علمی فناوری 11:25 - 05 شهریور 1394
تحقیقات نشان داد
نتایج تحقیقات دانشمندان آمریکایی حاکی از آن است که که قرار دادن گوجه‌فرنگی سبز در آب داغ در طعم بهتر آن موثر است.

آب داغ، چاره بهتر کردن طعم گوجه‌فرنگی سبز

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، به دلیل طولانی بودن فاصله مزررعه تا مشتری، گوجه‌فرنگی در صورتی که رسیده چیده شود، تا زمان ارائه به مشتری خراب می‌شود، از این رو گوجه‌فرنگی را نارس و سبز برداشت می‌کنند و سپس در سردخانه نگهداری و از گاز اتیلن برای رسیدن گوجه‌فرنگی استفاده می‌کنند. اما این روش در طعم گوجه‌فرنگی تاثیر زیادی دارد و طعم و عطر گوجه‌فرنگی طبیعی را از بین می‌برد. روش جدید محققان(حمام آب گرم) اما در طعم گوجه‌فرنگی تاثیری ندارد.

محققان با بررسی طعم گوجه‌فرنگی‌های موجود در بازار دریافتند آن‌هایی که با گاز اتیلن رسیده‌اند طعم خوبی ندارند و اگر این گوجه‌فرنگی‌ها در آب داغ قرار بگیرند، طعم آنها بهتر می‌شود.

تیمی از دانشمندان به سرپرستی وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) با بررسی روش‌های مختلف دریافتند که حمام آب داغ در بهتر شدن طعم و مزه گوجه‌فرنگی تاثیر دارد.

گوجه‌فرنگی‌هایی که از بوته چیده شده‌اند، طعم به مراتب بهتری از گوجه فرنگی‌های سردخانه‌ای دارند. در گوجه‌فرنگی‌هایی که طبیعی هستند، موادی مثل 6-methyl-5-hepten-2-one و یا 2-methylbutanal وجود دارد که این مواد در گوجه‌فرنگی‌های سردخانه ای نیست، زیرا سرما مانع از تولید این مواد می‌شود.

در روش حمام آب داغ، محققان گوجه‌فرنگی‌ها را قبل از رسیدن به سرمایش، به مدت پنج دقیقه در آب با دمای 52 درجه‌سانتیگراد قرار دادند و بعد از رسیدن به دمای محیط، آنها را در دمای پنج تا 13 درجه سانتیگراد که برای حمل‌و‌نقل استاندارد است، نگهداری کردند.

این آزمایش نشان داد گوجه‌فرنگی‌های جدید، عطر ،بو و طعم بهتری نسبت به گوجه‌فرنگی‌های رسیده به روش گذشته دارند. در این روش، عملیات حرارتی، آنزیم‌های موثر در تولید پروتئین‌های خاص را فعال می‌کند و گوجه‌فرنگی نسبت به پوسیدگی مقاوم می‌شود.

خنک‌کننده‌ها، تولید اکسیژن، نیتروژن، ترکیبات گوگرد، کتون، الکل و آلدئیدها و از جمله 13 عنصر مهم در طعم و عطر گوجه‌فرنگی را کاهش می‌دهد.

محققان در حال بررسی هستند تا دریابند آب گرم چگونه بر عطر و طعم گوجه‌فرنگی تاثیر می‌گذارد و همچنین درک روش‌های جایگزین حمام آب داغ که بر طعم محصول اثر نگذارد.

نتایج این بررسی در دویست‌و‌پنجاهمین نشست ملی و نمایشگاه انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه شده است.

انتهای پیام


6968694
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: متولدین ۲ مهر ۹۶ تا ۲ مهر ۹۷ می‌توانند نسبت به ثبت نام در پایه اول خود اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از آغاز ثبت نام اعطای وام به کسب و کار‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است