علمی فناوری 18:57 - 05 تیر 1401
رئیس پژوهشکده عمران و زمین دانشگاه امیرکبیر گفت: قرار است طرح مدیریت یکپارچه شهری در مجلس مطرح شود که براساس این طرح حوزه مدیریت شهری بسیار گسترده شده و غالب زمینه های اجرائی در بخش های مختلف را شامل خواهد شد.

نشست بررسی چالش‌های مدیریت شهری| بررسی طرح مدیریت یکپارچه شهری در مجلس

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، به همت مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی و بسیج اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشست تخصصی بررسی چالش های مدیریت شهری باحضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و اساتیدی از دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، علم و صنعت، خوارزمی و با شرکت ده ها عضو هیات علمی از دانشگاه های مراکز استان ها به صورت مجازی برگزار شد.

علیرضا رهایی عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر در این نشست گفت: در سال‌های گذشته کشور دچار حجم سنگینی از مفسده‌ها، دشواری‌ها و سوء تدبیرها بود در آن شرایط خاص، اقشار مختلف مردم مسلمان به صحنه آمدند و با یک انتخاب جدید الگوی حکمرانی متواضعانه و مدیریت جهادی را برگزیدند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: در دولت قبل به دلیل فساد گسترده، بی‌برنامگی‌ها، و تنبلی و امید به کَرَم کشورهای غربی؛ اقتصاد کشور رها شده بود. بسیاری از واحدهای صنعتی نیمه تعطیل بودند و بیکاری و تورم رو به افزایش بود، بنابراین در آن شرایط نیاز بود دولت جدید با یک سازماندهی و برنامه جدید به صحنه بیاید.

رهایی تاکیدکرد: در شرایط فعلی برای جوابگویی به انتظارات مردم و ساماندهی وعده های کلان و مدیریت گرانی ها نیاز به فکر، اندیشه، خلاقیت، فاصله گرفتن از عوامل فرصت طلب و تکیه بر افراد صاحب فکر و ایده است.

وی عنوان کرد: لازم است با پرهیز از انتصابات سفارشی یک روش مندی شفاف توام با عقلانیت انقلابی بکار گرفته شود، مدیران تحول گرا برنامه ای برای خروج کشور از بحران ترسیم نمایند.

دکتر رهایی افزود: در کلان شهر تهران نیز نیاز به مدیرانی با نگاه تحولی داریم که بتوانند مشکلات پایتخت را حل کنند.

رهایی بیان داشت: برای مدیریت مسائل پیچیده شهری در حوزه های مختلف مانند حمل و نقل و زیربناهای آنها لازم است اتاق فکرهای مناسب برای استفاده از تجربه نخبگان ایجاد شود و تصمیم گیری ها براساس تجربیات علمی و حرفه ای انجام گردد.

رئیس پژوهشکده عمران و زمین دانشگاه صنعتی امیرکبیر رئیس پژوهشکده عمران و زمین دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: باتوجه به شناختی که از توانمندی دکتر زاکانی در استفاده از ظرفیت های علمی و نخبگانی دارم پیش بینی می شود شهرداری تهران بتواند یک الگو مدیریتی برای کل کشور ارائه کند.

وی عنوان کرد: قرار است طرح مدیریت یکپارچه شهری در مجلس مطرح شود براساس این طرح حوزه مدیریت شهری بسیار گسترده شده و غالب زمینه های اجرائی در بخش های مختلف را شامل خواهد شد که در پیشبرد نیازهای مردم، کاهش اتلاف وقت و کسب رضایت آنها نقش بسزائی خواهد داشت.

علیرضا زاکانی شهردار تهران هم در سخنانی با اشاره به این موضوع که ما میراثی به نام کلانشهر تهران داریم که خوبی ها، نواقص و معایبی رو به عنوان یک مجموعه دارد، گفت: شهر تهران از فرسودگی رنج می برد و در کنار این فرسودگی و بی هویتی شهر، از بعد بی عدالتی نیز فاصله بین شمال و جنوب تهران زیاد است.

