فرهنگی‌هنری 12:54 - 22 فروردین 1404
نمایشگاه عکس‌ها، دست‌نوشته‌ها و اسناد تصویری زنده‌یاد مجید فروغی به مناسبت سالگرد درگذشت او، در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

نگاه خاص «مجید فروغی» از پشت دوربین/ چگونه باید زندگی، نقش‌آفرینی و کنش‌گری کرد؟

باشگاه خبرنگاران جوان - نمایشگاه عکس‌ها، دست‌نوشته‌ها و اسناد تصویری زنده‌یاد مجید فروغی به مناسبت سالگرد درگذشت او، با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از چهره‌های فرهنگ و هنر و علاقمندان، عصر پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد در حاشیه بازدید از این نمایشگاه گفت: آقای فروغی در اداره هنر‌های تجسمی و حوزه معاونت هنری وزارت فرهنگ، سال‌ها فعالیت کرد و امسال، به مناسبت سالگرد فقدان او، به‌همت خانواده‌اش، گرد هم جمع شدیم تا با برگزاری رویدادی فرهنگی که دغدغه‌ها، نوع زیست و فکر این شخصیت را پررنگ‌تر نمایان می‌کند، یادش را گرامی بداریم.

او افزود: از جمله جنبه‌های برجسته زندگی آقای فروغی، نگاه خاص او از پشت دوربین است... تصاویری که نمایانگر تجربیات زیستی، دیدگاه‌ها و دغدغه‌هایش به شمار می‌آید. این عکس‌ها، که بیشتر ثبت لحظه‌ها و صحنه‌های متفاوت از زوایای گوناگون بوده است، عمق نگاه پژوهشی او را نشان می‌دهد و بیانگر دغدغه‌های مشترکی است که نسل‌های دهه ۵۰ و ۶۰ با آن روبه‌رو بوده‌اند.

معاون هنری وزارت ارشاد در ادامه صحبت‌هایش بیان کرد: علاوه بر این موارد، دغدغه‌ها و سخت‌گیری زنده‌یاد فروغی در مورد پرسش‌هایی که پیرامون «چگونه باید زندگی، نقش‌آفرینی و کنش‌گری کرد؟»، همچنان باقی است؛ بنابراین امیدوارم آنچه که مد نظر و دغدغه او بوده و هنوز محقق نشده، در مجموعه معاونت هنری از طریق فعالیت‌های ارتباطی و هنری به اقدام تبدیل شود. یادش گرامی باد و برای خانواده محترم ایشان آرزوی صبر و آرامش می‌کنم.

رحیم فروغی (برادر مرحوم مجید فروغ) نیز در بخش دیگری از این افتتاحیه ضمن تشکر از حاضران برای حضور در این برنامه، گفت: امیدوار بودیم که این رویداد فرهنگی فرصتی باشد تا در کنار هم جمع شویم و دوستانش، یکدیگر را ملاقات کنند تا به این ترتیب خاطرات مرحوم مجید فروغی را زنده کنیم. مجید هیچ‌گاه ادعایی در حوزه عکاسی نداشت، اما نگاه خاص و پژوهشگرانه‌ای داشت. بعد از رفتنش، وقتی به گوشی او نگاه کردیم، متوجه شدیم که بیش از ۶ هزار عکس در آن وجود داشته است. برای من، مواجه شدن با این حجم عکس بسیار دشوار بود. نمی‌دانستم باید چه کار کنم. دوستان پیشنهاد کردند که عکس‌ها را تفکیک و تصاویر منتخب را در قالب یک نمایشگاه ارائه کنیم؛ بنابراین از میان این عکس‌ها، تعدادی را انتخاب و برای نمایشگاه آماده کردیم.

او ادامه داد: در ابتدا، خودم درگیر یک اضطراب و دوگانگی بودم. زیرا مطمئن نبودم که اگر خود مجید بود، آیا با نمایش این عکس‌ها موافقت می‌کرد یا خیر. مجید اصولاً تمایلی به نمایش عکس‌هایش نداشت. در واقع نگاه او به آثار بسیار شخصی بود و نگاه هنری خود داشت. ما این عکس‌ها را به نمایش گذاشتیم، اما همچنان مطمئن نیستم که نظر ایشان چه می‌توانست باشد.

