علمی فناوری 19:32 - 22 تیر 1399
پژوهش مروری عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پوست تازه پسته در مجله معتبر Trends in Food Science and Technology با ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی به چاپ رسید.

چاپ یافته‌های محقق ایرانی در معتبرترین مجله صنایع غذایی دنیا

به گزارش ایسنا، پژوهش مروری دکتر محسن برزگر، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه در زمینه پوست تازه پسته (نتایج ۱۸ سال تحقیقات وی) در مجله معتبر Trends in Food Science and Technologyبا ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی (بر اساس JCR ۲۰۱۹) به چاپ رسید.

این پژوهش که با عنوان “Bio-active compounds and functional properties of pistachio hull: A review” در مجله Trends in Food Science and Technologyچاپ شده است، به نتایج پژوهش‌های انجام شده در زمینه ترکیبات زیست فعال موجود در پوست تازه پسته (همچون پلی فنول هل، توکوفرول هل، فیبرهای رژیمی، اسانس و برخی ترکیبات دیگر) در گروه تحقیقاتی دکتر محسن برزگر (حاصل ۱۸ سال مطالعه در این زمینه در قالب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان و چاپ نتایج آن‌ها در مجلات بین‌المللی معتبر) و سایر محققان ایرانی و بین‌المللی می‌پردازد و بیانگر اهمیت این منبع غنی از ترکیبات زیست فعال است.



پوست تازه پسته یکی از ضایعات جانبی فرآوری پسته است و وجود آن مشکلات زیست محیطی به وجود می‌آورد. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، روش‌های استخراج سنتی و نوین و خواص عملکردی عصاره پوست تازه پسته گزارش شده است.

با توجه به تجربیات نویسنده مقاله و نیز سایر محققان و نتایج آزمایش‌های برون و درون‌تنی می‌توان ادعا کرد که ترکیبات استخراج شده از پوست تازه پسته می‌توانند به عنوان ضد اکساینده، محافظ سلول‌ها، ضد میکروب، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد قهوه‌ای شدن، ضد سرطان، ضد جهش‌زایی عمل کنند. مطالعه‌های دیگری کاربرد پوست سبز پسته را به عنوان منبعی از ترکیبات سلامتی بخش در صنایع غذایی و دارویی به منظور بهبود پایداری و خواص تغذیه‌ای آنها ارزیابی کرده‌اند.



بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محسن برزگر با زمینه تخصصی تجزیه و شیمی مواد غذایی، استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس بوده و چاپ بیش از ۲۴۵ مقاله در مجلات ISI و داخلی، ۳۰ مقاله در مجلات Q1 و ۱۲ مقاله در JCR زیر ۵ درصد را در کارنامه علمی خود دارد.

انتهای پیام


10615594
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص داروسازی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر ضرورت انتخاب نوع مناسب و دوز انسولین با تشخیص پزشک و مشورت داروساز تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس استان تهران از یک حادثه مسمومیت بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن در دماوند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت، عفونت‌های بیمارستانی را از عوارض دور از چشم یاد کرد و گفت: عفونت‌های بیمارستانی دارای عوارض سنگین و ظاهر فریبنده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارنامه نهایی پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیر فواید موثری برای موی انسان دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با استفاده از آندوسکوپی می‌توان به وجود برخی از بیماری‌ها پی برد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه نظارت بر عملکرد پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، از ضرورت طراحی و اجرای پروژه‌هایی سخن گفت که به تعبیر او باید «پرچمدار» باشند یعنی ضمن هم‌افزایی میان شرکت‌های فناور، جایگاه پارک فاوا را در مسیر تحول اق...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اختتامیه المپیاد‌های بین المللی ترکیبیات و هندسه ایران با حضور وزیر آموزش و پرورش در سالن اجتماعات باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طرح پژوهشی «طراحی محتوای بسته آموزش الکترونیک مراقبت‌های منزل در بیماری‌های شایع کودکان» توسط گروه ارتقای سلامت پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی اجرا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز اورژانس تهران از جانباختن یک نفر و مصدومیت سه تن در حادثه آوار در آبسرد دماوند خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است