استانی 06:24 - 07 مرداد 1393
فارس گزارش می‌دهد؛
شیوه‌های نوین زندگی دارای مشکلات خاص خود است.

شیوه‌های نوین زندگی و مشکلات ناشی از آن

به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، شیوه‌های نوین زندگی، مشکلات متعددی برای انسان‌ها به وجود آورده است که از آن جمله می‌توان به کمبود وقت لازم برای انجام کارهای روزانه اشاره کرد.

امروزه به دلایل مختلف که شاغل بودن بانوان یکی از مهمترین آنهاست، استفاده از غذاهای آماده و فست فود رو به فزونی است و هستند خانه‌هایی که دیگر بوی غذای خانگی از آنها کمتر به مشام می‌رسد.

مصرف این‌گونه غذاها مشکل پخت غذا را برای بسیاری از افراد حل کرده است، اما به دلایل گوناگون سلامت افراد جامعه را به خطر می‌اندازد که گاه جبران آن زمان‌بر یا محال است.

با گسترش گرایش مردم به استفاده از غذاهای آماده، مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی و رعایت معیارهای بهداشتی در آنها نقش به‌سزایی در تامین سلامت افراد جامعه دارد.

نظارت بر ساختار فیزیکی مراکز، مواد اولیه مصرفی، نحوه پخت و کنترل کیفی غذا از مهم‌ترین مواردی است که باید از سوی ضابطان بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.

*بی‌توجهی به کیفیت غذاها

یک شهروند بروجردی در این زمینه گفت: برای تهیه و پخت یک غذا لازم است، وقت زیادی صرف شود،اما مراکز تهیه غذای آماده توجه زیادی به این مقوله ندارند و برای برخی از آنها کیفیت غذا جزو اولویت‌های اصلی نیست.

محمود معظمی گودرزی بااشاره به رشد روز افزون مراکز عرضه غذاهای آماده در بروجرد بیان کرد: بخش قابل توجهی از شهروندان از این غذاها استفاده می‌کنند و رعایت اصول صحیح و بهداشتی در طبخ این گونه غذاها امری الزام‌آور است.

*کمبود اطلاعات از نحوه پخت

زهرا مرادی دیگر شهروند بروجردی گفت: با توجه به نبود اطلاعات کافی از نحوه پخت غذا و مواد استفاده شده درآن، حتی الامکان می‌کوشم، از غذای خانگی استفاده کنم و تنها در صورت ناچار شدن از این مراکز غذا تهیه می‌کنم.

*عرضه نشدن غذای تازه و با کیفیت

مهرداد گودرزی 33 ساله و کارمند است، وی با خرید مواد غذایی از این مراکز مخالف است.

وی اظهار کرد: با اینکه من و همسرم هر دو شاغل هستیم، اما با مدیریت زمان خود می‌کوشیم غذای خانگی درست و مصرف کنیم.

گودرزی افزود: برخی از صاحبان این مراکز، کیفیت غذا را فدای منافع مالی خود می‌کنند و در تحویل غذاهای آماده توجه زیادی به استفاده از مواد با کفیت، تازه و سالم ندارند.

*توجه برخی مراکز تهیه غذا به منافع مالی

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: اماکنی وجود دارند که به صورت مخفیانه و در ساعت غیر اداری فعالیت می‌کنند و غذاهای بی کیفیت و غیر مطابق با معیارهای بهداشتی درست می‌کنند و به شهروندان ارائه می‌دهند.

ذبیح الله بختیاری افزود: مشکلی که همواره در مورد فعالیت مراکز غذاهای آماده وجود دارد، اهمیت صاحبان این مراکز به منافع مالی است، بسیار مشاهده می‌شود که غذاهای ارائه شده به خریداران، کیفیت بسیار پایینی دارد و ممکن است، سلامت افراد را به خطر بیندازد.

وی با اشاره به اینکه استفاده از غذاهای خانگی مزیت‌های متعددی دارد، اظهار کرد: بهتر است، به جای پرداخت مبالغ بالا برای خرید غذاهای آماده، از غذای خانگی استفاده کنیم که از کیفیت و تازگی مواد به کار رفته در آن اطمینان داریم و از نظر اقتصادی نیز به صرفه‌تر است.

*نظارت مستمر و برخورد با خاطیان

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بروجرد ادامه داد: بازرسان شبکه بهداشت بروجرد به طور مستمر از مراکز تهیه غذای فعال در این شهرستان بازید می‌کنند و در صورت مشاهده نواقص یا هرگونه اهمال در تهیه غذا با این مراکز برخورد می‌کنند.

بختیاری گفت: تخلفاتی نظیر استفاده از نمک‌های صنعتی به جای نمک‌های تصفیه شده، رنگ‌های غیر مجاز صنعتی به جای زعفران، استفاده از گوشت‌های یخ‌زده و مواردی از این قبیل در تهیه غذا در برخی از مراکز تهیه مشاهده می‌شود که خطری جدی برای سلامت مصرف کنندگان به همراه دارد.

این مسئول معیارهای استاندارد یک مکان تهیه غذا را در اختیار داشتن فضایی به اندازه 40 متر مربع، داشتن انباری و سرویس بهداشتی استاندارد، سرامیک بودن محیط و رعایت بهداشت فردی کارکنان از قبیل استفاده از لباس کار، دستکش و کلاه بر می‌شمرد.

وی گفت: با صاحبان اماکنی که موارد بهداشتی گفته شده را رعایت نکنند، برخورد قانونی می‌شود.

*نیاز به بازرسان مرد

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بروجرد با اشاره به این نکته که حدود 85 درصد بازرسان مرکز بهداشت بروجرد را بانوان تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: نحوه برخورد افراد متخلف با بازرسان همواره یکی از مشکلات موجود در این امر است. بنابراین نیاز به حضور بازرسان مرد در این حوزه احساس  می‌شود.

وی افزود: بازرسان شبکه بهداشت هنگام سرکشی به این اماکن در صورت مشاهده هرگونه تخلف 15 تا 60 روز به آنها مهلت می‌دهند، تا برای رفع نواقص و موارد بهداشتی اقدام کنند.

به گفته این مسئول چنانچه در بازه زمانی تعین شده، نواقص برطرف نشوند، بر اساس قانون نسبت به پلمپ واحدهای خاطی اقدام می‌شود.

بختیاری اضافه کرد: واحد اماکن نیروی انتظامی و بازرسی اصناف، دیگر ضابطان قانونی در رسیدگی به فعالیت مراکز تهیه غذای آماده هستند.

*توجه به صلاحیت افراد در اعطای مجوز

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بروجرد ادامه داد: لازم است، در اعطای مجوز فعالیت به این مراکز معیارهای لازم در نظر گرفته شود.

بختیاری اضافه کرد: بر این اساس پیش از اعطای مجوز کسب، افراد متقاضی باید به شبکه بهداشت معرفی شوند، تا صلاحیت آنها در حوزه وظایف این اداره بررسی شود.

به گفته وی وجود برخی ناهماهنگی‌ها در برنامه کاری ضابطان نظارت بر فعالیت این اماکن موجب سوء استفاده برخی متخلفان شده است.

  ++++++++++++++++

گزارش از حسین کردی

++++++++++++++++++++++++

انتهای پیام/2304/

 

 


4351235
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است