علمی فناوری 17:29 - 19 مرداد 1399
سرطان‌های خون مانند لوسمی را می‌توان با شیمی درمانی به طور مؤثر درمان کرد، اگرچه این بیماری هنگامی که سلول‌های سرطانی مقاوم با داروهای تجویز شده از بین نروند، عود می‌کند.

شناسایی یک ویژگی منحصر به فرد سلول‌های سرطانی مقاوم

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان "دانشگاه هاروارد" طی مطالعه اخیرشان یک ویژگی‌ منحصر به فرد سلول‌های مقاوم در برابر سرطان را شناسایی کرده‌اند.

آنها طی این مطالعه تغییر موقتی در متابولیسم سلول‌ها و نحوه استفاده آنها از مواد مغذی را شناسایی کردند. این مطالعه نشان داده است که چنین سلول‌هایی مواد مغذی موجود در ریزمحیط خود را دارند و از آنها به عنوان زمینه ژنتیکی استفاده می‌کنند. ریزمحیط تومور محیط اطراف تومور می‌باشد که شامل رگ‌های خونی اطراف آن، سلول‌های ایمنی، فیبروبلاست‌ها، مولکول‌های سیگنالینگ و ماتریکس خارج سلول(ECM) است. تومور و ریز محیط اطراف دائماً در تعامل نزدیک با هم هستند. تومورها می‌توانند با آزاد کردن سیگنال‌های خارج سلولی، القای رگ زایی تومور و القای تحمل ایمنی موضعی، بر ریز محیط زیست تأثیر بگذارند، و همچنین مشخص شده‌ است که سلول‌های ایمنی موجود در ریز محیط می‌توانند بر رشد و تکامل سلول‌های سرطانی تأثیر بگذارند.

سلول‌های سرطانی مقاوم نادر هستند، بنابراین تشخیص آنها دشوار است. دانشمندان طی این مطالعه موش‌های مبتلا به لوسمی حاد مغز استخوان را مورد بررسی قرار دادند و سلول‌های سرطانی مقاوم را شناسایی و پیشرفت آنها را ردیابی کردند و سپس سلول‌های آن را با پروتئین زیست‌تابی و پروتئین فلورسنت برچسب گذاری کردند. لوسمی حاد میلوئیدی یا به اختصار AML یکی از انواع سرطان خون است. این نوع لوسمی سلول‌های مغز استخوان یا میلوسیت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و روندی حاد دارد. در این بیماری مغز استخوان، میلو بلاست‌ها(نوعی گلبول سفید)، گلبول‌های قرمز یا پلاکت‌های غیرطبیعی می‌سازد.

"نیک ون گاستل"(Nick van Gastel) نویسنده اصلی این مطالعه گفت: ما در هنگام عود مجدد سرطان، سلول‌ها را مورد مطالعه قرار دادیم و دریافتیم این سلول‌ها مقاوم هستند چرا که آنها حتی پس از درمان دارویی و شیمی درمانی نیز همچنان در بدن باقی مانده بودند و در زمان عود بیماری قابل مشاهده بودند.

این مطالعه نشان داده است که این سلول‌های مقاوم به جای مانده پس از شیمی درمانی دچار تغییر موقتی در متابولیسم شده‌اند. به طور خاص آنها روش استفاده خود از اسید آمینه گلوتامین را تغییر داده‌اند.

ون گاستل گفت: اگر هنگامیکه عود این بیماری رخ داد بسیار سریع به بررسی و مشاهده آن نپردازیم هیچ وقت قادر به مشاهده این تغییرات نخواهیم بود. این یک واکنش استرس زودگذر است. اگر در آن زمان متابولیسم را مورد هدف قرار دهید می‌توانید ببینید که سلول‌های سرطانی بسیار آسیب پذیر هستند.

 هنگامی که محققان این مطالعه تنها یک روز متابولیسم گلوتامین یا تولید نوکلئوتید را مورد هدف قرار دادند، سلول‌های مقاوم از بین رفتند و میزان بقای بیمار افزایش یافت.

ون گاستل گفت: این یافته‌ها یک فرصت نوین و مفید برای مورد هدف قرار دادن این سلول‌ها ایجاد می‌کند.‌

محققان امیدوارند که با بررسی‌های بیشتر بتوانند داروهای کارآمدتری را توسعه دهند که پس از شیمی درمانی سبب بهبودی این بیماری شود و توسط آن بتوانند به راحتی تغییرات رخ داده در متابولیسم را مشاهده کنند.

انتهای پیام


10659269
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است