شهردار تهران با بیان این مطلب که شهر از ۳ ضلع شهر، شهروند و مدیریت شهری تشکیل شده است، ادامه داد: شهر و مدیریت شهری به این منظور فعالیت می کند که شهروند ما به بهترین نحوی بتواند زندگی کند و به همین منظور هنگامی که به تهران نگاه می کنیم این شهر به غیر از هویت پایتخت جمهوری اسلامی ایران بودن هویت ثانویه دیگری ندارد.

زاکانی ادامه داد: تهران باید متحول شود و این تحول باید ما را به یک چشم انداز برساند. «تهران کلانشهر الگوی جهان اسلام» شعار نیست و این یک چشم انداز برای مدیریت شهری پایتخت است.

وی با تاکید بر این نکته که شهروندان ما شهروندان خوبی هستند که از شرایط موجود ناراضی هستند، بیان کرد: ما باید به دنبال تکریم شهروند باشیم. اگر ما تلاش کنیم شهر را به عنوان یک الگو قرار دهیم باید تلاش کنیم تحولی همه جانبه با حضور مردم رقم بخورد زیرا بر هم انباشتگی مشکلات کلانشهر تهران موجب شده است یک دستگاه و دو دستگاه نتوانند این مشکلات را حل کند و باید موجی با محوریت مردم و نخبگان ایجاد شود.

زاکانی تصریح کرد : باید به مرحله ای برسیم که مردم برای حل مشکلات شهری ورود و مشارکت موثر داشته باشند.

وی بیان کرد: از زمان ورودمان به مدیریت شهری تهران با میراثی از جمله قرض ۳ ماهه برای پرداخت حقوق مواجه بودیم که این دست از اقدام ها به ایجاد و انباشت بدهی ها منجر شده بود.

شهردار تهران با تاکید بر این مطلب که اساس حرکت خود در مدیریت شهری را بر اصل توجه توامان به روح و جسم شهر قرار دادیم، ادامه داد: ماده ۵۵ قانون شهرداری ها وظایفی را برعهده مدیریت شهری گذاشته است که بسیاری از بندهای آن در مدیریت شهری مانند توجه به تامین مسکن استطاعت پذیر پیش از این دوره  مغفول مانده بود.

زاکانی ادامه داد: مدیریت مشارکتی را برای خود به عنوان یک اصل قرار دادیم زیرا یکی از مشکلات موجود برای مدیریت ها «فقر تفکر»است.

وی در تشریح دیگر چالش های مدیریت شهری پایتخت بیان کرد: در بخش حمل و نقل با میراثی مواجه هستیم و از زمان فعالیت خود مدل کاری را به گونه ای قرار دادیم تا بتوانیم با ایجاد شرایط جدید از نقطه موجود عبور کنیم.

شهردار تهران افزود: در حوزه مسکن ۳ دسته کار در دست اقدام است که به کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم می شود. فعالیت ما در کوتاه مدت ناظر به مصوبه هیات وزیران، اجاره داری و تملک از طریق تسهیلات است تا بتوانیم از این طریق به همشهریان خود که ۵۱ درصد آنها اجاره نشین هستند کمک کنیم.

زاکانی با تاکید بر این موضوع که شهرداری خود را مکلف می داند که نقش افرین و مسئول در حوزه مسکن باشد ادامه داد: بعد از تشکیل قرارگاه مسکن زمین های فریز شده در مناطق احصاء و لکه گذاری شده است که برای ساخت و ساز در حال فعالیت و مشارکت با نهادها و مجموعه های مسئول هستیم.

وی بیان کرد: در بخش استیجاری در حال دنبال کردن مسیری هستیم که شهرداری مالک خانه های استیجاری باشد و شهرداری بازیگر اصلی اجاره داری در تهران شود.

