فرهنگیهنری 13:14 - 05 بهمن 1393
بررسیهای جدید حاکی از آن است که جویدن آدامس سلامت دندان را همچون مسواک زدن و استفاده از نخ دندان حفظ میکند. به گفته متخصصان، آدامس جویدن برای مدت 10 دقیقه میتواند حدود 100 میلیون باکتری یا 10 درصد از حجم میکروبی بزاق دهان را از بین ببرد.
به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، از دوران کودکی این هشدار را بارها شنیدهایم که جویدن آدامس یکی از دلایل
پوسیدگی دندان و بروز بیماریهای دهان است اما ظاهرا مطالعات جدید خلاف این
امر را نشان میدهند.
بررسیهای جدید حاکی از آن است که جویدن آدامس سلامت دندان را همچون مسواک زدن و استفاده از نخ دندان حفظ میکند. به گفته متخصصان، آدامس جویدن برای مدت 10 دقیقه میتواند حدود 100 میلیون باکتری یا 10 درصد از حجم میکروبی بزاق دهان را از بین ببرد.
بنابر مطالعهای که در سال 2006 در مجله دنتال ریسرچ منتشر شد، به طور معمول در بیشتر آدامسهای تجاری این محصول با شیرین کنندهها، طعم دهندهها و ترکیبی از دیگر مواد تولید میشود اما هماکنون در تولید این آدامسها شیرین کنندههای مصنوعی مثل زایلیتول یا مانیتول جایگزین قند شدهاند و جایگزینهای بدون قند در واقع میتوانند احتمال تشکیل زیستلایه دهانی که عامل رشد بیماریهای عفونی و پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه است، کاهش دهد. در مطالعات پیشین همچنین تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد شناختی ذهن، بهبود وضعیت روحی، هوشیاری و کنترل اشتها مشاهده شده است.
جویدن آدامس اشتها را کاهش میدهد
اخیرا گروهی از متخصصان هلندی به بررسی نقش تاثیر جویدن آدامس در از بین بردن باکتریهای دهان پرداختند. در این بررسی از تعدادی شرکت کننده درخواست شد در مدت زمان 30 ثانیه تا 10 دقیقه آدامس بجوند. پس از آن نمونه آدامس جویده شده مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد حدود 100 میلیون باکتری روی هر یک از این نمونهها وجود دارد. همچنین آشکار شد تعداد این باکتریها با افزایش مدت زمان جویدن آدامس بیشتر میشود.
در عین حال متخصصان دریافتند پس از گذشت 30 ثانیه از مدت زمان جویدن، آدامس انسجام خود را از دست میدهد و این تغییر به این مفهوم است که در مجموع از تعداد باکتریهایی که جذب آدامس شدهاند، کاسته شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، برخی تولیدکنندگان آدامس عناصر فعالی را در تولید این محصول به کار میگیرند تا قابلیت آن را در کاهش پوسیدگی دندان و پلاکها افزایش دهند و به همین دلیل از فلورایدها و ترکیبهای آنتی میکروبی استفاده میکنند که البته بررسی تاثیر آنها بر دهان و دندان به شکل دقیقتر ضروری است.
بررسیهای جدید حاکی از آن است که جویدن آدامس سلامت دندان را همچون مسواک زدن و استفاده از نخ دندان حفظ میکند. به گفته متخصصان، آدامس جویدن برای مدت 10 دقیقه میتواند حدود 100 میلیون باکتری یا 10 درصد از حجم میکروبی بزاق دهان را از بین ببرد.
بنابر مطالعهای که در سال 2006 در مجله دنتال ریسرچ منتشر شد، به طور معمول در بیشتر آدامسهای تجاری این محصول با شیرین کنندهها، طعم دهندهها و ترکیبی از دیگر مواد تولید میشود اما هماکنون در تولید این آدامسها شیرین کنندههای مصنوعی مثل زایلیتول یا مانیتول جایگزین قند شدهاند و جایگزینهای بدون قند در واقع میتوانند احتمال تشکیل زیستلایه دهانی که عامل رشد بیماریهای عفونی و پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه است، کاهش دهد. در مطالعات پیشین همچنین تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد شناختی ذهن، بهبود وضعیت روحی، هوشیاری و کنترل اشتها مشاهده شده است.
جویدن آدامس اشتها را کاهش میدهد
اخیرا گروهی از متخصصان هلندی به بررسی نقش تاثیر جویدن آدامس در از بین بردن باکتریهای دهان پرداختند. در این بررسی از تعدادی شرکت کننده درخواست شد در مدت زمان 30 ثانیه تا 10 دقیقه آدامس بجوند. پس از آن نمونه آدامس جویده شده مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد حدود 100 میلیون باکتری روی هر یک از این نمونهها وجود دارد. همچنین آشکار شد تعداد این باکتریها با افزایش مدت زمان جویدن آدامس بیشتر میشود.
در عین حال متخصصان دریافتند پس از گذشت 30 ثانیه از مدت زمان جویدن، آدامس انسجام خود را از دست میدهد و این تغییر به این مفهوم است که در مجموع از تعداد باکتریهایی که جذب آدامس شدهاند، کاسته شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، برخی تولیدکنندگان آدامس عناصر فعالی را در تولید این محصول به کار میگیرند تا قابلیت آن را در کاهش پوسیدگی دندان و پلاکها افزایش دهند و به همین دلیل از فلورایدها و ترکیبهای آنتی میکروبی استفاده میکنند که البته بررسی تاثیر آنها بر دهان و دندان به شکل دقیقتر ضروری است.
5696130
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار فرهنگیهنری
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی صداوسیما اعلام کرد: صوتی که در زمان پخش زنده برنامه بزرگداشت شهدا در فسا از شبکه خبر دو پخش شده مربوط به یکی از بخشهای این بزرگداشت بوده است.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» با همکاری وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان ساخته میشود.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» پخش مجموعه «حشاشین»، به علت تحریف وقایع تاریخی و نشان دادن چهرهای نادرست از ایرانیان ممنوع شد.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام نمایشگاه کتاب گفت: فضای نمایشگاهی این دوره با افزایش بیست هزار متر مربع، به ۱۴۰ هزار متر مربع رسیده و تعداد ناشران متقاضی نیز پنجاه درصد رشد داشته است.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» جشنواره مردمی فیلم عمار در حمایت از تنبیه مقتدرانه رژیم صهیونیستی، فراخوان سراسری «وعده صادق» را منتشر کرد.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنوارههای امام رضا (ع) سببساز توسعه و تعمیق فرهنگ رضوی در کشور است.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» به دلیل انتقال موقت فعالیت «سامانه بازار کتاب» به سامانه «نمایشگاه بین المللی کتاب تهران» خرید از این سامانه تا ۳۰ اردیبهشت (۱۴۰۳) غیرفعال است.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» جایزه جهانی آزادی مطبوعات به توصیه داوران کمیته بینالمللی حمایت از خبرنگاران به خبرنگاران فلسطینی در غزه اعطا شد.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» استاد عیسی قلیپور هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشیهای کرمانج خراسان شمالی درگذشت.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه سینمایی «هفت» با اجرای بهروز افخمی از امشب، جمعه ۱۴ اردیبهشتماه راهی آنتن شبکه نمایش میشود.