اجتماعی 14:24 - 24 مهر 1400

تخصیص ۱۴۵ میلیارد تومان برای خرید «تجهیزات توان‌بخشی و آموزشی»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش، سیدجواد حسینی در نشست با انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری که در محل معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری برگزار شد، ضمن بیان ویژگی‌های آموزش‌وپرورش استثنایی پرداخت و گفت: آموزش‌وپرورش استثنایی مولود انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۰ است و از آن زمان تاکنون پویش تحصیلی ۱۸ برابر افزایش‌یافته است و اعتبارات سازمان نیز ۱۲ برابر افزایش‌یافته است.

وی افزود: آموزش و پرورش استثنایی ۱۵۰ هزار دانش‌آموز را در ۱۷۰۰ مدرسه خاص و ۲۰ هزار مدرسه پذیرا و در قالب ۷گروه آسیب بینایی، شنوایی، ذهنی، جسمی حرکتی، اتیسم، چندمعلولیتی و مشکلات ویژه یادگیری تحت پوشش دارد.

حسینی با بیان این که ۲۳ هزار معلم در آموزش و پرورش استثنایی وظیفه تعلیم و تربیت دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را برعهده دارند، گفت: از این تعداد ۱۴ هزار و ۱۱۷ نفر خانم هستند همچنین مدیریت هزار و ۵۷۲ مدرسه استثنایی بر عهده بانوان است.

حسینی، آموزش و پرورش استثنایی را مینیاتوری از وزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنایی علاوه بر ارائه خدمات آموزش و پرورش عادی خدمات توان‌بخشی را نیز در سه قلمرو ارائه می کند.

وی افزود: خدمات توان‌بخشی درون و برون مدرسه‌ای، ارائه خدمات حمایتی در قالب ۱۸ آیتم و ارائه خدمات مشاوره و توان‌بخشی در ۵۳ مرکز مشاوره سه قلمرو خدمات توان‌بخشی است.

حسینی به بیان یکی از ویژگی‌های دیگر آموزش و پرورش استثنایی پرداخت و گفت: در آموزش و پرورش استثنایی علاوه بر دوره‌های آموزش و پرورش عادی دو دوره پیش حرفه‌ای و حرفه‌ای برای دانش‌آموزان ناتوان و کم‌توان ذهنی وجود دارد و دانش‌آموزان در این دوره‌ها در ۳۶ شاخه فنی حرفه‌ای و کاردانش مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: هم چنین دوره پیش‌دبستان در این سازمان از بدو تولد وجود دارد و به کودکان و خانواده‌های آنان خدمات توان‌بخشی ارائه می‌شود.

وی با بیان این که آموزش و پرورش استثنایی در سه قلمرو خدمات فراسازمانی ارائه می‌کند، گفت: «رفع مشکلات یادگیری دانش‌آموزان عادی از طریق ۷۹۰ مرکز اختلالات یادگیری»، «برنامه سنجش سلامت جسمانی آمادگی تحصیلی» و «برنامه تلفیقی فراگیر» سه خدمت آموزش و پرورش استثنایی به تمامی دانش‌آموزان است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی از سال ۱۳۷۱ با پوشش ۱.۵ درصدی آغاز و امسال یعنی سال ۱۴۰۰ با پوشش ۹۹ درصدی به انجام رسیده است.

وی تصریح کرد: در قالب برنامه تلفیقی فراگیر هم اکنون ۷۰ هزار دانش‌آموز استثنایی در ۲۰ هزار مدرسه عادی در حال تحصیل هستند.

حسینی با اشاره به دو فعالیت جدید سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: مشارکت و توانمندسازی خانواده‌ها به‌ویژه با رویکرد آموزش، پرورش و توان‌بخشی خانواده محور، یکی از این فعالیت‌های جدید است که در سال ۱۴۰۰ به‌عنوان یک بسته تحولی مبتنی برسند تحول بنیادین با ۷ فعالیت، اجرایی شده است.