شهردار تهران افزود: برای بلند مدت به دنبال نوسازی شهر تهران هستیم و در ادامه این اقدام با معماری ایرانی و اسلامی شاهد بازطراحی شهری هستیم که برای رسیدن به این هدف قطعه زمین های اطراف ایستگاه های مترو احصاء شده است و از طریق این اقدام به دنبال منبع خلق ثروت برای توسعه زیر ساخت ها هستیم که برای این کار بلندمدت ستادی تشکیل شده و معاونت شهرسازی و معماری ما نیز در حال فعالیت در این حوزه است.

 

زاکانی در تشریح دیگر اقدام های انجام شده از سوی مدیریت شهری با بیان این مطلب که هفته آینده مجتمع ایستگاهی بزرگی را افتتاح خواهیم کرد که ظرفیت ۲۱ رام قطار را دارد، گفت: از دیگر اقدام های انجام شده می‌توان به فعالیت در حوزه هوشمند سازی بار و مسافر اشاره کرد که فعالیت هایی به شکل ترکیبی برای انجام سفر در حال برنامه ریزی است.

شهردار تهران در تشریح بخشی از اقدام های انجام شده در حوزه مسئولیت اجتماعی افزود: هفته آینده ۲ هزارو ۲۰۰ تخت برای معتادان افتتاح ‌و به بهره برداری خواهد رسید و ما بارها اعلام کردیم که در مقابل معتادان شهر تهران مسئول هستیم.

زاکانی ادامه داد: امروز ما در مدیریت شهری اشکال های متعدد داریم اما ما در حال «شدن» و «تغییر و تحول» هستیم و برای رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت با دستگاه های متفاوت، نهادهای انقلابی و نخبگان هستیم.

وی بیان کرد: موضوع فناوری در شهر ما بسیار اهمیت دارد و به همین منظور در حال ایجاد زیر ساخت هایی از جمله پارک های علم و فن‌آوری در داخل شهر تهران هستیم که نمونه این دست اقدامات راه اندازی نمایشگاه دائمی فناوری در بوستان گفت و گو است تا اهل علم و دانش ما (استاد و دانشجو)تهران را ترک نکند.

به گزارش فارس در این نشست اساتید و اعضای تشکل های دانشجویی سوالات خود را از شهردار تهران پرسیدند.

انتهای پیام/


11605870
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت، درباره قیمت داروی «سیستاگون» توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تاکید بر بازنگری جدی در مقررات و رویه‌های ستادی گفت: فرآیند‌های نظام آموزشی باید تسهیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیریت دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس اعلام کرد که حضور مأموران آتش‌نشانی در مجموعه خوابگاه‌های دانشجویی نرگس در ساعات پیشین، بر اثر یک گزارش اشتباه بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت با اشاره به اعزام هیاتی کارشناسی برای بررسی وقایع مرتبط با بیمارستان ایلام، گفت: گزارش نهایی بررسی‌های میدانی هیات اعزامی آماده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو با تأکید بر نقش داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش مجاز در تأمین ایمن دارو، هرگونه دور زدن شبکه رسمی توزیع را مردود اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگرچه لایحه بودجه ۱۴۰۵ از رشد ۲۰ درصدی منابع دارو و تجهیزات پزشکی خبر می‌دهد، اما مسئولان سازمان غذا و دارو هشدار می‌دهند این افزایش، بیشتر «اسمی» است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی دوره ابتدایی و متوسطه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، «ارزشیابی دروس دوره ابتدایی»، «راهنمای عمل ارزشیابی دوره دوم متوسطه» و «بارم‌بندی دروس دوره اول متوسطه» را برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ بازنگری و م...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: مشارکت بخش‌های تخصصی به‌ویژه حوزه معدن به تربیت نیروی کار ماهر و متناسب با نیاز بازار کار منجر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران»  رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: حمایت وزارت اقتصاد مسیر ورود نخبگان المپیاد به فضای واقعی اقتصاد کشور را هموار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پی طرح مطالبی درباره وقوع درگیری و استفاده از گاز اشک‌آور در اطراف بیمارستان سینا به‌منظور تنویر افکار عمومی اطلاعیه‌ای را صادر کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است