اجتماعی 08:23 - 03 آذر 1393
کارشناس آموزش و پرورش گفت:‌سیستم آموزشی از جمله دانش‌آموز و معلم نسبت به آسیب‌های اجتماعی در معرض تهدید هستند به گونه‌ای که برخی معلمان از حضور و تدریس در مدارس مناطق آسیب‌پذیر شهر واهمه دارند.

حکایت تهدید آسیب‌های اجتماعی در مدارس
به گزارش فرهنگ نیوز ، محمد علی عبدالله پور با اشاره به حادثه کشته شدن معلم فیزیک با ضربات چاقوی دانش‌آموز و تهدید آسیب‌های اجتماعی در مدارس اظهار داشت: دانش‌آموزان دوره متوسطه در سن بلوغ قراردارند اما نظام تربیتی برای دوره بلوغ دانش‌آموزان تجهیز نیست یعنی بسته هدفمند و عملیاتی برای برخورد با دانش‌آموزان در دوره بلوغ طراحی نشده است.
 
وی افزود:‌ سال‌هاست که راجع به اعتیاد در آموزش و پرورش صحبت می‌شود اما شاهد بودیم که در دوره‌های قبل، مسئولان آموزش و پرورش مقوله اعتیاد دانش‌آموزان را رد می‌کردند. در دوره‌ای نیز بسته آشنایی دانش‌آموزان با ایدز تهیه شد اما شاهد بودیم که مسئولان وقت آموزش و پرورش مانع آشنایی دانش‌آموزان با محتوای این بسته شدند چرا که معتقد بودند این موضوع بر خلاف مسائل اخلاقی در آموزش و پرورش است.
 
این کارشناس آموزش و پرورش به تسنیم گفت: متاسفانه آموزش و پرورش در برخورد با آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان ضعیف عمل کرده و به دنبال پاک کردن صورت مسئله است تا حل مشکل، در مدارس طیف متنوعی از دانش آموزان را داریم، برخی از دانش آموزان در خانواده‌هایی با آسیب‌های مختلف زندگی می‌کنند به عنوان مثال والدین آنها اعتیاد دارند یا در زندان هستند، برخورد با این دانش‌آموزان روش خاص خود را نیاز دارد در حالیکه در نظام آموزش و پرورش کشور فعالیت‌ها و روش‌های مختلف برای رفتار با دانش‌آموزان آسیب دیده نداریم.
 
عبدالله پور بیان کرد:‌در نظام‌های آموزش و پرورش توسعه یافته برای دانش‌آموزان آسیب دیده نظام مددکاری فعال است یعنی به محض ثبت‌نام دانش‌آموز در مدرسه و دریافت اطلاعات درخصوص خانواده وی، برنامه آموزشی و تربیتی خاصی برای دانش‌آموزان آسیب دیده اجرا می‌شود و نظام مددکاری در این رابطه در کنار آموزش و پرورش فعالیت می‌کند.
 
وی افزود: سیستم آموزشی از جمله دانش‌آموز و معلم نسبت به آسیب‌های اجتماعی در معرض تهدید هستند و از سوی دیگر معلمان برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیازمند آموزش‌های فرهنگی هستند. زمانی که مسائل امروز را با روش‌های قدیمی حل کنیم بحران ایجاد می شود، هم‌اکنون روش مقابله با آسیب‌های اجتماعی در مدارس همانند گذشته است و روش های جدید جایگزین نشده‌اند. اگر به واقع روش جدیدی را جایگزین کرده‌اند که مطمئنا این گونه نیست، متولیان آموزش و پرورش راجع به آن توضیح دهند.
 
این کارشناس آموزش و پرورش ادامه داد: از سوی دیگر شاهد هستیم که حمایت‌های قانونی لازم نیز از معلم صورت نمی‌گیرد و در موارد مختلف پیوسته معلم محکوم است. به مدارس اعلام می‌شود که حق اخراج دانش‌آموز خاطی را ندارند در حالیکه نهادی نیز وجود ندارد که دانش‌آموزان آسیب پذیر را تحت آموزش قرار دهد. متاسفانه به جای اینکه در نظام آموزش و پرورش کشور هزینه کنیم در بخش قضایی و انتظامی هزینه می‌کنیم یعنی به جای اینکه جلوی آسیب‌های اجتماعی را بگیریم مشغول به درمان عواقب آن هستیم.
 
عبدالله پور گفت:‌ هم‌اکنون معلمان در برابر رفتارهای زشت دانش‌آموز خاطی نهایت کاری که انجام می‌دهند از نمره انضباط کم می‌کنند و در برخوردهای شدید تنبیه بدنی را شاهد هستیم در حالیکه این موارد درمان مسئله نیست. سرکردن با دانش‌آموز خاطی در کلاس‌های درسی که حدود 40 دانش‌آموز دارند برای یک معلم بسیار دشوار است.
 
وی افزود: منشأ آسیب‌های اجتماعی باید از اول دبیرستان شناسایی شده و دانش‌آموزان را در برابر آن مصون کنیم در حالیکه هم‌اکنون برای مقابله با این آسیب‌ها برنامه‌ای نداریم. هم‌اکنون برخی از مدارس در مناطق آسیب پذیر قرار دارند به گونه‌ای که معلمان می‌ترسند برای تدریس به این مدارس بروند اما برخی معلمان که تدریس در این مناطق آسیب‌پذیر را می‌پذیرند مورد تشویق قرار نمی‌گیرند.
 
این کارشناس آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش مهمترین نهاد تربیتی در کشور است در حالیکه برخی مواقع شنیده می‌شود که برخی از مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند بخشی از مقوله تربیتی بر عهده آموزش و پرورش است در حالیکه با برنامه ریزی مناسب و داشتن معلم خوب می‌توان از 90 درصد از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کرد.
 
عبدالله پور بیان کرد: با روند کنونی آمار آسیب‌های اجتماعی و تخلفات مدارس افزایش یافته و در آینده به بحران تبدیل می‌شود.

5254870
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نشست‌ تخصصی معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران با شهرداران مناطق ۲۲ گانه و معاونت‌های تخصصی برگزارشد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پسر جوانی که در اقدامی هولناک دایی و خاله‌اش را به‌خاطر ارثیه با ضربات سنگ به قتل رسانده بود، بازداشت شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده یگان‌های ویژه گفت: انس عمیق با قرآن کریم زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده انتظامی شهرستان ری از دستگیری و انهدام باند ۳ نفره سرقت خودرو و کشف خودرو سرقتی خبر داد. 
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده انتظامی شهرستان ری از دستگیری ۲ سارق و یک مالخر سابقه‌دار و حرفه‌ای سرقت اماکن در محدوده خاورشهر و کشف اقلام مسروقه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» منتظری گفت: پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور با موضوع خانواده در فروردین ماه بیش از ۸۰۰ فقره بوده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: برابر ماده ۶۰ قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی با کسانی که از طریق اعمال مجرمانه موجب معافیت خود یا دیگران از سربازی شوند برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی سازمان اطلاعات پلیس تهران از دستگیری سه اراذل و اوباش که اقدام به درگیری در منطقه فلاح تهران کرده بودند، خبر داد.  
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پسر جوانی که مادر خود را به قتل رسانده و جسد را به آتش کشیده بود، دستگیر شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است