فرهنگی‌هنری 10:45 - 08 آذر 1402
مردم فلسطین در خلال جنگ طوفان‌الاقصی که قریب به 50 روز به طول انجامید در برابر انواع حملات ناجوانمردانه و غیر اصولی صهیونیست‌ها مقاومت کردند و پا پس نکشیدند.

50 روز مقاومت دربرابر نقض قواعد جنگی و حقوق بین‌الملل معجزه مردم فلسطین بود

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، معرکه ۵۰ روزه طوفان‌الاقصی غزه را مثل بنای کولوسئوم روم قرار داد که در آن جنایت‌کاران صهیونیست با حملات ناجوانمردانه خود به مردم بی‌پناه و غیرنظامی غزه، انواع و اقسام جنایت‌ها را روا داشتند. جهان بار دیگر شاهد فاجعه‌ای انسانی در نوار غزه بود. اما جالب است که دولت‌های اروپایی که ذره‌بین به دست کل دنیا را می‌گردند تا کشورهای مخالف خود را متهم به نقض حقوق بشر کنند، پس از یک ماه صدایشان درآمد و باز هم به صدور چند بیانیه اکتفا کردند.

اقدامات اسرائیل در بوته نقد حقوق بین‌الملل

حمله به بیمارستان المعمدانی و الشفا مصداق بارز تعدی از قواعد جنگی بود

نسل‌کشی، حمله به مناطق مسکونی، جنایات زیست‌محیطی و... همگی اقداماتی بود که رژیم اشغالگر قدس در  این مدت کوتاه آن‌ها را انجام داد و در مقابل تنها و تنها چند بیانیه و سخنرانی کلی از سوی سردمداران اروپایی ابراز شد. مهرماه امسال و در آغازین روزهای درگیری در غزه و پس از حمله به بیمارستان المعمدانی، امیرحسین فاطمی وزیر دادگستری در حاشیه تجمع حقوقدان‌ها و وکلا در حمایت از فلسطین گفته بود: «اقدامات رژیم صهیونسیتی به‌ویژه در حمله شب گذشته به بیمارستان المعمدانی مطابق همه معاهدات، کنوانسیون‌ها و مقررات امور بین‌الملل محکوم است.» بنا به ماده ۸ اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی که منطبق بر کنوانسیون‌های ۱۹۴۹ ژنو و سایر مقررات و عرف جنگی است، اعمالی مانند تخریب گسترده اموال، حمله به مناطق و افراد غیرنظامی و بمباران آنها، حمله به ساختمان‌های مذهبی و علمی، جنایت جنگی محسوب می‌شود.

 رژیم صهیونیستی در مدت ۵۰ روزه خود بر خلاف این ماده از اساس‌نامه دادگاه کیفری بین‌المللی عمل کرده است. شاید بارزترین آن، حمله بی‌رحمانه به بیمارستان «المعمدانی» و «الشفا» باشد که در آن تعداد زیادی از زنان و کودکان بی‌پناه کشته شدند. همچنین ارتش اسرائیل دانشگاه اسلامی در نوار غزه را هدف حملات شدید هوایی قرار داده و ساختمان آن‌ در محوطه این دانشگاه را کاملاً تخریب کرد. مطابق این کنوانسیون اسرائیل با حمله به مدرسه «اسامة بن زید» نیز اقدامی ضدحقوق بشر را انجام داد.

استفاده از بمب فسفری و تهدید برای انسان و طبیعت

از دیگر جنایات و تعدی‌های رژیم صهیونیستی از قواعد جنگ، استفاده از بمب فسفری یا بمب فسفر سفید است. نشریه انگلیسی نشنال در همان ابتدای کار با بیان اینکه اسرائیل از بمب فسفری استفاده می‌کند ابراز نگرانی کرد و آن‌ را خطری برای محیط زیست و غیرنطامیان دانست. استفاده از بمب فسفر سفید در سطح بین‌الملل ممنوع است، اما تصاویر متعددی توسط منابع محلی غزه منتشر شده است که اثبات می‌کند رژیم صهیونیستی از این بمب همواره در بمباران غیرنظامی‌ها استفاده کرده است. بر اساس توافقنامه ژنو در سال ۱۹۸۰ که بر ممنوعیت استفاده از فسفر سفید به عنوان سلاحی آتش‌زا علیه انسان و محیط زیست دلالت دارد، بمب‌های فسفری یک اسلحه ممنوعه بین‌المللی است.

بستن آب بر روی زنان و کودکان، سکانسی آشنا در تاریخ!

