اقتصادی 18:07 - 05 تیر 1401

احداث ۲۴ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ هزار مگاوات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایمیدرو، وجیه‌الله جعفری در نشست اعضای کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت استراتژیک با وجود اختصاص حداکثر ۱۰ درصد انرژی مصرفی کشور به خود، در فصل تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز و متعاقب آن، افت تولید مواجه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، صنعت فولاد ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن را دارد و برنامه‌های توسعه‌ای برای ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود، اما به دلیل کمبود انرژی، تولید سالانه از حدود ۳۰ میلیون تن فراتر نمی‌رود.

وی افزود: این در حالی است که صنعت فولاد از تولید، اشتغال و صادرات مناسبی برخوردار است و در شرایط تحریم، درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته است.

ضرورت تضمین مصارف کاهش یافته

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام آمادگی بر اینکه این سازمان تمایل دارد با نمایندگان وزارت نیرو و نفت برای اجرای طرح‌های کاهش مصرف برق خانگی و صنعتی (استفاده از فناوری‌های جدید) به توافق برسد، گفت: پیشنهاد ما این است که تا قبل از فصل سرما، یک برنامه عملیاتی را در این زمینه شروع کنیم و به سرانجام برسانیم.

وی افزود: انتظار ما این است که وزارتخانه‌های مربوطه تضمین دهند که مصارف کاهش یافته (گاز و برق) را در اختیار این صنعت قرار دهند و برق و گاز این واحدها را قطع نکند. چرا که این امر، علاوه بر افت تولید و کاهش صادرات و ارزآوری، سبب خسارت‌های قابل توجه به کوره‌ها می‌شود.

احداث ۲۴ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ هزار مگاوات

جعفری با بیان اینکه ایمیدرو با مشارکت شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، برنامه احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه برق را از مهر ۱۴۰۰ اجرایی کرده است، تصریح کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده، ۲۴ نیروگاه با سرمایه گذاری حدود ۷ میلیارد دلار طی ۳ سال احداث می‌شود.

وی ادامه داد: نخستین نیروگاه ۳۸۰ مگاواتی با ۱۳۰ میلیون سرمایه گذاری تابستان امسال وارد مدار تولید می‌شود.

ایران دارای بدترین شدت انرژی جهان

کاظم کاشفی دبیر کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست با بیان اینکه در جهان بدترین شاخص شدت انرژی را داریم، گفت: با روند فعلی مصرف، در سال ۱۴۱۱ علاوه بر اینکه مزیت درآمد ارزی را از دست می‌دهیم، واردکننده گاز و نفت خواهیم شد.

وی ادامه داد: در سال ۵۶، حدود ۵۴۰ هزار بشکه نفت تولید و در سال ۹۷ این رقم به ۶.۵ میلیون بشکه رسید. این مصرف در سال ۱۴۱۲ به ۱۲ میلیون و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ میلیون بشکه نفت می‌رسد.

کاشفی بیان داشت: به رغم اینکه قوانین مطلوبی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی تدوین شده، به نحو مناسبی اجرایی نشده است.

وی افزود: برای اصلاح رفتار مصرف انرژی، نیاز به آیین نامه اجرایی است تا بتوانیم این آیین نامه را با همکاری نهادهای پرمصرف تدوین کنیم.


11605833
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل توانیر گفت: با ابلاغ آیین نامه بند ب ماده ۴۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت بستر لازم برای تأمین برق مازاد بر الگوی مصرف برق مشترکان در بازار رقابتی از طریق تابلوی برق آزاد یا سبز فراهم می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بخش‌هایی از نوار شمالی، غرب، شمال‌غرب و جنوب‌غرب کشور در هفته جاری شاهد بارش‌های قابل‌توجه خواهند بود و برخی حوضه‌ها و استان‌ها با مقادیر چشمگیر بارش در صدر مناطق پرباران قرار می‌گیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام افزایش گزارش‌های مربوط به پیامک‌های جعلی، تاکید کرد: تنها مرجع رسمی طرح‌های حمایتی مسکن، سامانه سامان است و پیامک‌های معتبر صرفاً از سرشماره V.MASKAN ارسال می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر نوسازی ناوگان و تکمیل راه‌آهن چابهار و رشت گفت: با اجرای این اقدامات شاهد احیای ترانزیت ایران خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز شنبه ۱۵ آذرماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۲۹دمیلیون و ۳۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در چارچوب اجرای برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران برای تقویت نظام مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، جزئیاتی از مأموریت‌های محول‌شده به جامعه حسابداران رسمی منتشر شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی گفت:طرح پرورش هزار مدیر یک طرح ملی است که قرار است تا پایان دولت چهاردهم هزار مدیریت تربیت یافته و نسل تازه از مدیران را وارد بدنه اجرایی کشور شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: فرآیند قطع آب ادارات پرمصرف و بدمصرف که مصارف خود را تا ۲۵ درصد کاهش ندهند ادامه خواهد داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ابوذر شیرودی به عنوان سرپرست جدید سازمان هواپیمایی کشوری منصوب شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروزه یکی از بزرگترین دغدغه‌های مدیران صنایع در ایران، بحث مدیریت مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های سربار تولید است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است