اقتصادی 15:53 - 03 آبان 1399

تعطیلی برخی از صنایع کوچک به دلیل نوسانات ارز و مواد اولیه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، اصغر مصاحب اظهار داشت: واحدهای تولیدی که بازار فروش محصولات آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد، می‌توانند به کلینیک‌های مشاوره مستقر در شهرک‌های صنعتی مراجعه کنند تا در خصوص میزان سرمایه‌ای که برای تغییر کاربری واحد تولیدی نیاز دارند، به آن‌ها مشاوره داده شود و همچنین برای مشاوره در زمینه عارضه یابی و پروژه بهبود از خدمات کلینیک استفاده کنند.

مصاحب با بیان اینکه گزارش‌هایی که از شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها به این سازمان ارائه شده است، برخی از واحدهای تولیدی فعال در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان‌ها از چرخه تولید خارج شده‌اند، گفت: در مقابل تعدادی واحد راکد به چرخه تولید بازگشته‌اند و این به دلیل ماهیتی است که برخی از صنایع دارند.

عضو هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: برخی از صنایع کوچک و متوسط، تولید آن‌ها فصلی است و در یک فصل، کار خود را شروع می‌کنند و با پایان فصل، از مدار تولید خارج می‌شوند؛ ولی برخی دیگر از صنایع که فصلی نیستند، به دلیل نوسانات نرخ ارز در کشور و تأمین مواد اولیه با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که از مدار تولید خارج شوند.

وی ادامه داد: برخی دیگر از صنایع هستند که صرفه اقتصادی ندارند و محصولی که تولید می‌کنند، بازار فروش خود را از دست داده‌اند و این دسته از صنایع بایستی قبل از این‌که واحد تولیدی آن‌ها به تعطیلی کشیده شود، تحقیقات لازم را انجام دهند و از خدمات کلینیک مشاوره‌ای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران استفاده کنند.

مصاحب در خصوص وضعیت صادرات محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط در شش ماهه نخست سال جاری نیز گفت: در شش ماهه نخست سال جاری، صادرات کل کشور در همه زمینه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی داشته است، ولی میزان صادرات محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به شش ماهه نخست سال ۱۳۹۸ جلوتر بوده است.

وی بیان کرد: بازار صادراتی تابع بسیاری از فاکتورهاست که مراودات بین‌المللی و بیماری منحوس کرونا دو مورد از این فاکتورها هستند و اگر در شش ماهه دوم سال جاری، شرایط صادرات بهتر شود، صنایع کوچک و متوسط می‌توانند در عرصه صادرات حضور پررنگ‌تری داشته باشند.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به این‌که صنایع کوچک و متوسط می‌توانند به جهش تولید دست پیدا کنند، خاطرنشان کرد: بازار صادراتی صنایع، تنها مؤلفه برای دستیابی صنایع به جهش تولید نیست و بازار داخلی و دیگر مؤلفه‌ها در کنار هم می‌توانند زمینه دستیابی به جهش تولید را فراهم کنند.

مصاحب ابراز امیدواری کرد با توجه به سرمایه گذاری‌های صورت گرفته برای راه اندازی صنایع جدید و همچنین برنامه‌هایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب برنامه‌های هفتگانه و محورهای چهارگانه مد نظر دارد، صنایع کوچک و متوسط تا پایان سال جاری به جهش تولید دست یابند.


10778283
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه ۱۴ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی از تشدید آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا و صدور هشدار هواشناسی در این خصوص خبر داد‌.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه های کشور گفت: تردد از آزادراه تهران – شمال و محور چالوس مسیر(جنوب به شمال) تا اطلاع بعدی ممنوع است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: تنش آبی فقط در شهر تهران نیست و در ۶ استان دیگر نیز شرایط خاصی داریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون شرکت آب منطقه ای تهران گفت: کسری سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعبی مخازن آب زیرزمینی تهران است؛ حدود ۴۵ درصد آب شرب را از منابع زیرزمینی تأمین می‌کنیم و هیچ یک از سدهای ما از مدار خارج نشده‌اند اما برخی از سدها به حجم مرده رسیدند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اقتصادی گفت: مالیات بر سوداگری نقش بسیار موثری در کاهش سفته بازی و افزایش سرمایه گذاری‌های مولد دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از ابتدای هفته آینده سامانه بارشی جدید از نواحی شمال غرب کشور وارد خواهد شد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از ابتدای هفته آینده سامانه بارشی جدید از نواحی شمال غرب کشور وارد خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد به دلیل ایجاد مشکلات درسیستم‌های پرداخت و تسویه مالی پرواز‌های استانبول با تأخیر و لغو مواجه شده‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد به دلیل ایجاد مشکلات درسیستم‌های پرداخت و تسویه مالی پرواز‌های استانبول با تأخیر و لغو مواجه شده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است