علمی فناوری 17:29 - 19 مرداد 1399
سرطان‌های خون مانند لوسمی را می‌توان با شیمی درمانی به طور مؤثر درمان کرد، اگرچه این بیماری هنگامی که سلول‌های سرطانی مقاوم با داروهای تجویز شده از بین نروند، عود می‌کند.

شناسایی یک ویژگی منحصر به فرد سلول‌های سرطانی مقاوم

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان "دانشگاه هاروارد" طی مطالعه اخیرشان یک ویژگی‌ منحصر به فرد سلول‌های مقاوم در برابر سرطان را شناسایی کرده‌اند.

آنها طی این مطالعه تغییر موقتی در متابولیسم سلول‌ها و نحوه استفاده آنها از مواد مغذی را شناسایی کردند. این مطالعه نشان داده است که چنین سلول‌هایی مواد مغذی موجود در ریزمحیط خود را دارند و از آنها به عنوان زمینه ژنتیکی استفاده می‌کنند. ریزمحیط تومور محیط اطراف تومور می‌باشد که شامل رگ‌های خونی اطراف آن، سلول‌های ایمنی، فیبروبلاست‌ها، مولکول‌های سیگنالینگ و ماتریکس خارج سلول(ECM) است. تومور و ریز محیط اطراف دائماً در تعامل نزدیک با هم هستند. تومورها می‌توانند با آزاد کردن سیگنال‌های خارج سلولی، القای رگ زایی تومور و القای تحمل ایمنی موضعی، بر ریز محیط زیست تأثیر بگذارند، و همچنین مشخص شده‌ است که سلول‌های ایمنی موجود در ریز محیط می‌توانند بر رشد و تکامل سلول‌های سرطانی تأثیر بگذارند.

سلول‌های سرطانی مقاوم نادر هستند، بنابراین تشخیص آنها دشوار است. دانشمندان طی این مطالعه موش‌های مبتلا به لوسمی حاد مغز استخوان را مورد بررسی قرار دادند و سلول‌های سرطانی مقاوم را شناسایی و پیشرفت آنها را ردیابی کردند و سپس سلول‌های آن را با پروتئین زیست‌تابی و پروتئین فلورسنت برچسب گذاری کردند. لوسمی حاد میلوئیدی یا به اختصار AML یکی از انواع سرطان خون است. این نوع لوسمی سلول‌های مغز استخوان یا میلوسیت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و روندی حاد دارد. در این بیماری مغز استخوان، میلو بلاست‌ها(نوعی گلبول سفید)، گلبول‌های قرمز یا پلاکت‌های غیرطبیعی می‌سازد.

"نیک ون گاستل"(Nick van Gastel) نویسنده اصلی این مطالعه گفت: ما در هنگام عود مجدد سرطان، سلول‌ها را مورد مطالعه قرار دادیم و دریافتیم این سلول‌ها مقاوم هستند چرا که آنها حتی پس از درمان دارویی و شیمی درمانی نیز همچنان در بدن باقی مانده بودند و در زمان عود بیماری قابل مشاهده بودند.

این مطالعه نشان داده است که این سلول‌های مقاوم به جای مانده پس از شیمی درمانی دچار تغییر موقتی در متابولیسم شده‌اند. به طور خاص آنها روش استفاده خود از اسید آمینه گلوتامین را تغییر داده‌اند.

ون گاستل گفت: اگر هنگامیکه عود این بیماری رخ داد بسیار سریع به بررسی و مشاهده آن نپردازیم هیچ وقت قادر به مشاهده این تغییرات نخواهیم بود. این یک واکنش استرس زودگذر است. اگر در آن زمان متابولیسم را مورد هدف قرار دهید می‌توانید ببینید که سلول‌های سرطانی بسیار آسیب پذیر هستند.

 هنگامی که محققان این مطالعه تنها یک روز متابولیسم گلوتامین یا تولید نوکلئوتید را مورد هدف قرار دادند، سلول‌های مقاوم از بین رفتند و میزان بقای بیمار افزایش یافت.

ون گاستل گفت: این یافته‌ها یک فرصت نوین و مفید برای مورد هدف قرار دادن این سلول‌ها ایجاد می‌کند.‌

محققان امیدوارند که با بررسی‌های بیشتر بتوانند داروهای کارآمدتری را توسعه دهند که پس از شیمی درمانی سبب بهبودی این بیماری شود و توسط آن بتوانند به راحتی تغییرات رخ داده در متابولیسم را مشاهده کنند.

انتهای پیام


10659269
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است