علمی فناوری 17:06 - 13 اسفند 1399
پژوهشگران ژاپنی سعی دارند با استفاده از گوشت تولید شده در آزمایشگاه، استیک‌هایی شبیه به نمونه واقعی ارائه دهند.

تولید استیک با گوشت آزمایشگاهی شبیه به گوشت واقعی

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران یک گام به تولید استیک مصنوعی نزدیک‌تر شده‌اند. آنها نمونه کوچکی از گوشت کشت‌شده را ارائه داده‌اند که به عضله واقعی شباهت دارد و همین موضوع، در ایجاد تکه‌های بزرگ گوشت با ساختار شبه واقعی، اهمیت زیادی دارد.

بسیاری از پژوهشگران سعی دارند گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه را تولید کنند تا اثرات زیست‌محیطی تولید گوشت و نگرانی‌های اخلاقی مربوط به دام‌ها را از بین ببرند. در حالی که برخی سعی دارند مواد گیاهی را جایگزین کنند تا محصولی شبیه به گوشت ارائه دهند، هدف برخی دیگر، پرورش سلول‌های حیوانی است تا گوشت مصنوعی شبیه به نمونه واقعی را ارائه دهند.

این نمونه از گوشت مصنوعی تاکنون با ساختار گوشت واقعی مطابقت نداشته است زیرا لایه‌های پیچیده عضله و چربی را ندارد. نتیجه، گوشت چرخ شده‌ای است که می‌توان از آن برای تولید همبرگر استفاده کرد. نمونه مشهوری از این نوع همبرگر، در سال ۲۰۱۳ در یک کنفرانس مطبوعاتی پخته شد. پژوهشگران اکنون سعی دارند نمونه‌ای شبیه به استیک یا گوشت تکه تکه شده ارائه دهند.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه توکیو"(UTokyo) به سرپرستی "شوجی تاکئوچی"(Shoji Takeuchi)، پژوهشگر این دانشگاه، روش جدیدی برای پرورش سلول‌های عضلانی گاو یافته‌اند. سلول‌ها خود را به صورت رشته‌های بلندی درمی‌آورند که به رشته‌های عضلانی واقعی شباهت دارند.

تاکئوچی گفت: ما گوشت استیک با فیبرهای عضلانی تولید کرده‌ایم که در یک جهت مرتب شده‌اند.

هنگامی که سلول‌های کشت‌شده با الکتریسیته تحریک می‌شوند، از روش منقبض شدن فیبرهای عضلانی تقلید می‌کنند. بدین ترتیب، بافت گوشت تولید شده، بیشتر به گوشت گاو شباهت پیدا می‌کند و امید است که مردم، تمایل بیشتری به خوردن آن داشته باشند.

مرحله بعدی، پرورش تکه‌های بزرگتر است. قطعاتی که تاکنون تولید شده‌اند، چند گرم وزن دارند و تاکئوچی می‌خواهد این مقدار را به ۱۰۰ گرم برساند. وی افزود: ما برای واقعی‌تر شدن گوشت، بافت‌های دیگری مانند چربی و رگ‌های خونی را به آن اضافه خواهیم کرد.

هیچ‌کس تاکنون سعی نکرده است که گوشت کشت‌شده جدید را بخورد. تاکئوچی گفت: ما در روند مشورت با کمیته اخلاق دانشگاه هستیم تا در مورد خوردن و ارزیابی این محصولات تصمیم‌گیری کنیم.

این آزمایشگاه با شرکت ژاپنی نیسین فودز(Nissin Foods) همکاری می‌کند تا گوشت کشت‌شده به بازار عرضه شود.

این پژوهش، در مجله "Science of Food" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10976335
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سالاریه گفت: توسعه فنی و علمی بدون ترویج گسترده دستاورد‌های فضایی و همراهی مردم و نخبگان به نتیجه نمی‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: همزمان با شصتمین سال تأسیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پرتاب سه ماهواره جدید ایرانی به‌عنوان رویدادی الهام‌بخش در حوزه علم و فناوری، زمینه تقویت تفکر علمی، خودباوری و آینده‌نگری کودکا...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز درمانی شهید مطهری با اعلام اینکه ۸۵ درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری هستند، گفت: در زمینه تخت‌های بیمارستانی سوختگی ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ کمبود در کشور وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرصت ثبت نام در چهل و سومین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی پزشکی بالینی به مدت ۲۴ ساعت تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دوازدهمین جلسه کمیسیون مشورتی ستاد علم و فناوری با حضور اعضا به بررسی تفصیلی سند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور اختصاص یافت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان؛ رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های مواد پیشرفته و فرایند‌های نوین فرآوری مواد» را برای اجرا ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از آمادگی مدارس برای اسکان زائران شهید سلیمانی در شهر کرمان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصاحبه علمی پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، داروسازی و دندانپزشکی ۱۴۰۴ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت در نامه‌ای به دکتر پزشکیان، خواستار کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی به نصف ظرفیت سال ۱۴۰۴ شد. درخواستی که ظرفیت‌های پزشکی و دندانپزشکی را به ظرفیت سال ۱۴۰۰ برمی‌گرداند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در شرایطی که افزایش مصرف گاز خانگی در فصل زمستان موجب تشدید ناترازی انرژی و قطع گاز صنایع و نیروگاه‌ها می‌شود، یک پلتفرم هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی برای پایش، تحلیل و بهینه‌سازی مصرف گاز مشترکان خانگی طراحی شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است