علمی فناوری 17:09 - 29 خرداد 1396
دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی، تخریب سرزمین و کاهش اثرات خشکسالی ملل متحد گفت: در مناطق روستایی که مردم وابستگی زیادی به اراضی حاصلخیز دارند، تخریب سرزمین عامل اصلی مهاجرت اجباری محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، مونیک باربو - دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی، تخریب سرزمین و کاهش اثرات خشکسالی ملل متحد- بیانیه‌ای را به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی صادر کرد.



متن بیانیه به شرح زیر است:



"بیانیه روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی در سال ۲۰۱۷، توام با تاکید بر توانایی سرزمین برای ایجاد فرصت‌ها و شرایط پایدار زندگی برای مردم در سرزمین مادریشان است.



آمارها نشان می‌دهد تعداد مهاجرت‌ها در سطح جهان طی ۱۵ سال گذشته به‌شدت افزایش یافته است؛ به طوری‌که در سال ۲۰۱۵، به رقم ۲۴۴ میلیون نفررسید. حال آن که این رقم در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۰۰ به ترتیب ۲۲۲ و ۱۷۳ میلیون نفر بود. در پشت این اعداد، رابطه بین مهاجرت و چالش‌های توسعه‌ای به ویژه پیامدهای تخریب محیط زیست، بی‌ثباتی‌های سیاسی، ناامنی غذایی و فقر قرار دارد.



از دست دادن اراضی حاصلخیز به عنوان محرکی برای انجام انتخاب‌های پر ریسک در زندگی افراد عمل می‌کند. در مناطق روستایی که مردم وابستگی زیادی به اراضی حاصلخیز دارند، تخریب سرزمین عامل اصلی مهاجرت اجباری محسوب می‌شود. بدین لحاظ آفریقا، از آسیب‌پذیری ویژه‌ای برخوردار است چرا که بیش از ۹۰ درصد اقتصاد در این قاره وابسته به تولیدات کشاورزی در اراضی دیم به صورت معیشتی است. لذا اگر ما روش مدیریت سرزمین‌مان را تغییر ندهیم طی ۳۰ سال آینده، بیش از یک میلیارد انسان در معرض آسیب قرار می‌گیرند و چاره‌ای جز جنگیدن یا فرار نخواهند داشت.



افزایش تولید و حاصلخیزی اراضی، امنیت غذایی و درآمد بهره‌برداران از جمله کشاورزان را افزایش دهد که این افزایش به نوبه خود، می‌تواند از آشوب‌های بالقوه جلوگیری و یا منازعات موجود بر سر منابع محدود را با کاهش مواجه کند. مدیریت پایدار اراضی فرصت‌های زیادی را در جهت درآمدزایی در بخش‌هایی همانند کشاورزی، صنایع غذایی و گردشگری فراهم می‌کند.



بنابر این شعار سال جاری روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی "سرزمین ما، خانه ما، آینده ما" تاکیدی است بر نقش مهمی که حفظ حاصلخیزی اراضی می‌تواند در تغییر روند مهاجرت از سرزمین‌های در حال تخریب به سمت کشورها و سرزمین‌های دارای ثبات، امن و پایدار ایفا کند."


9184606
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت «ویرجین گلکتیک» قصد دارد هفتمین سفر فضایی خود را روز هشتم ژوئن انجام دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دستگاه جدیدی برای نمونه‌برداری از خون با الهام گرفتن از زالو تولید کرده‌اند که نمونه خون را بدون نیاز به سوزن می‌گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی وبسایت‌های مخرب وجود دارند که از آن ها برای هک تلگرام استفاده می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان می‌گویند در فصل‌های بهار و تابستان بیش‌تر از پا‌های خود مراقبت کنید تا مطمئن شوید در تمام طول سال سالم می‌مانند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو گفت: داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله های وارداتی توزیع خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ما از هوش مصنوعی برای تصحیح برگه‌های امتحانی استفاده نمی‌کنیم. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هواوی با تراشه‌ی اختصاصی Kirin در تکاپوی رقابت با غول‌های صنعت فناوری ازجمله اینتل و اپل است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشخصات فنی پوکو F6 پرو در گیک‌بنچ فاش شد؛ این گوشی پردازنده‌ی پرچمدار و ۱۶ گیگابایت رم دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تبلت جدید HTC با تراشه‌ی Unisoc T606، باتری ۷٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و اندروید ۱۴ عرضه شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چین امروز با موفقیت کاوشگر Chang'e-6 را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه نسبت به زمین آغاز کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است