در ادامه حرکت گام به گام دولت برای حذف یارانه آرد و نان و آزادسازی قیمت این فرآورده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای حجیم، نیمهحجیم، صنعتی و فانتزی به خبرنگار ما اعلام کرد: با این مصوبه کارگروه تنظیم بازار آرد و نان در تهران، قیمت انواع نان فانتزی، حجیم، نیمه حجیم و صنعتی نیز از ابتدای اسفندماه آزاد میشود.
جواد کرمی با بیان اینکه این مصوبه خلاف مصوبه هیأت وزیران مبنی بر آزادپز شدن تدریجی و اختیاری 20درصد انواع نان سنتی و حجیم است، افزود: کارگروه تنظیم بازار اعلام کرده است که قیمت آرد انواع نان فانتزی و حجیم و صنعتی از ابتدای اسفندماه آزاد خواهد شد. با این روند نرخ هر کیسه 40کیلویی آرد از 33به 55درصد افزایش خواهد یافت. متأسفانه با این اقدام نرخ انواع نان غیرسنتی که نانهای سالمی است و دولت طی چند سال اخیر بر گسترش استفاده از این نوع نانها تأکید کرده افزایش خواهد یافت.
جواد کرمی با اعلام اینکه نرخ همه انواع نان غیرسنتی افزایش خواهد یافت، افزود: کارگروه این نوع نانها را از قیمتگذاری مستثنی کرده و با این روند نرخی برای این نوع نانها اعلام نخواهد شد و هر تولیدکنندهای میتواند نان فانتزی را به هر قیمتی که بخواهد عرضه کند.
وی تأکید کرد، با این شرایط هر واحد صنفی میتواند با آنالیز قیمت تمامشده نسبت به افزایش قیمت نان فانتزی اقدام کند وافزایش 100درصدی نرخ آرد و نان فانتزی بهمعنای حذف تدریجی این نوع نان از سفره مردم خواهد بود. همچنین قبلا براساس مصوبه این کارگروه 20درصد از سهمیه آرد دولتی نانهای حجیم حذف شده بود.
کرمی با بیان اینکه کارخانهها نرخهای متفاوت 50تا 58هزار تومانی برای هر کیسه آرد نانهای فانتزی را اعلام میکنند، افزود: با مشخص شدن نرخ نهایی قیمت آرد تا شنبه هفته آینده میزان افزایش دقیق قیمت نان فانتزی هم مشخص خواهد شد. وقتی دولت به نان سنتی آرد یارانهای میدهد، رقابتی شکل نخواهد گرفت و مردم به سمت استفاده بیشتر از نان سنتی پیش میروند.
وی با بیان اینکه اتحادیه در کارگروه نان در استانداری مخالفت خود را با آزادسازی نرخ آرد اعلام کرده است، افزود: تولیدکنندگان نان فانتزی هیچ درخواستی برای آزادپز شدن ارائه نکردهاند و وقتی نتوانستند آزادپزی در بخش نان سنتی را گسترش دهند، برخلاف مصوبه هیأت وزیران و با تصمیم کارگروه مذکور میخواهند تولیدکنندگان نان غیرسنتی را به زور آزادپزکنند.
کرمی با اعلام اینکه نان حجیم نانی سالم است و نانهای فانتزی نیز از نظر کیفیت، ماندگاری و مواداولیه بسیار بهتر از نانهای سنتی هستند، افزود: در تهیه این نوع نانها از حرارت غیرمستقیم استفاده شده و جوش شیرین که برای دستگاه گوارش و روده مضر است مورد استفاده قرار نمیگیرد. بر این اساس برخی مسئولان معتقدند این نان در سفره مردم کمتر وجود دارد اما مشخص نیست چرا سهمیه آرد دولتی این بخش حذف شده است.
- جلسه شنبه هفته آینده کارگروه
عضو کارگروه تنظیم بازار آرد و نان تهران و معاون برنامهریزی استانداری تهران در زمینه آزادسازی نرخ نان فانتزی به خبرنگار ما اعلام کرد: کارگروه آرد و نان استان تهران شنبه هفته آینده ساعت 2بعد از ظهر در این زمینه جلسه دارد و در آن جلسه در مورد آزادسازی نرخ نان فانتزی با حضور اتحادیههای ذیربط تصمیمگیری خواهد شد.نعمتالله ترکی در مورد آزادپزشدن اجباری نانواییهای غیرسنتی افزود: چنین موضوعی صحت ندارد و شنبه هفته آینده کارگروه در مورد چگونگی آزادسازی نرخ نان فانتزی تصمیمگیری میکند.
وی در مورد اظهارنظر رئیس اتحادیه نان فانتزی در مورد دوبرابر شدن نرخ آرد این نوع نانها از ابتدای اسفندماه و ضرورت رشد 100درصدی نرخ انواع نان فانتزی گفت: کارگروه اجازه چنین افزایش قیمتی را نمیدهد و حداکثر افزایش نرخ نان فانتزی باید 10تا 15درصد باشد.
ترکی در مورد چگونگی جبران هزینه تمامشده تولید نان فانتزی با دوبرابرشدن نرخ آرد تأکید کرد: میزان افزایش نرخ نان دوبرابر نخواهد بود و کارگروه با بررسیهای لازم نرخ نان را به اندازهای افزایش خواهد داد که قیمت هر کیسه 40کیلوگرمی آرد نانواییهای فانتزی کمتر از 50تومان یا افزایش قیمتی در این نوع نانها صورت نگرفته و یا اینکه افزایش قیمت حداکثر 15تا 20درصد باشد.
5875476