اجتماعی 14:19 - 31 اردیبهشت 1394
ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی میکند، دستخوش تغییرات زیادی میشود. همچنین شیوه پخت ماکارونی در افزایش نمایه گلایسمی آن نقش موثری دارد. از این رو متخصصان تغذیه توصیه میکنند که ماکارونی را نباید به شیوه دمکش پخت.
هرچه موادغذایی طبیعیتر مصرف شوند، نمایه گلایسمیشان کمتر است و هر چقدر عملیات فرآوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمیشان افزایش پیدا میکند. نمایه گلایسمی شامل یک سیستم امتیازبندی از ۱ تا ۱۰۰ است که نسبت جذب هریک از کربوهیدراتهای غذایی به جریان خون را نشان میدهد.
با دم کردن ماکارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابلملاحظهای بالا میرود و با این ضریب هضم غذا بیشتر میشود و بهآسانی قندخون را افزایش میدهد. البته ماکارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد، اما با دمکردن ماکارونی و خوردن آن، قندخون ۲ برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکششده بالا میرود. از نظر تغذیهای، مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماریهایی مثل فشارخون، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده شود.
به افراد سالم توصیه میشود تا جایی که میتوانند موادغذایی با نمایهگلایسمی بالا استفاده نکنند و به جای آن موادغذایی با نمایهگلایسمی متوسط را جایگزین کنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا در ورزشکاران حرفهای که پس از تمرین مجبور هستند ذخایر گلیکوژن خود را تامین کنند، اشکالی ندارد.
مصرف این غذاها به بیماران دیابتی هم به هیچوجه توصیه نمیشود، چون مصرفشان بشدت قندخون را افزایش میدهد و آنها نمیتوانند در زمان مشخص آن را ثابت نگهدارند. در بیماران قلبی هم افزایش قندخون باعث تولید کلسترول میشود که عامل مهمی در وخیمتر کردن حال این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی و عروقی بهتر است موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا مصرف نکنند.
ادویهها را جدا مصرف کنید
گاهی به علت زیادهروی در ترکیب برخی از ادویهها با هم، ترکیبات نامناسبی به وجود میآید که هضم غذا را دچار مشکل میکند. برای مثال بررسیها نشان میدهند، پودر سیر را نباید در غذاهایی استفاده کرد که در آن پیاز هم وجود دارد، در این صورت تمام فواید هر دو آنها خنثی میشود و غذا هم طعم مناسب و خوبی پیدا نمیکند.
همچنین ادویههای گرم مثل زنجبیل، جوز و دارچین که برای کاهش فشارخون بسیار مفیدند، نباید همراه با ادویههای سبز رنگ استفاده شود؛ زیرا خاصیت آنتیاکسیدانی آنها با هم ترکیب میشود و تا حدودی از فواید آنها کم خواهد شد. در طب سنتی هم توصیه میشود ادویهها را به طور جداگانه به غذاها اضافه کنند و معتقدند مخلوط ادویهها با هم تاثیر خوبی در غذا ایجاد نمیکند.
نتایج مطالعات نشان میدهد، رزماری ادویهای است که به حفظ سلامت و کنترل وزن کمک میکند و این ادویه فراموش شده میتواند تاثیر زیادی در عطر و بوی غذاها داشته باشد.
منبع: جام جم
هرچه موادغذایی طبیعیتر مصرف شوند، نمایه گلایسمیشان کمتر است و هر چقدر عملیات فرآوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمیشان افزایش پیدا میکند. نمایه گلایسمی شامل یک سیستم امتیازبندی از ۱ تا ۱۰۰ است که نسبت جذب هریک از کربوهیدراتهای غذایی به جریان خون را نشان میدهد.
با دم کردن ماکارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابلملاحظهای بالا میرود و با این ضریب هضم غذا بیشتر میشود و بهآسانی قندخون را افزایش میدهد. البته ماکارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد، اما با دمکردن ماکارونی و خوردن آن، قندخون ۲ برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکششده بالا میرود. از نظر تغذیهای، مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماریهایی مثل فشارخون، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده شود.
به افراد سالم توصیه میشود تا جایی که میتوانند موادغذایی با نمایهگلایسمی بالا استفاده نکنند و به جای آن موادغذایی با نمایهگلایسمی متوسط را جایگزین کنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا در ورزشکاران حرفهای که پس از تمرین مجبور هستند ذخایر گلیکوژن خود را تامین کنند، اشکالی ندارد.
