علمی فناوری 19:32 - 22 تیر 1399
پژوهش مروری عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پوست تازه پسته در مجله معتبر Trends in Food Science and Technology با ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی به چاپ رسید.

چاپ یافته‌های محقق ایرانی در معتبرترین مجله صنایع غذایی دنیا

به گزارش ایسنا، پژوهش مروری دکتر محسن برزگر، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه در زمینه پوست تازه پسته (نتایج ۱۸ سال تحقیقات وی) در مجله معتبر Trends in Food Science and Technologyبا ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی (بر اساس JCR ۲۰۱۹) به چاپ رسید.

این پژوهش که با عنوان “Bio-active compounds and functional properties of pistachio hull: A review” در مجله Trends in Food Science and Technologyچاپ شده است، به نتایج پژوهش‌های انجام شده در زمینه ترکیبات زیست فعال موجود در پوست تازه پسته (همچون پلی فنول هل، توکوفرول هل، فیبرهای رژیمی، اسانس و برخی ترکیبات دیگر) در گروه تحقیقاتی دکتر محسن برزگر (حاصل ۱۸ سال مطالعه در این زمینه در قالب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان و چاپ نتایج آن‌ها در مجلات بین‌المللی معتبر) و سایر محققان ایرانی و بین‌المللی می‌پردازد و بیانگر اهمیت این منبع غنی از ترکیبات زیست فعال است.



پوست تازه پسته یکی از ضایعات جانبی فرآوری پسته است و وجود آن مشکلات زیست محیطی به وجود می‌آورد. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، روش‌های استخراج سنتی و نوین و خواص عملکردی عصاره پوست تازه پسته گزارش شده است.

با توجه به تجربیات نویسنده مقاله و نیز سایر محققان و نتایج آزمایش‌های برون و درون‌تنی می‌توان ادعا کرد که ترکیبات استخراج شده از پوست تازه پسته می‌توانند به عنوان ضد اکساینده، محافظ سلول‌ها، ضد میکروب، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد قهوه‌ای شدن، ضد سرطان، ضد جهش‌زایی عمل کنند. مطالعه‌های دیگری کاربرد پوست سبز پسته را به عنوان منبعی از ترکیبات سلامتی بخش در صنایع غذایی و دارویی به منظور بهبود پایداری و خواص تغذیه‌ای آنها ارزیابی کرده‌اند.



بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محسن برزگر با زمینه تخصصی تجزیه و شیمی مواد غذایی، استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس بوده و چاپ بیش از ۲۴۵ مقاله در مجلات ISI و داخلی، ۳۰ مقاله در مجلات Q1 و ۱۲ مقاله در JCR زیر ۵ درصد را در کارنامه علمی خود دارد.

انتهای پیام


10615594
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارنامه نتایج آزمون معوق کارشناس رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت سامسونگ در حال آماده شدن برای عرضه گلکسی S26 اولترا با مشخصات و قابلیت‌های شگفت انگیز است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند با استفاده از چسب‌های پوستی HRT به جای قرص‌های خوراکی، خطر لخته شدن خون و بیماری قلبی را کاهش دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در رویدادی که تا ۷۵۰۰ سال دیگر تکرار نخواهد شد، یک سیارک غول‌پیکر در یک نمایش کیهانی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، از آسمان زمین دیدن خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: در راستای سیاست‌های رئیس‌جمهور در زمینه فناوری‌های نوین و استانداردسازی تجهیزات آموزشی، اقدامات مهمی در حال انجام است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک پیشرفت علمی هیجان‌انگیز، محققان دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند، فناوری انقلابی برای تولید هولوگرام‌های سه‌بعدی با استفاده از اجزای ساده‌تر و ارزان‌تر از فناوری‌های مرسوم توسعه داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل سازمان نصر کشور از تشکیل کارگروه «پسا جنگ» برای بررسی خسارت‌ها و ارائه حمایت‌های فوری به کسب‌وکار‌های دیجیتال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در روز جهانی حفاظت از لایه اوزون که ۱۶ سپتامبر است، یک سوال مهم مطرح می‌شود: اگر لایه اوزون ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین خواهد افتاد؟ و تلاش‌ها برای مهار سوراخ این سپر حیاتی زمین تا چه حد پیش رفته است؟
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» صد‌ها مرد گزارش داده‌اند که عوارض جانبی مرتبط با مصرف دارو‌های تقویت جنسی، عمدتاً ویاگرا، را تجربه کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی رئیس جمهور گفت: ایران با تمرکز بر حوزه‌های نوآورانه مانند هوش مصنوعی، زیست‌فناوری و فناوری‌های مالی جدید، در حال تبدیل شدن به قطب فناوری‌های پیشرفته در غرب آسیا است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است