فرهنگی‌هنری 12:43 - 01 اسفند 1403
نهمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت رزمندگان و فعالین «فرهنگ، رسانه و تبلیغات دوران دفاع مقدس» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

نهمین ویژه برنامه شب خاطره

نهمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت رزمندگان و فعالین «فرهنگ، رسانه و تبلیغات دوران دفاع مقدس» شامگاه (سه‌شنبه) با حضور سرلشکر محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، سردار «مهدی امیریان» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جمعی از هنرمندان و خانواده‌های شهدا در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. 

در ابتدا، سردار «سید مسعود جزایری» معاون سابق ستاد کل نیرو‌های مسلح در سخنانی با بیان اینکه استمرار شب‌های خاطره دفاع مقدش مایه‌ی انتقال محبت و دوست داشتن و ارتباط بین رزمندگان دوران دفاع مقدس خواهد شد، اظهار داشت: خداوند متعال را شاکریم که در ایامی زیست می‌کنیم که همزمان با این موقعیت است. برحسب تحقیقات می‌گویم، بدون تردید انقلاب اسلامی ما در میان تمام انقلاب‌های بزرگ، بعد از صدر اسلام، یک انقلاب کبیر است که با نام الله و پیرو حضرت محمد مصطفی (ص) و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) شکل گرفته است و و پدیده بزرگ و تاثیرگذار بوده است. 

وی با تاکید بر اینکه آثار و برکات انقلاب اسلامی جهان‌شمول شده است، افزود: البته این انقلاب دشمنان بزرگی دارد؛ ابرقدرت‌ها به شکل آشکار و پنهان علیه انقلاب توطئه می‌کنند و علت اصلی این دشمنی اسلامی است که به آن اسلام سیاسی می‌گویند و امام خمینی (ره) پایه‌گذار آن بودند لذا علت‌العلل تمام دشمنی‌ها همین است.

سردار جزایری ادامه داد: روزی که انقلاب اسلامی پیروز شد و سپاه تشکیل شد و رزمندگان لباس سبز پاسداری پوشیدند، نیت اصلی آنها این بود که از این انقلاب، حراست و حفاظت کنند؛ امروز نیز پاسداران با همین نیت در خدمت انقلاب اسلامی هستند. 

سپس، سردار مزینانی از رزمندگان دوران دفاع مقدس در سخنانی گفت: تبلیغات در دوران دفاع مقدس مظلوم بود و امکانت لازم را به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات نداشت و بخاطر همین گلایه‌ی ما معمولا متوجه فرماندهان بود که البته این گلایه وارد نبود، چون این فرماندهان متمرکز بر عملیات و دفاع از کشور بودند. 

وی تصریح کرد: ما در دوران جنگ همواره خیلی تلاش می‌کردیم تجهیزات و نیروی انسانی متخصص جذب کنیم و در این زمینه مشکل داشتیم. با وجود مظلومیت بچه‌های تبلیغات و محدودیت‌های موجود، اما امروز آن چیزی که از عکس و خاطره و فیلم از جنگ موجود است، حاصل تلاش این بچه‌هاست که ارزشمند است. 

مزینانی نقش روحانیت را در تبلیغات جنگ تاثیرگذار دانست و با بیان اینکه شهید میثمی و حاج «عباس شیرازی» در این راستا با اخلاص در میدان بودند و بسیار تاثیرگذاشتند، افزود: این عزیزان توانستند نظر فرماندهان را به تبلیغات جلب کنند. در ادامه خبرنگارانی مانند شهید رهبر و افرادی مانند آسودی، نیک‌خواه و پورجمشید و رمضان شریف، سردار جزایری و یوسف فروتن نیز در پشت جبهه و پشتیبانی تبلیغات نقش مهمی داشتند. 

در ادامه، سردار جاهد مسئول پیشکسوتان سپاه گفت: ما در سازمان پیشکسوتان سپاه برآنیم از تمام بزرگان قدردانی کنیم و برادری‌ها و عظمت‌های جنگ را به رخ بکشیم. ما در این سازمان تخصصی مجموعه‌هایی که در دفاع مقدس نقش داشتند را تجلیل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه توپخانه، اطلاعات، رسانه و تبلیغات، بهداری، مدرسه و ورزش و دیگر موضوعات و ابعاد در جنگ نقش داشته‌اند، گفت: تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس در تمام این ابعاد و موضوعات مهم است؛ ما باید به تمام رزمندگان با تشکل‌های مختلف بپردازیم. 

در بخش دیگر این مراسم محمد گلریز از خوانندگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس دو سرود «صبح شکوفا» و «خجسته باد این پیروزی» را خواند و سپس گفت: باید خاطرات دوران دفاع مقدس تصویر شود چراکه این خاطرات انسان‌ساز است.

وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب و با شروع جنگ همواره برای هر اتفاقی سرود تهیه می‌کردیم، گفت: من براساس شعری از استاد حمید سبزواری سرود «خجسته باد پیروزی» را آماده کرده بودم که بخاطر دارم یک روز که پیگیر اخبار جنگ بودیم، گوینده رادیو چند مرتبه این جمله‌ی «شنوندگان عزیز توجه فرمایید» را تکرار کرد و گفت، «خرمشهر؛ شهر خون آزاد شد»؛ بعد از این خبر بود که سرود «خجسته‌باد پیروزی» از رادیو و تلویزیون پخش شد.

منبع: روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس


12157820
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماهنگ «سرود فتح» به آزادی و اقتدار ایران پس از گذر از فراز و نشیب‌های تاریخی پرداخته است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم یادبود هنرمند فقید شهیده منصوره عالیخانی باحضور معاونت امور هنری و هنرمندان برجسته حوزه تجسمی در حوزه هنری برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارگردان فیلم ملک سلیمان این اثر را به اتفاقات جهان امروز تشبیه کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رمان «کاماندان» اثر مصطفی جمشیدی که در حوزه جنگ ایران و عراق نوشته شده است، به کوشش انتشارات سوره مهر منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال نمایشی و موزیکال «دوقلوها در شهر پنج ستاره» تولید مرکز سیمرغ از شنبه ۲۸ تیرماه؛ شنبه تا دوشنبه ساعت ۱۷:۰۰ از شبکه دو سیما پخش خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «ایستاده در غبار» با انتشار تصاویر دوربین‌های ترافیکی، لحظه به لحظه جنایت رژیم صهیونیستی در میدان قدس تجریش را به نمایش می‌گذارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «ردیاب» با گویندگی ۵۴ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما دوبله شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اربعین امسال باید چهره‌ای ضدصهیونیستی و وحدت‌آفرین داشته باشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: بوم‌گردی‌ها فقط محل اقامت نیستند، بلکه حاملان فرهنگ، حافظان سنت و پیشگامان احیای هویت ایرانی‌اسلامی‌اند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: بوم‌گردی‌ها فقط محل اقامت نیستند، بلکه حاملان فرهنگ، حافظان سنت و پیشگامان احیای هویت ایرانی‌اسلامی‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است