به عنوان بخشی از محاصره غزه توسط اسرائیل و اِعمال فشار حداکثری بر مردم فلسطینی نوار غزه، تمام دسترسی‌ها به آب توسط ارتش صهیونیستی بسته شد. ماده ۵۱ قواعد برلین در مورد منابع آبی، پیکارگران را از حذف آب یا زیرساخت‌های آبی تا به مرگ یا تحرک اجباری آن بینجامد منع می‌کند.در ۱۴ اکتبر، اونروا اعلام کرد که غزه دیگر آب آشامیدنی تمیز ندارد و دو میلیون نفر در معرض خطر مرگ ناشی از کم‌آبی قرار دارند. در ۱۵ اکتبر، اسرائیل با از سرگیری تأمین آب در جنوب غزه موافقت کرد با این حال، امدادگران و سخنگوی دولت گزارش دادند که آب در دسترس نیست. این وضعیت تا حدی پیش رفت که جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا نیز، قطع آب توسط اسرائیل را «ناسازگار با قوانین بین‌المللی» توصیف کرد.

نسل‌کشی‌ به هوای تأمین امنیت آینده

طبق ماده دوم کنوانسیون منع و مجازات جنایت نسل‌کشی مصوبه ۱۹۴۸، نسل‌کشی عبارت است از ارتکاب هر یک از اعمال مشروحه زیر علیه یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی که به قصد نابود کردن کلی یا جزیی آن‌ها به دلیل دارا بودن این اوصاف، صورت می‌گیرد:

الف: کشتار اعضای گروه.

ب:  ایراد آسیب جسمی یا روانی جدی به اعضای یک گروه.

ج:  قرار دادن عمدی یک گروه در معرض شرایط نامساعد زنده‌گی، به انتظار نابودی فزیکی کلی یا جزیی آن گروه.

د: تحمیل تدابیری به قصد جلوگیری از زاد ولد در یک گروه.

ه: انتقال اجباری کودکان یک گروه به گروه دیگر.

با توجه به تعریف بالا، در این مدت در غزه بارزترین نمونه‌های نسل‌کشی رخ داد و دردآورترین نوع آن کشتن کودکانی است که احتمال می‌رود اگر بزرگ شوند برای اسرائیل خطرساز شده و امنیت شهرک‌های اشغالی را به خطر می‌اندازند. به تعبیری رژیم صهیونیستی با بمباران کودکان فلسطینی امنیت و آسایش خود در آینده را می‌خواهد تضمین و تأمین کند. همچنین بنا به بند ج این ماده از کنوانسیون منع و مجازات جنایت نسل‌کشی، قطع کردن آب و برق غزه و محاصره اقتصادی و جلوگیری از ایصال مواد غذایی و اولیه به مردم این منطقه از دیگر مصادیق نسل‌کشی است که این روزها به دست اسرائیل رقم می‌خورد. اما با تمام این اوصاف مردم فلسطین ضمن حمایت از گروه‌های مقاومت نظیر حماس و جهاد اسلامی ۵۰ روز مقاومت کرده و در دفاع از کشور پا پس نکشیدند.

پایان پیام/


12011286
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس مذهبی با اشاره به بخشی از زیارت عاشورا تأکید کرد که سالک الی الله نباید بستر قتل حقیقت امام حسین (ع) را در وجود خود به وجود بیاورد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت سالروز درگذشت حبیب‌الله صادقی، هنرمند برجسته هنر‌های تجسمی یادی از او خواهیم کرد که به نقاشی انقلاب معنا بخشید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری قدیمی تلویزیون گفت: اگرچه آن زمان جلوی دوربین در حد خودم بهترین خودم را انجام دادم، ولی دهه ۶۰ خیلی بهتر از این می‌توانستم اجرا کنم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری قدیمی تلویزیون گفت: اگرچه در گذشته جلوی دوربین در حد خودم بهترین خودم را انجام دادم، ولی دهه ۶۰ خیلی بهتر از این می‌توانستم اجرا کنم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری قدیمی تلویزیون گفت: اگرچه در گذشته جلوی دوربین در حد خودم بهترین خودم را انجام دادم، ولی دهه ۶۰ خیلی بهتر از این می‌توانستم اجرا کنم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر گرامی اسلام در حدیثی به نیکی کردن به پدر و مادر توصیه اکید کرده‌اند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جورج لازنبی بازیگری که نقش جیمز باند را تنها در یک فیلم بازی کرد، با بازیگری خداحافظی کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جشنواره فیلم سارایوو ۱۹ فیلم که اولین نمایش جهانی خود را تجربه می‌کنند، برای بخش‌های رقابتی ۲۰۲۴ معرفی کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «سرطان اجتماع» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محسن اسلام زاده از شنبه ۶ مرداد هر شب ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه مستند می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کتاب «کاش مادران بخوانند» به قلم زهرا وافر راهنمایی برای مادر بودن است و مادران را مخاطبان اصلی کتاب قرار داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است