گوناگون 09:10 - 07 آذر 1401

قدرت نظام دارویی کشور با واردات آنتی بیوتیک زیر سوال رفت

فرامرز اختراعی، در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: باید ببینیم چرا بعد از ۴۰ سال که اولین تولید کننده داروهای ژنریک در دنیا بوده ایم، دچار نارسایی شده ایم.

وی با انتقاد از واردات داروهای آنتی بیوتیک، گفت: چرا نظام دارویی با این قدرت، مجبور شده از هند داروهای آنتی بیوتیک وارد کند.

اختراعی در ادامه به دلایل بروز کمبودهای دارویی در کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه قیمت گذاری دارو در پشت درهای بسته انجام می‌شود که این موضوع به لحاظ علمی و کلاسیک، قابل قبول نیست.

وی با عنوان این مطلب که هر کشوری شرایط اقتصادی خاص خودش را دارد، گفت: در تمام دنیا برای حمایت از تولید، قوانین خاصی وضع می‌کنند تا چرخه اقتصاد بگردد.

اختراعی با انتقاد از کسانی که در قیمت گذاری دارو نقش دارند، افزود: برخی از این قیمت گذاری ها بالاتر از قیمت‌های جهانی است و برخی هم پایین‌تر است که همین موضوع، تولید را دچار بحران می‌سازد.

وی ادامه داد: با توجه به این سیاست اشتباه در نحوه قیمت گذاری دارو، نامه‌ای به سازمان غذا و دارو نوشتیم که چنین سیاستی باعث می‌شود داروهای با قیمت پایین تولید نشوند و همچنین با توجه به مشخص نبودن سیاست گذاری در تعیین قیمت دارو، تولید کنندگان سراغ تولید محصولات جدید نروند.

رئیس هیأت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، گفت: اقتصاد دستوری حداقل در حوزه دارو جواب نمی‌دهد.

در همین حال، سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، عنوان داشته است که ما دو پیشنهاد به تولید کنندگان مواد اولیه دارو داشته‌ایم. یا قیمت گذاری را قبول کنند و یا اینکه واردات را آزاد می‌کنیم و رقابت کنند.

اختراعی در واکنش به پیشنهاد رئیس سازمان غذا و دارو به تولیدکنندگان مواد اولیه دارو در کشور، تاکید کرد: قانون برای قیمت گذاری ماده اولیه دارو هیچ معبری نگذاشته است. اما، این طور نیست که تولید کنندگان مواد اولیه دارو، هر طور خواستند قیمت تعیین کنند. بلکه بر اساس تصمیم کمیسیون ماده ۲۰ سازمان غذا و دارو، این قیمت گذاری طبق جداول و بر اساس قیمت تمام شده به همراه سود متعارف، تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: حرف زدن بدون سند و مدرک در خصوص اینکه تولیدکنندگان خودشان دارو را گران می‌کنند، اصلاً صحیح نیست؛ چون سازمان غذا و دارو مسئول قیمت گذاری دارو است.

اختراعی با استقبال از پیشنهاد دوم رئیس سازمان غغذا و دارو برای آزاد ساختن واردات مواد اولیه تولید دارو برای ایجاد رقابت با تولیدکنندگان داخلی، گفت: البته این طور نبوده که تا الان واردات نداشته باشیم، بلکه همیشه راه واردات باز بوده است.

وی ادامه داد: ما موافق رقابت هستیم، به شرطی که تعرفه‌های حمایتی منطقی اعمال شود. یعنی وزارت صمت در تعیین تعرفه‌های گمرکی، دقت بیشتری کند. زیرا، اگر تعرفه را پایین بیاورند، خطری برای تولید داخل است.

اختراعی گفت: ما با بخش دوم پیشنهاد رئیس سازمان غذا و دارو نه از ناحیه تهدید، موافق هستیم.

وی افزود: پیشنهاد ما به سازمان غذا و دارو این است که جلسات تعریف قیمت مرجع، با حضور صاحبان صنعت و کارشناسان خبره اقتصادی صورت بگیرد.

اختراعی تاکید کرد: اگر تولید کننده داخلی حمایت شد و نتوانست تولید را بالا ببرد، آن وقت واردات را آزاد کنند.

وی افزود: قیمت گذاری ها باید بر اساس قیمت‌های بین المللی و همراه با تعرفه‌های حمایتی صورت بگیرد تا تولید کننده داخلی هم امکان رقابت داشته باشد.

اختراعی تاکید کرد: اینکه بخواهیم با تهدید، کمبودها را مهار کنیم؛ رویه درستی نیست. در واقع، کم نمایی تولید دارو، امنیت اقتصادی را از تولید کننده داخلی می‌گیرد.

وی افزود: اینکه نظام دارویی کشور با این قدرت و بعد از ۴۰ سال که اولین تولید کننده داروهای ژنریک در دنیا بوده است، دچار نارسایی در تولید داروهای آنتی بیوتیک کودکان شود، جای تعجب دارد.


11749802
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار گوناگون

گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» امروز در بازار آزاد قیمت طلای 18عیار هرگرم 4 میلیون و 71 هزار تومان و قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید 48 میلیون و 650 هزار تومان است.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» ️ ترکیب، تعداد نهایی و زمان انجام قرعه کشی حساب های قرض الحسنه پس انداز ریالی و ارزی بانک رفاه کارگران در سال 1403 (براساس مانده سال 1402) اعلام شد.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» ​در یادداشت «مهدی خاکی فیروز»، به بررسی این موضوع پرداخته شده که چگونه سرمایه گذاری در هنر نه تنها به تقویت اعتبار برندهای مالی کمک می کند، بلکه در ارتقای فرهنگی جامعه نیز موثر است.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» در صورتی که قصد خرید و فروش خودرو را دارید، علاوه بر طی مراحلی مانند بازدید فنی، دریافت مجوزهای لازم و ... نیاز است تا حتما برای پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو نیز اقدام کنید.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» معاون بازاریابی و فروش صنایع خودروسازی ایلیا اعلام کرد: خودروهای موعد تحویل پاییز 1403، پیش از اتمام تابستان تحویل شدند.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» حضور حضرت آیت الله خامنه ای در مراسم نماز جمعه روز گذشته در شرایطی که رجزخوانی های مقامات صهیونیستی همچون نتانیاهو به اوج خود رسیده بود، پیامی واضح از قدرت و اعتمادبه نفس نظام جمهوری اسلامی ایران به جهانیان مخابره کرد.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» در دنیای کسب وکار، معمولاً رهبران بازار به جای تلاش برای افزایش سهم خود از بازار موجود، به توسعه و گسترش کل بازار توجه می کنند.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» امروز در میان 8 میلیارد جمعیت جهان یقینا به اندازه انگشتان یک دست، پیدا نمی شوند شخصیت های تکامل یافته ای که ویژگی ها و خصوصیات رفتاری شهید بزرگوار سید حسن نصرالله را داشته باشند.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» در معاملات امروز مرکز مبادله طلا و ارز ایران هر اسکناس دلار آمریکا به 49هزار و 739 تومان و حواله دلار نیز به 46هزار و 747 تومان رسید.
گوناگون
«خبرگزاری تسنیم» شرکت ملی صنایع مس ایران با هدف تنوع بخشی به سبد تامین انرژی و حرکت به سمت تولید انرژی پاک، احداث 7 نیروگاه خورشیدی و بادی در مجتمع های تولیدی را در دستور قرار داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است