علمی فناوری 19:32 - 22 تیر 1399
پژوهش مروری عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پوست تازه پسته در مجله معتبر Trends in Food Science and Technology با ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی به چاپ رسید.

چاپ یافته‌های محقق ایرانی در معتبرترین مجله صنایع غذایی دنیا

به گزارش ایسنا، پژوهش مروری دکتر محسن برزگر، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه در زمینه پوست تازه پسته (نتایج ۱۸ سال تحقیقات وی) در مجله معتبر Trends in Food Science and Technologyبا ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی (بر اساس JCR ۲۰۱۹) به چاپ رسید.

این پژوهش که با عنوان “Bio-active compounds and functional properties of pistachio hull: A review” در مجله Trends in Food Science and Technologyچاپ شده است، به نتایج پژوهش‌های انجام شده در زمینه ترکیبات زیست فعال موجود در پوست تازه پسته (همچون پلی فنول هل، توکوفرول هل، فیبرهای رژیمی، اسانس و برخی ترکیبات دیگر) در گروه تحقیقاتی دکتر محسن برزگر (حاصل ۱۸ سال مطالعه در این زمینه در قالب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان و چاپ نتایج آن‌ها در مجلات بین‌المللی معتبر) و سایر محققان ایرانی و بین‌المللی می‌پردازد و بیانگر اهمیت این منبع غنی از ترکیبات زیست فعال است.



پوست تازه پسته یکی از ضایعات جانبی فرآوری پسته است و وجود آن مشکلات زیست محیطی به وجود می‌آورد. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، روش‌های استخراج سنتی و نوین و خواص عملکردی عصاره پوست تازه پسته گزارش شده است.

با توجه به تجربیات نویسنده مقاله و نیز سایر محققان و نتایج آزمایش‌های برون و درون‌تنی می‌توان ادعا کرد که ترکیبات استخراج شده از پوست تازه پسته می‌توانند به عنوان ضد اکساینده، محافظ سلول‌ها، ضد میکروب، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد قهوه‌ای شدن، ضد سرطان، ضد جهش‌زایی عمل کنند. مطالعه‌های دیگری کاربرد پوست سبز پسته را به عنوان منبعی از ترکیبات سلامتی بخش در صنایع غذایی و دارویی به منظور بهبود پایداری و خواص تغذیه‌ای آنها ارزیابی کرده‌اند.



بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محسن برزگر با زمینه تخصصی تجزیه و شیمی مواد غذایی، استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس بوده و چاپ بیش از ۲۴۵ مقاله در مجلات ISI و داخلی، ۳۰ مقاله در مجلات Q1 و ۱۲ مقاله در JCR زیر ۵ درصد را در کارنامه علمی خود دارد.

انتهای پیام


10615594
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با وقوع جهش در سطح دی اکسید کربن، میزان دی اکسید کربن در جو زمین به ۴۲۴ قسمت در میلیون رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق شواهد موجود، نسل Z که بیشترین ارتباط را با اینترنت دارد، کمترین نگرانی را در مورد حفاظت دیجیتال خود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رشد طبیعی فرزند نیازمند توجه به الگوبرداری از سبک‌های موفق زندگی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید یک تهدید پنهان برای سلامت شریان‌ها را آشکار کرده است: چربی انباشته شده در داخل بدن و اطراف اندام‌های حیاتی، حتی در افرادی که لاغر به نظر می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استفاده مفرط کودکان و نوجوانان از اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های آنلاین می‌تواند به اختلال رفتاری، کاهش تمرکز و مشکلات عاطفی منجر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کشف یک برخورد عظیم و یک دهانه پنهان، راز سیارکی که ۱۱ میلیون سال پیش به زمین برخورد کرده بود را فاش کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ZTE مشخصات گوشی جدید خود که از نظر فناوری‌های پیشرفته، قابلیت‌های عکاسی و سرعت شارژ باتری با بهترین گوشی‌های اندرویدی رقابت می‌کند را فاش کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه تازه ثابت کرده است که آلودگی هوا رشد مغز جنین و نوزادان را کند می‌کند!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با تأکید بر توان تولید داخل در حوزه درمان سرطان گفت: ۹۵ درصد دارو‌های ضدسرطان کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین و تنها بخش محدودی از دارو‌های خاص از طریق واردات تهیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج ذخیره‌های رشته‌های گروه علوم تجربی آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد نتایج خود را مشاهده کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است