مصرف این غذاها به بیماران دیابتی هم به هیچوجه توصیه نمیشود، چون مصرفشان بشدت قندخون را افزایش میدهد و آنها نمیتوانند در زمان مشخص آن را ثابت نگهدارند. در بیماران قلبی هم افزایش قندخون باعث تولید کلسترول میشود که عامل مهمی در وخیمتر کردن حال این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی و عروقی بهتر است موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا مصرف نکنند.
ادویهها را جدا مصرف کنید
گاهی به علت زیادهروی در ترکیب برخی از ادویهها با هم، ترکیبات نامناسبی به وجود میآید که هضم غذا را دچار مشکل میکند. برای مثال بررسیها نشان میدهند، پودر سیر را نباید در غذاهایی استفاده کرد که در آن پیاز هم وجود دارد، در این صورت تمام فواید هر دو آنها خنثی میشود و غذا هم طعم مناسب و خوبی پیدا نمیکند.
همچنین ادویههای گرم مثل زنجبیل، جوز و دارچین که برای کاهش فشارخون بسیار مفیدند، نباید همراه با ادویههای سبز رنگ استفاده شود؛ زیرا خاصیت آنتیاکسیدانی آنها با هم ترکیب میشود و تا حدودی از فواید آنها کم خواهد شد. در طب سنتی هم توصیه میشود ادویهها را به طور جداگانه به غذاها اضافه کنند و معتقدند مخلوط ادویهها با هم تاثیر خوبی در غذا ایجاد نمیکند.
نتایج مطالعات نشان میدهد، رزماری ادویهای است که به حفظ سلامت و کنترل وزن کمک میکند و این ادویه فراموش شده میتواند تاثیر زیادی در عطر و بوی غذاها داشته باشد.
منبع: جام جم
6416501
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار اجتماعی
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان این که 32 درصد ایرانی ها به فشار خون بالا مبتلا هستند، گفت: عامل اصلی ابتلا به سکته های قلبی و مغزی افزایش فشار خون است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت روز ملی جمعیت پیامی صادر و تأکید کرد: امروز پدیده کهنسالی جمعیت در دنیا تبدیل به بحرانی روزافزون در مسیر توسعه کشورها شده است، جوانی جمعیت می تواند تبدیل به شاخص توسعه کشورها شود.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس شورای شهر تهران درباره توسعه فضای سبز و کاشت درخت در تهران گفت: هیچ تفکری مبنی بر قطع درختان در پایتخت وجود ندارد و این موضوع در مخیلات نمی گنجد و همه تلاش مجموعه شهرداری تهران افزایش توسعه فضای سبز در پایتخت است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از برنامه ریزی جهت توزیع آسفالت در سطح معابر و مناطق شهر تهران خبر داد و گفت: هم اکنون 20 تیم از سازمان مهندسی در حال توزیع آسفالت در بزرگراه های پایتخت هستند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» روابط عمومی سازمان غذا و دارو، داروی دیسپورت500 را تقلبی اعلام کرد و از مردم خواست درصورت مشاهده فرآورده تقلبی مذکور، موضوع را به معاونت های غذا و داروی سراسر کشور اطلاع دهند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» همزمان با یکصدوبیست ودومین پویش امید و افتخار، آیین افتتاح پروژه های دسترسی جنوب به غرب تقاطع بزرگراه شهید چمران با بزرگراه شهید همت و زیرگذر تقاطع بزرگراه های شهید نواب ـ شهید تندگویان به بهره برداری رسید.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق مصوبه مجلس، آموزش و پرورش استان ها می توانند زمان آغاز سال تحصیلی را تغییر دهند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» یک استارتاپ فضایی در حال توسعه انبارهای فضایی مبتنی بر کپسول های قابل استفاده مجدد است که می تواند تحول بزرگی در لجستیک نظامی ایجاد کند. این کپسول ها قادر به ذخیره سازی محموله در مدار زمین و تحویل سریع آن به هر نقطه از جهان در عرض یک ساعت ه...
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» متخصصان کشور موفق شدند با به کارگیری فناوری هایی در پمپ قلبی ـ ریوی؛ قلب، ریه و قرنیه فرد فوت شده بر اثر آمبولی ریه را به 3 بیمار نیازمند اهدای عضو، پیوند کنند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: اتباع افغانستانی به عنوان معلم در مدارس کشورمان جذب نشده اند و نخواهند شد.