علمی فناوری 12:00 - 15 آذر 1398
محققان برای نخستین بار موفق به تهیه یک نقشه دقیق مولکولی از ریه شده‌اند که می‌تواند به احیا و بازسازی این اندام کمک کند.

تهیه نخستین نقشه مولکولی از "ریه" برای کمک به بازسازی آن

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، بیماری‌های مزمن ریه میزان مرگ و میر بالایی دارد و تنها راه معالجه آن در حال حاضر پیوند ریه است. پیوند ریه یک روش پیچیده است که اثرات منفی دیگری نیز بر سلامتی دارد و اغلب اوقات به سادگی انجام نمی‌شود. بنابراین برای دانشمندان این حوزه، رشد دادن یک اندام از بافت بدن بیمار می‌تواند یک راه حل جایگزین باشد.

اکنون محققان دانشگاه ییل(Yale) می‌گویند در آستانه موفقیت برای دستیابی به این روش جدید هستند.

این گروه با استفاده از فرآیندهای غربالگری پیشرفته، یک طرح سلولی از ریه انسان ایجاد کرده است که باعث می‌شود تا طراحی شناخت و درک از ریه و بیماری‌های تنفسی آسان‌تر شود.

این فناوری یک وضوح فوق‌العاده از میلیون‌ها سلول را به طور همزمان ارائه می‌دهد.

پروفسور "نفتالی کامینسکی" از دانشکده پزشکی دانشگاه ییل توضیح داد که این کار تنها به لطف پیشرفت‌های فناوری وضوح تصویر ممکن شده است.

وی گفت: ما در وضوح تجزیه و تحلیل سلول‌ها از نگاه به آسمان شب با چشم غیرمسلح به یک تلسکوپ مبتدیانه، سپس به یک رصدخانه و اکنون به چیزی مثل تلسکوپ پیشرفته هابل دست یافته‌ایم.

این نقشه اطلاعات مفصلی در مورد نحوه تعامل سلول‌های ریه در اختیار محققان قرار می‌دهد و همچنین در یافتن اهداف جدید مولکولی برای توسعه درمان‌های بیماری‌های ریه مانند فیبروز ریوی کمک خواهد کرد.

به گفته این محققان، تلاش‌های زیست مهندسی در حال انجام است که هدف آنها رشد بافت ریه در شیشه‌های مخصوص آزمایشگاهی سازگار است. این طرح جدید به محققان کمک می‌کند تا تشخیص دهند که آیا بافت آزمایشگاهی آنها به یک اندام واقعی منتهی می‌شود یا خیر و بینشی در مورد تغییراتی که باید ایجاد شود ارائه می‌دهد.

"کامینسکی" می‌گوید: ما در حال بررسی اصول اساسی رشد اندام هستیم. استفاده از این روش می‌تواند به ما اجازه دهد اندام‌های جدیدی طراحی کنیم.

انتهای پیام


10311361
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است