ما به مقدار امیدمان درِ خانه خدا می‌رویم

به گفته حجت‌السلام پناهیان، ما به مقدار امیدمان درِ خانه خدا می‌رویم، نه به مقدار نیازمان! ما به مقدار امیدمان درِ خانه خداوند متعال می‌رویم، نه به مقدار اضطرارمان.

ما به مقدار امیدمان درِ خانه خدا می‌رویم

حجت‌السلام و المسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه درباره نقش امید در یاد کردن خدا و ذکر مخصوص ماه رجب گفت: تا به حال به این فکر کردید که چه چیزی باعث ارتباط ما با خدا می‌شود؟ اینکه چه چیزی تعیین‌کننده است؟

مقدار نیازمان به او مقدار گناهانمان؟ یا ...

هیچ‌کدام

آن چیزی که رابطه ما را با خدا می‌سازد، مسئله دیگری است.

ما به مقدار امیدمان درِ خانه خداوند متعال می‌رویم.

نه به مقدار گناهان‌مان!

ما به مقدار امیدمان درِ خانه خدا می‌رویم، نه به مقدار نیازمان!

ما به مقدار امیدمان درِ خانه خداوند متعال می‌رویم.

نه به مقدار اضطرارمان.

آیا ما در همه زمینه‌ها به خدا امید داریم؟

حجت‌السلام پناهیان ادامه داد: ابلیس برای ایجاد یأس خیلی کار می‌کند و ما دائماً در معرض خطر ناامیدی هستیم. به همین خاطر در دعایی که توصیه شده هر در روز ماه رجب بخوانیم آمده: «ای آن‌که هر خیری را از او امید دارم». چرا در ماه رجب خواندن این دعا سفارش شده؟ چون همین امید است که در شکل گیری رابطه‌مان با خدا و سرنوشت‌مان نقش کلیدی دارد. اگر امیدمان به خدا زیاد باشد، دست از دعا برنمی‌داریم. در واقع، ما، چون امید نداریم، چیزی از خدا نمی‌خواهیم!

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در اهمیت امید و حسن ظن به خدا همین بس که در روز قیامت که پرونده اعمال ما بسته شده و نمی‌توانیم هیچ‌کاری برای بهبود وضعیتمان انجام دهیم، تنها یک عمل هست که فایده دارد، افزود: آن عمل ورق را بر می‌گرداند! آن هم امید و حسن ظن به خداست، که هنوز کار می‌کند.

در روایت آمده است که گنهکار را به جهنم می‌برند. بر می‌گردد پشت سرش را نگاه می‌کند به او می‌گویند: آقا حساب و کتابت تمام شد، هر کار کردیم باز هم کم آوردی، برو توی جهنم. بعد خدا می‌فرماید: «بنده مرا نگه دارید. چرا پشت سرش را نگاه می‌کند؟» می‌گوید: «خدایا امید داشتم آخرش یک‌جوری درستش کنی». می‌فرماید برگردانیدش.

به گفته وی، در این ماه هر روز این دعای مخصوص را از عمق جان بخوان و به خدا امید و حسن ظن داشته باش و بگو: «خدایا به قدرت تو معتقد هستم، تو حتی می‌توانی مرا عوض کنی! حتی می‌توانی مرا آدم کنی! و من امید دارم می‌توانی گذشته مرا جبران کنی، تو می‌توانی مرا عوض کنی تو می‌توانی مرا تغییر بدهی».

آگهینرم‌افزار تما‌سگو
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای قرآن معاونت صدا گفت: ۶۰ آیه در ماه‌های رجب و شعبان و ۳۰ آیه در ماه مبارک رمضان محور برنامه‌سازی شبکه‌های رادیویی در تولید محتوای این حوزه قرار می‌گیرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان گفت: در این دوره نگاه‌ها به این سمت بود که سینمای کودک و نوجوان به دنبال حل مسائل جامعه از جمله شکاف بین نسلی برود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس رسانه از پیاده‌سازی اهداف شوم دشمن در کشور بخصوص بعد از جنگ تحمیلی اخیر با سه راهبرد تحریم، اغتشاش و تحریم نظامی سخن گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تبریزی گفت: تغییر ناگهانی یک روش، از هر شب پخش به یک روز در میان سریال‌ها باید قبل از تولید به اطلاع سازنده برسد، تا در ساختار و فیلمنامه اثر لحاظ شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پدیده خروج اعتراضی و هماهنگ دیپلمات‌ها از صحن مجمع عمومی ۲۰۲۶ سازمان ملل متحد هم‌زمان با حضور بنیامین نتانیاهو پشت تریبون سخنرانی، به‌سرعت به کانون توجه رسانه‌های بین‌المللی بدل شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «عصر خانواده» شبکه دو سیما تلاش کرده با پرداخت اصولی به موضوعات و ابتکار عمل از برنامه‌های کلیشه‌ای فاصله بگیرد و برای مخاطب، دیدن برنامه را به یک تجربه تازه‌تر تبدیل کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سلیمی مجری برنامه «زمانه» گفت: به‌نظرم محتوا، مولف بودن و سواد آن حوزه را داشتن بر فرم اجرای یک مجری می‌چربد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» گروه تهران و شهروندی در دو عملیات رسانه‌ای، استقبال از مهر و دویستمین شب تجمعات شبانه، با تولید و پخش ۲۶ برنامه در بازه زمانی ۱۳ تا ۳۰ شهریور، به‌طور کامل و مستمر، این دو رویداد را پوشش داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با فرارسیدن هفته دفاع مقدس و هفته کودک، مراسم اکران فیلم با حضور جمعی از کودکان، خانواده‌ها و اهالی محله حُر و منطقه ۱۱، در پردیس سینمایی رازی برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش همزمان با روز جهانی حماسه فلسطین فیلم «فلسطین ۱۹۳۶» را پخش خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

تبلیغات متنی (ویژه)
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است