نیز اهمیت بسیاری دارد. اما ایران تنها با غرفه ناشران و ارگان‌های دولتی در نمایشگاه کتاب مسقط حضور ندارد بلکه در گوشه و کنار غرفه‌های سایر ناشران کشور‌های عربی هم نویسندگان و کتاب‌های ایرانی به چشم می‌خورند.

حضوری که شاید مهم‌ترین رکن آن، زبان عربی باشد و برای حضور جدی‌تر نیز لازم است که ناشران زیرساخت‌های لازم را در این رابطه برای حضور پررنگ‌تر در منطقه فراهم کنند.

بر همین اساس، حضور ادبیات کلاسیک ایرانی به پرچم‌داری کلیات شمس تبریزی و سایر آثار مولانا، در بسیاری از غرفه‌ها چشم‌گیر است. حضوری که نه تنها به خاطر تعدد ترجمه‌های عربی بلکه به علت توجه ناشران اروپایی به اندیشه و اشعار مولوی، ناشران عرب نیز تحت تاثیر آنان به این موضوع توجه بیشتری نشان داده‌اند.

در حوزه فلسفه نیز کتاب‌های ابن سینا و شروح آن‌ها مورد توجه ناشران عرب است هرچند که بسیاری شاید از ریشه‌های ایرانی این اندیشمند جهانی مطلع نباشند. همان طور که یکی از غرفه‌داران عمانی یک انتشارات چینی، در پاسخ به این سوال که «ابن سینا کیست و خاستگاه او کجاست؟» او را فردی ازبکستانی معرفی می‌کند. ارتباط غیرمستقیم صنعت نشر ایران با ناشران عرب منطقه را باید علت اصلی شناخت ناقص از اندیشه و اندیشمندان ایرانی دانست که طبیعتا جا افتادن روایت غیرایرانی از آنان را نیز در پی دارد.

جایگاه ادبیات کلاسیک ایرانی و چهره‌ها و متفکران برجسته تاریخ کشور، بدون تردید فرصت بزرگی برای ناشران ایرانی در منطقه است، اما محدود ماندن به این مقدار هم بی‌شک به نفع صنعت نشر ایران نیست. چنان که موضوعات دیگری هم درباره ایران برای ناشران عربی جذابیت دارد.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسقط از روز چهارشنبه (دوم اسفند ۱۴۰۲) آغاز به کار کرد و تا دوازدهم اسفند به کار خود ادامه می‌دهد.


12034192
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کتاب «باران ظهر جمعه» روایتِ زندگیِ شهید «مکرمه حسینی» از شهدای انفجار گلزار شهدای کرمان در چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «بازی، حالِ خوش زندگی» از ۱۰ تا ۲۷ دی ۱۴۰۴ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط‌عمومی رسانه ملی در دیداری صمیمانه، میزبان مسعود روشن‌پژوه، مجری نام‌آشنا، خاطره‌ساز و محبوب تلویزیون شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه نهم دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت، شبکه‌های سیما با پخش ویژه‌برنامه‌هایی متنوع به بازخوانی حماسه تاریخی و ماندگار مردم ایران می‌پردازند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین رونمایی از مستند «عمق میدان» به همراه تقدیر از عوامل آن با حضور امیر دریادار بمانی؛ جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش، صادق یزدانی؛ مدیر شبکه افق و جمعی از چهره‌های نظامی برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با فرارسیدن نهم دی‌ماه، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت و در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، مجموعه فیلم‌های کوتاه داستانی «مدار» روانه آنتن شبکه دو سیما شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما اعلام کرد که بنا به اعلام طرح و برنامه سازمان صداوسیما، برنامه‌های بدون مخاطب باید از کنداکتور حذف و برنامه‌های دیگر جایگزین آن شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمایی «بزن قدش» با گویندگی ۱۲ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما دوبله شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «تکاب» به کارگردانی سمیرا نویدی و تهیه‌کنندگی مهرشاد کارخانی در جشنواره فیلم‌های فولکلور هند به نمایش در می‌آید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در مستندی که اخیراً از ترانه علیدوستی در رسانه بی‌بی‌سی منتشر شده، تأکید او بر «فمینیست بودن» خودش یک سؤال مهم را در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است