وی افزود: راه‌اندازی پارلمان مشورتی اولیا، طرح مدرسه یاری اولیا، طرح همیار معلم، طرح سامانه ندای همراه، ایجاد دبیرخانه‌های ملی هفت‌گانه اطلاع‌رسانی و توانمندسازی اولیا، طرح مددکار اجتماعی محله محور و گسترش کمی کیفی مراکز مشاوره و راهنمایی خانواده، فعالیت‌های هفت‌گانه بسته تحولی آموزش، پرورش و توانبخشی خانواده محور می‌باشند.

حسینی گفت: دومین برنامه جدید سازمان توسعه مشارکت‌ها است که در سال ۹۹ به‌عنوان یک بسته تحولی تدوین و اجرایی شد و در سال ۱۴۰۰ نیز استمرار خواهد یافت و در این بسته توسعه مشارکت‌های سازمان در ابعاد درون‌سازمانی و برون‌سازمانی موردتوجه قرار گرفته است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان این که در قالب مشارکت خیرین، نهضت «از خشت تا بهشت» برای ساخت ۲۱۰ مدرسه مورد نیاز آموزش و پرورش استثنایی از یک سال پیش کلید خورده است، گفت: تاکنون ۱۶۰ مدرسه از این تعداد ساخته شده و یا در حال ساخت است و این طرح تاکنون ۱.۵ مترمربع فضای آموزشی استثنایی در کل کشور و ۲.۵ مترمربع فضای آموزشی مناطق محروم را ارتقا بخشیده است.

حسینی بعد دوم مشارکت خیرین را مشارکت در تهیه تجهیزات آموزشی و توان‌بخشی دانش‌آموزان استثنایی در قالب نهضت مشارکتی توان‌افزایی دانست و گفت: ۱۰۵ قلم تجهیزات توان‌بخشی و آموزشی برای تحصیل ۷۲ هزار دانش‌آموز استثنایی موردنیاز است که سال گذشته با مشارکت همه بخش‌ها ۱۴۵ میلیارد تومان برای خرید این تجهیزات تخصیص یافت و برای اولین‌بار در بودجه سال جاری نیز ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید این تجهیزات اختصاص‌یافته است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی سومین جلوه مشارکت را طرح هدایت دانست و گفت: در قالب طرح هدایت و از طریق مشارکت خیرین، دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی تاکنون ۳۶۱ هزار تبلت و گوشی هوشمند تهیه و به دانش‌آموزان کم‌برخوردار عادی و استثنایی اهدا شده است تا در دوران کرونا آموزش این دانش‌آموزان از بستر شبکه شاد تداوم یابد.

وی گفت: یکی از برنامه‌های طراحی شده طرح هدایت برنامه «حامی هوشمند» است که باهدف تأمین وسایل هوشمند آموزشی برای دختران دانش‌آموز کم برخوردار و با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری تدوین شده است و امید است این برنامه با قوت اجرایی شود.


11273851
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا، از رفع محدودیت تردد در محور کرج–چالوس و آزادراه تهران–شمال خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قوه قضاییه در تجلیل از راهپیمایی پرشکوه و خیره‌کننده مردم ایران اسلامی در یوم‌الله ۲۲ بهمن پیامی صادر کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان امدادونجات هلال احمر با به کارگیری بیش از ۷۵۰۰ نیروی عملیاتی و بیش از هزار دستگاه لجستیکی، پوشش امدادی گسترده‌ای را در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن امسال فراهم کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: پلیس با سرعت و جدیت بیشتری با قاچاق کالا، احتکار، اخلال در نظام اقتصادی و مفاسد اقتصادی برخورد خواهد کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نقش فناوری‌های نوین در کاهش زمان طلایی عملیات امداد و نجات در حوادث شبانه بسیار مهم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن در نظم و امنیت کامل خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» استاندار تهران همزمان با برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن، در جمع راهپیمایان پایتخت حضور یافت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، این حضور را نشانه تداوم همان شور و شعور انقلابی سال ۱۳۵۷ دانست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن ضمن اشاره به اینکه حضور مردم سرمایه اجتماعی بزرگی برای کشور است، حل مشکلات اشتغال را مستلزم تغییر ریل اقتصاد دانست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا)، با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن با بیان اینکه مردم با حضور خود پیامشان را داده‌اند و تأکید کرد که این انقلاب ماندنی است و مسئولان باید بیش از گذشته برای رفع مشکلات اقتصادی مردم تلاش کنند....

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است