فروغی در ادامه به روایت خاطره‌ای پرداخت و گفت: از ابتدای تولد مجید در سال ۵۶ تا زمستان ۶۹، رابطه ما صرفاً رابطه‌ای برادری بود، اما از زمستان سال ۶۹، ما دوست شدیم. اینکه این دوستی چگونه شکل گرفت و چه اتفاقاتی رخ داد، فرصت دیگری می‌طلبد. آنچه درباره شخصیت مجید فروغی می‌توانم بگویم، نوع نگاه دقیق و پرهیزکارانه‌ای است که در مواجهه با موقعیت‌هایی داشت که نسبت به آنها تردید می‌کرد. این ویژگی نه تنها در مسائل فردی، خانوادگی و فامیلی او دیده می‌شد، بلکه در مسائل کاری و اجتماعی نیز کاملاً مشهود بود. مثلاً در زندگی شخصی، در موقعیت‌های حساسی مثل ازدواج، همیشه مردد بود، چرا که فکر می‌کرد نمی‌تواند حق آن موقعیت را به شیوه‌ای کامل ادا کند.

او افزود: این تردید و دقت در تصمیم‌گیری به نوعی در تمامی آثار و عکس‌هایش نیز قابل مشاهده است. بسیاری از عکس‌های او، نگاه‌های متفاوتی به یک موضوع از زوایای مختلف هستند، گویی می‌خواست هر جنبه را با دقت بررسی کند. یادش گرامی باد.

مجید فروغی، در کنار فعالیت‌های پژوهشی و رسانه‌ای متعدد در عرصه فرهنگ و هنر، مدیریت روابط‌عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت روابط‌عمومی جشنواره‌های ملی و بین‌المللی عرصه فرهنگ و هنر و مدیریت روابط‌عمومی دفتر هنر‌های تجسمی را به عهده داشت.

او که دانشجوی آخرین سال‌های دوره دکترای علوم ارتباطات بود، همزمان با فعالیت‌های اجرایی، در رشته روابط‌عمومی و خبرنگاری تدریس می‌کرد.

زنده‌یاد مجید فروغی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ درگذشت.

نمایشگاه عکس‌ها، دست‌نوشته‌ها و اسناد تصویری زنده‌یاد مجید فروغی ساعت ۱۷ پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ گشایش یافت. این نمایشگاه یادبود، تا جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ هر روز (به غیر از شنبه‌ها) ساعت ۱۴ تا ۲۱ در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران میزبان علاقمندان خواهد بود.

منبع: خانه هنرمندان


12176372
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سید هاشمی موسوی، تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی «نفوذی»، از زمان پخش، مراحل تولید و ایده اولیه این برنامه گفت و توضیحاتی درباره محتوای آن ارائه کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» موارد مختلفی وجود دارد تا بتواند ارزش‌های واقعی انسان را نمایان کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» صالحی امیری از ارتش به‌عنوان سرمایه‌ای بی‌بدیل و نماد عقلانیت دفاعی در جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» از بامداد امروز بیلبورد‌هایی با تصاویر تعدادی از مشاهیر ایرانی در سطح پایتخت اکران شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از کتاب‌ها به شیوه خوبی به تاریخ ایران پرداخته‌اند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جدیدترین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» با بررسی پرونده ویژه «ارتش در سینمای ایران» و فیلم‌های «صیاد» و «Black Bag» پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل دوم برنامه تلویزیونی «نسیمی شو» با اجرای هدیه بیدی از جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ به روی آنتن شبکه نسیم خواهد رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» انیمیشن «شیطان‌کش: قطار موگن» اثر هارونو سوتوزاکی در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر گروه اجتماعی مرکز سیمافیلم، دکتر بهاروند و کاظمی آشتیانی ایران را به قطب IVF (باروری آزمایشگاهی) در دنیا تبدیل کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی با تأکید بر نقش تمدن‌ساز و هویت محور میراث‌فرهنگی، خواستار تقویت تاب‌آوری آثار برابر بحران‌های طبیعی، اقلیمی و انسانی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است