علمی فناوری 17:06 - 13 اسفند 1399
پژوهشگران ژاپنی سعی دارند با استفاده از گوشت تولید شده در آزمایشگاه، استیک‌هایی شبیه به نمونه واقعی ارائه دهند.

تولید استیک با گوشت آزمایشگاهی شبیه به گوشت واقعی

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران یک گام به تولید استیک مصنوعی نزدیک‌تر شده‌اند. آنها نمونه کوچکی از گوشت کشت‌شده را ارائه داده‌اند که به عضله واقعی شباهت دارد و همین موضوع، در ایجاد تکه‌های بزرگ گوشت با ساختار شبه واقعی، اهمیت زیادی دارد.

بسیاری از پژوهشگران سعی دارند گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه را تولید کنند تا اثرات زیست‌محیطی تولید گوشت و نگرانی‌های اخلاقی مربوط به دام‌ها را از بین ببرند. در حالی که برخی سعی دارند مواد گیاهی را جایگزین کنند تا محصولی شبیه به گوشت ارائه دهند، هدف برخی دیگر، پرورش سلول‌های حیوانی است تا گوشت مصنوعی شبیه به نمونه واقعی را ارائه دهند.

این نمونه از گوشت مصنوعی تاکنون با ساختار گوشت واقعی مطابقت نداشته است زیرا لایه‌های پیچیده عضله و چربی را ندارد. نتیجه، گوشت چرخ شده‌ای است که می‌توان از آن برای تولید همبرگر استفاده کرد. نمونه مشهوری از این نوع همبرگر، در سال ۲۰۱۳ در یک کنفرانس مطبوعاتی پخته شد. پژوهشگران اکنون سعی دارند نمونه‌ای شبیه به استیک یا گوشت تکه تکه شده ارائه دهند.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه توکیو"(UTokyo) به سرپرستی "شوجی تاکئوچی"(Shoji Takeuchi)، پژوهشگر این دانشگاه، روش جدیدی برای پرورش سلول‌های عضلانی گاو یافته‌اند. سلول‌ها خود را به صورت رشته‌های بلندی درمی‌آورند که به رشته‌های عضلانی واقعی شباهت دارند.

تاکئوچی گفت: ما گوشت استیک با فیبرهای عضلانی تولید کرده‌ایم که در یک جهت مرتب شده‌اند.

هنگامی که سلول‌های کشت‌شده با الکتریسیته تحریک می‌شوند، از روش منقبض شدن فیبرهای عضلانی تقلید می‌کنند. بدین ترتیب، بافت گوشت تولید شده، بیشتر به گوشت گاو شباهت پیدا می‌کند و امید است که مردم، تمایل بیشتری به خوردن آن داشته باشند.

مرحله بعدی، پرورش تکه‌های بزرگتر است. قطعاتی که تاکنون تولید شده‌اند، چند گرم وزن دارند و تاکئوچی می‌خواهد این مقدار را به ۱۰۰ گرم برساند. وی افزود: ما برای واقعی‌تر شدن گوشت، بافت‌های دیگری مانند چربی و رگ‌های خونی را به آن اضافه خواهیم کرد.

هیچ‌کس تاکنون سعی نکرده است که گوشت کشت‌شده جدید را بخورد. تاکئوچی گفت: ما در روند مشورت با کمیته اخلاق دانشگاه هستیم تا در مورد خوردن و ارزیابی این محصولات تصمیم‌گیری کنیم.

این آزمایشگاه با شرکت ژاپنی نیسین فودز(Nissin Foods) همکاری می‌کند تا گوشت کشت‌شده به بازار عرضه شود.

این پژوهش، در مجله "Science of Food" به چاپ رسید.

انتهای پیام

 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» پژوهشگران آلمانی و اسپانیایی در بررسی جدیدی تلاش کردند تا با مهار یک نوع آنزیم، روشی برای درمان آلزایمر ارائه دهند.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» در مطالعات جدید آزمایشگاهی بر روی موش‌ها، ارتباط مستقیمی بین کمبود اکسیژن درون رحم در هنگام جنینی و اختلال در عملکرد حافظه در سنین بزرگسالی کشف شده است که می‌توان با استفاده از مکمل‌های آنتی‌اکسیدان در طول بارداری از آن پیشگیری کرد.
علمی فناوری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، حمید رمضانی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز در آزمایشگاه‌های پاتولوژی در این شرکت دانش بنیان تولید می‌شود که برای تشخیص بیماری‌های مختلف از جمله سرطان می‌توان از آن...
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» ستاره شناسان با پیش‌بینی احتمال بیرون پاشیدن ماده تاریک از ستاره "آلفای شکارچی" ممکن است راهی برای پیش‌بینی زمان انفجار این ستاره غول‌پیکر یافته باشند.
علمی فناوری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از پرس اسوسیشن، براساس قانون جدید پیشنهادی دولت انگلیس، تولید کنندگان موبایل باید اعلام کنند دستگاه‌ها تا چه زمانی آپدیت های امنیتی مهم را دریافت می‌کنند. این اقدام بخشی از طرح وسیع‌تر وضع قوانین سخت گیرانه برای دستگاه...
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» وقتی صحبت از مرگ و زندگی در یک حادثه یا اورژانس بهداشتی می‌شود، هر دقیقه می‌تواند بسیار مهم باشد. به همین دلیل هم وسایل نقلیه نجات و هم نیروهای امدادی باید شبانه روز در حالت آماده باش باشند.
علمی فناوری
در وبینار پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی مطرح شد
«خبرگزاری ایسنا» مطالعات نشان می‌دهد دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر به عنوان ۳ محیط آبی ایران درگیر پدیده کم اکسیژنی و اسیدی شدن هستند که با تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ورود فاضلاب‌های شهری و کشاورزی به محیط دریایی، می‌توان از عوارض ناشی از ...
علمی فناوری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، حمایت از تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان با همکاری متخصصان ایرانی خارج از کشور هدفی است که در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور مدنظر است و این هدف با تلاشی مضاعف در سال گذشته به...
علمی فناوری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، در راستای تحول دیجیتال در صنایع معدنی کشور و با هدف به کارگیری نوآوری‌ها در این صنعت، نخستین رویداد هکاتون صنایع معدنی برگزار می‌شود. این رویداد با حمایت معاونت علمی...
علمی فناوری
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه تحقیقات رازی، دکتر سعید کلانتری در مراسم رونمایی از دوز استنشاقی واکسن رازی «کووپارس»، اظهار کرد: تزریق اول و دوم فاز نخست این واکسن با موفقیت پشت سر گذاشته شد و امروز دوز استنشاقی برای اولین بار تجویز شد. وی ت...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

آگهی

تبلیغات متنی (ویژه)

تبلیغات متنی










































صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است