علمی فناوری 17:06 - 13 اسفند 1399
پژوهشگران ژاپنی سعی دارند با استفاده از گوشت تولید شده در آزمایشگاه، استیک‌هایی شبیه به نمونه واقعی ارائه دهند.

تولید استیک با گوشت آزمایشگاهی شبیه به گوشت واقعی

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران یک گام به تولید استیک مصنوعی نزدیک‌تر شده‌اند. آنها نمونه کوچکی از گوشت کشت‌شده را ارائه داده‌اند که به عضله واقعی شباهت دارد و همین موضوع، در ایجاد تکه‌های بزرگ گوشت با ساختار شبه واقعی، اهمیت زیادی دارد.

بسیاری از پژوهشگران سعی دارند گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه را تولید کنند تا اثرات زیست‌محیطی تولید گوشت و نگرانی‌های اخلاقی مربوط به دام‌ها را از بین ببرند. در حالی که برخی سعی دارند مواد گیاهی را جایگزین کنند تا محصولی شبیه به گوشت ارائه دهند، هدف برخی دیگر، پرورش سلول‌های حیوانی است تا گوشت مصنوعی شبیه به نمونه واقعی را ارائه دهند.

این نمونه از گوشت مصنوعی تاکنون با ساختار گوشت واقعی مطابقت نداشته است زیرا لایه‌های پیچیده عضله و چربی را ندارد. نتیجه، گوشت چرخ شده‌ای است که می‌توان از آن برای تولید همبرگر استفاده کرد. نمونه مشهوری از این نوع همبرگر، در سال ۲۰۱۳ در یک کنفرانس مطبوعاتی پخته شد. پژوهشگران اکنون سعی دارند نمونه‌ای شبیه به استیک یا گوشت تکه تکه شده ارائه دهند.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه توکیو"(UTokyo) به سرپرستی "شوجی تاکئوچی"(Shoji Takeuchi)، پژوهشگر این دانشگاه، روش جدیدی برای پرورش سلول‌های عضلانی گاو یافته‌اند. سلول‌ها خود را به صورت رشته‌های بلندی درمی‌آورند که به رشته‌های عضلانی واقعی شباهت دارند.

تاکئوچی گفت: ما گوشت استیک با فیبرهای عضلانی تولید کرده‌ایم که در یک جهت مرتب شده‌اند.

هنگامی که سلول‌های کشت‌شده با الکتریسیته تحریک می‌شوند، از روش منقبض شدن فیبرهای عضلانی تقلید می‌کنند. بدین ترتیب، بافت گوشت تولید شده، بیشتر به گوشت گاو شباهت پیدا می‌کند و امید است که مردم، تمایل بیشتری به خوردن آن داشته باشند.

مرحله بعدی، پرورش تکه‌های بزرگتر است. قطعاتی که تاکنون تولید شده‌اند، چند گرم وزن دارند و تاکئوچی می‌خواهد این مقدار را به ۱۰۰ گرم برساند. وی افزود: ما برای واقعی‌تر شدن گوشت، بافت‌های دیگری مانند چربی و رگ‌های خونی را به آن اضافه خواهیم کرد.

هیچ‌کس تاکنون سعی نکرده است که گوشت کشت‌شده جدید را بخورد. تاکئوچی گفت: ما در روند مشورت با کمیته اخلاق دانشگاه هستیم تا در مورد خوردن و ارزیابی این محصولات تصمیم‌گیری کنیم.

این آزمایشگاه با شرکت ژاپنی نیسین فودز(Nissin Foods) همکاری می‌کند تا گوشت کشت‌شده به بازار عرضه شود.

این پژوهش، در مجله "Science of Food" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10976335
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش در خصوص لزوم انجام فرآیند برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (نوبت دوم) با توجه به تعطیلی احتمالی برخی از استان‌ها، اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اورژانس استان تهران گفت: مطالعات اولیه جهت احداث پایگاه اورژانس و راه‌اندازی اورژانس عشایر در منطقه لار در دستور کار قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغذیه و بهداشت عمومی همچنان به بررسی رابطه بین عادات غذایی و سلامت مغز ادامه می‌دهند و بر نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مرتبط با سن تمرکز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک رویداد تاریخی، اولین اتصال موفقیت‌آمیز دو ماهواره در مدار زمین‌ثابت برای سوخت‌گیری انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ نورد پرسویرنس رکورد طولانی‌ترین سفر رباتیک به مریخ را شکست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در ماه اخیر حملات سایبری شدید از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان با محوریت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در همایش اینترنت، آینده ایران، فعالان این حوزه بر لزوم اصلاح سیاست‌ها، رفع موانع و آغاز گفت‌وگوی واقعی میان حاکمیت و بخش خصوصی تأکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی سلول‌هایی ایجاد کرده‌اند که می‌توانند ۶۱ نوع بافت را بازسازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیماران دیابتی در مصرف خربزه نباید زیاده روی کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است