اقتصادی 14:28 - 10 آذر 1404
کارشناس اقتصادی گفت: اجرای این طرح زمینه ساز برقراری عدالت مالیاتی و شفافیت در این حوزه می‌شود.

اجرای مالیات بر سوداگری زمینه ساز شفافیت عدالت مالیاتی در کشور می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- حسین محمدی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص مالیات بر سوداگری اظهار داشت: مالیات بر سوداگری (یا مالیات بر درآمد سرمایه) نوعی مالیاتی است که بر درآمد ناشی از خرید و فروش دارایی‌ها، مانند سهام، املاک و مستغلات و سایر دارایی‌های مالی، وضع می‌شود. این مالیات معمولاً به درصدی از سود خالص حاصل از این فعالیت‌ها تعلق می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه اجرای مالیات بر سوداگری نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت اقتصادی و از سوی دیگر فرار مالیاتی و برقراری شفافیت عدالت مالیاتی در کشور دارد و باعث می شود که بساط سفته بازی در این حوزه برچیده شود.

او اظهار کرد: این نوع مالیات بر سودی که از فروش دارایی‌های سرمایه‌ای به دست می‌آید، اعمال می‌شود. به عنوان مثال، اگر شما یک ملک را خریداری کرده‌اید و بعد از چند سال آن را با سود می‌فروشید، این سود مشمول مالیات خواهد بود .

او با اشاره به اینکه مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در بسیاری از کشورهای خارجی در حال اجرا است گفت: نرخ مالیات بر سوداگری معمولاً به کشور و نوع دارایی بستگی دارد. برای مثال: در برخی کشورها، نرخ مالیات بر سود سرمایه ممکن است بین ۱۵ درصد تا ۳۰ درصدباشد.

وی اظهار داشت:برخی کشورها نیز ممکن است معافیت‌هایی برای سودهای کوچک‌تر یا دارایی‌هایی که برای مدت طولانی نگه‌داری شده‌اند، در نظر بگیرند.

 این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه  مالیات بر سوداگری یک ابزار مالیاتی مهم است که به دولت‌ها کمک می‌کند تا از فعالیت‌های اقتصادی درآمد کسب کنند گفت: آگاهی از قوانین و نرخ‌های مالیاتی در کشور خود می‌تواند به شما کمک کند تا در برنامه‌ریزی مالی خود بهتر عمل کنید. 

او توضیح داد: طبق قانون باید طرح مالیات بر عایدی سرمایه و سوداگری  یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که خود نقش بسیار موثری در برقراری عدالت مالیاتی در کشور  دارد و می‌تواند بازار را به سمت رونق هدایت کند.


12246506
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به تغییر نرخ ارز و افزایش قیمت گوشت وارداتی، بازار در رکود به سر می‌برد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» هشتاد و نهمین حراج سکه طلای بانک مرکزی روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱۰ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اقتصادی گفت: اجرای این طرح زمینه ساز برقراری عدالت مالیاتی و شفافیت در این حوزه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت با اعلام تزریق روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری با وجود محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، شدت مصرف انرژی در کشور را بالا توصیف و تأکید کرد: بهینه‌سازی مصرف در مدارس می‌تواند تحولی در مدیریت انرژی کشور رقم بزند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کم بارشی، افزایش سطح زیرکشت به کشاورزان توصیه نمی‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو گفت: ما در تلاش هستیم تا شرایطی را فراهم کنیم که مردم بتوانند از ذخیره‌ساز‌ها در منازل خود استفاده کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با اتمام مهلت وکالتی کردن خودروهای وارداتی امکان ثبت نام خودروهای وارداتی از ۱۵ آذر ماه در سامانه فراهم شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: با توجه به مشکلات تامین نهاده از سامانه بازارگاه، آینده روشنی پیش روی تولید نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران قیمت خرید قیمت خرید هرکیلو زعفران دسته از کشاورزان را ۱۴۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان و نگین ۱۷۰ تا ۱۸۵ میلیون تومان اعلام کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است