گوناگون 10:33 - 02 شهریور 1398

وزیر علوم از طرح کشت انتظاری مزرعه سیب‌زمینی دهگلان بازدید کرد

به گزارش خبرنگار مهر، عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان در حاشیه این بازدید در خصوص این طرح گفت: سالانه حدود ۹ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی قروه و دهگلان زیر کشت سیب زمینی می‌رود که یکی از دغدغه‌های کشاورزان و مسئولان، برنامه‌ریزی برای مصرف کمتر آب در کشت این محصول است.

فرزاد حسین پناهی اظهار داشت: در حالی که برای تولید سیب زمینی ۱۰ تا ۱۲ هزار متر مکعب در هکتار آب مصرف می‌شود، آب تخصیصی به هر هکتار در این دشت‌ها تنها هفت هزار متر مکعب است که برای تولید هر کیلوگرم سیب زمینی ۲۵۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.

وی افزود: یکی از روش‌هایی که در سال‌های اخیر در این دشت‌ها به کار گرفته شده، کشت انتظاری محصول سیب زمینی است و محقق و عضو هیات علمی کارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه کردستان در بازدید وزیر وزیر علوم تحقیقات و فناوری از این مزارع گفت: در این شیوه کشت ۳۰ تا ٥۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان ادامه داد: در کشت انتظاری سیب زمینی خاک ورزی و تبخیر آب انجام نمی‌گیرد و عملکرد برداشت سیب زمینی در این روش نسبت به روش سنتی و قدیمی ۱۰ تن بیشتر است به عبارتی میانگین برداشت از  ۳۲ تن در هر هکتار روش سنتی به ۴۲ تن در روش کشت انتظاری می‌رسد.

حسین پناهی با بیان اینکه امسال ششمین سالی است که ایده کشت انتظاری یا کشت پاییزه سیب زمینی توسط دانشگاه کردستان اجرا می‌شود، یاداور شد: به دلیل کشت این محصول در فصل پاییز، بخشی از آب مورد نیاز از منابع آب سبز (آب حاصل از بارش باران و برف) تامین و منجر به صرفه جویی ۳۰ تا ۵۰ درصدی  مصرف آب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد این محصول در هر هکتار ۳۲ تا ٤۸ تن در هکتار است، بیان کرد: طرح تحقیقاتی کشت انتظاری سیب زمینی در این دانشگاه اقدامی برای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌های نسل چهارم مبنی بر ارائه خدمات اجتماعی و اقدامی مفید برای کشاورزان است.

عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان گفت: دانشگاه کردستان پس از دریافت نتیجه قطعی، ایده را به مرحله کاربردی رسانده و اقدام به ترویج این نوع کشت در بین کشاورزان کرده که کشاورزان نیز به خوبی از کلاس های ترویجی استقبال و تمایل به انجام این نوع کشت را دارند.

حسین پناهی با اشاره به اینکه ایده و طرح اصلی و مالکیت فکری این نوع کشت متعلق به دانشگاه کردستان است، اظهار داشت: این طرح چون از منابع آب سبز استفاده می کند، فشار وارده بر منابع آب‌های زیرزمینی را نیز کاهش می دهد.

وی افزود: سیب زمینی جز محصولات آب‌بر است و با این کار بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد در نتیجه کشاورزان با مصرف ۵ تا ۷ هزار متر مکعب آب در هکتار، می‌توانند کشت را به عمل بیاورند.

گفتنی است منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر یک روزه خود به کردستان، بازدید از پروژه بهره وری مصرف آب از طریق کشت انتظاری سیب زمینی مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کردستان در دهگلان را در برنامه دارد.

بازدید از چند پروژه در دست اجرای دانشگاه و کلنگ زنی دو پروژه جدید و جلسه با اعضای شورای دانشگاه از جمله برنامه های سفر وزیر خواهد بود.

همچنین شرکت در شورای برنامه ریزی و توسعه استان, بازدید از ساختمان مصری و بازدید از پروژه دانشکده صنایع و معادن قروه نیز از دیگر برنامه های این سفر یک روزه خواهد بود.


10217611
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است