اجتماعی 10:19 - 02 خرداد 1401

بیمه ها در موضوع سرقت کمک حال مردم نیستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، اولین جلسه مرکزی پیشگیری و مقابله با سرقت با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذیربط به ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.

اصغر جهانگیر در این نشست که به منظور هم‌افزایی و مشارکت سایر نهادهای مرتبط با موضوع پیشگیری و مقابله با سرقت برگزار شد، به قدر و سهم هر نهاد در رابطه با سرقت اشاره کرد و گفت: سه دسته در جامعه با موضوع سرقت در ارتباط هستند. کسانی که خودشان مرتکب سرقت می‌شوند، آن‌هایی که در خرید و فروش اموال مسروقه نقش دارند و مالباخته‌ها که ممکن است شخص یا یک سازمان دولتی و خصوصی باشد.

وی افزود: در ابتدا مهمترین کار این است که سهم بخش‌های مختلف در موضوع سرقت مشخص شود. اگر یک سارق بداند که نمی‌تواند به راحتی مال سرقت شده را بفروشد و اگر فروخت به راحتی قابل شناسایی و پیگیری است، انجام جرم برای او مشکل خواهد شد.

جهانگیر ادامه داد: قانون در پیشگیری از سرقت سهم قابل توجهی دارد ولی این طور نیست که تنها با قانون به معنای واقعی، سرقت کاهش پیدا می‌کند ولی در عین حال قانون به عنوان نقش بازدارنده باید متناسب با جرم باشد.

وی افزود: در حوزه قوانین، قانون سنگین کم نداریم ولی قوانین به دلیل اینکه دائم با ارفاقات مختلف روبه‌رو می‌شود شرایطی را فراهم می‌کند که مورد عنایت قرار نگیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه درباره اهمیت هماهنگی بین سازمان زندان‌ها و نیروی انتظامی اظهار کرد: اگر متهمی که به جرم سرقت در زندان است آزاد می‌شود، باید سازمان زندان‌ها آن را به نیروی انتظامی اطلاع دهد تا با هشیاری مأموران ارتکاب مجدد جرم توسط متهم کاهش یابد.

جهانگیر ضمن تاکید بر وظایف دستگاه‌های ذی‌ربط در کاهش سرقت عنوان کرد: باید مشخص شود هر دستگاه در خصوص سهمی که دارد چقدر وظایفش را انجام داده است؛ به طور مثال شهرداری‌ها برای ساختمان‌هایی که پارکینگ به تعداد ندارند جرایمی را در نظر گرفته و بر اساس مصوبات شورای شهر باید جرایم را صرف ساخت پارکینگ‌های عمومی در آن مناطق کند تا خودروهای کمتری در خیابان بماند زیرا اگر پارکینگ به تعداد مناسب در شهر ساخته شود خیلی از خودروهایی که در خیابان پارک می‌شوند به سرقت نمی‌روند.

جهانگیر گفت: موضوع اطلاع‌رسانی و ارتقای آگاهی‌های عمومی برای خودکنترلی بسیار مهم است و صدا و سیما باید از ظرفیت خود در این رابطه استفاده کند البته تولید محتوای آن به عهده معاونت اجتماعی و نیروی انتظامی است که انواع روش‌های سرقت را از طربق زندان‌ها، ناجا و دادگستری‌ها جمع‌آوری و از آن‌ها تولید محتوا صورت بگیرد.

جهانگیر ضمن اشاره به نقش سمن‌ها در ارتقای آگاهی‌های عمومی به نقش بسیج محلات اشاره و عنوان کرد: همانطور که در ابتدای انقلاب، کشور با اعتماد به مساجد پیروز شد امروزه نیز می‌توان از بسیج در تأمین امنیت محلات بهره برد.

وی ادامه داد: شرایط سخت اقتصادی، تورم و تحریم‌ها به قدر کافی موجب نگرانی مردم شده است. در این بین اگر مالی هم از آن‌ها سرقت شود شرایط برایشان بسیار دشوار خواهد بود لذا در محله‌های محروم که اهالی، نمی‌توانند هزینه‌ای برای استخدام نگهبان‌محله کنند بسیج به عنوان مردمی‌ترین نهاد کشور می‌تواند این وظیفه را برعهده بگیرد.

جهانگیر استفاده از فناوری‌های نوین در پیشگیری از سرقت را مهم دانست و بیان کرد: به‌روزرسانی فناوری‌ها در کنترل و پیشگیری از سرقت بسیار حائز اهمیت است. زیرا سارقان با به روزترین روش‌های سرقت آشنایی دارند و برای مقابله با آن لازم است از فناوری‌های نوین و به روز استفاده شود.

وی در پایان به نقش بیمه‌ها اشاره کرد و گفت: اغلب بیمه‌ها تاکنون به معنای کامل کمک حال مردم در امر سرقت نشده‌اند و بیشتر به عنوان سازمان درآمدی ایفای نقش می‌کنند. بیمه‌ها به هنگام بیمه کردن خودروها یا منازل باید الزاماتی آموزشی را در دستور کار داشته باشند؛ به طور مثال اگر قرار است منزلی را بیمه سرقت کنند راه‌های پیشگیری از سرقت با توجه به محیط و محل سکونت و ویژگی‌های آن نیز در دستور کار قرار گیرد و در صورت بروز سرقت، راه‌های جلوگیری از تکرار آن را آسیب‌شناسی کرده و حسب مورد به مراجع مربوطه برای اصلاحات لازم اعلام کنند.


11570321
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا، از رفع محدودیت تردد در محور کرج–چالوس و آزادراه تهران–شمال خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قوه قضاییه در تجلیل از راهپیمایی پرشکوه و خیره‌کننده مردم ایران اسلامی در یوم‌الله ۲۲ بهمن پیامی صادر کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان امدادونجات هلال احمر با به کارگیری بیش از ۷۵۰۰ نیروی عملیاتی و بیش از هزار دستگاه لجستیکی، پوشش امدادی گسترده‌ای را در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن امسال فراهم کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: پلیس با سرعت و جدیت بیشتری با قاچاق کالا، احتکار، اخلال در نظام اقتصادی و مفاسد اقتصادی برخورد خواهد کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نقش فناوری‌های نوین در کاهش زمان طلایی عملیات امداد و نجات در حوادث شبانه بسیار مهم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن در نظم و امنیت کامل خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» استاندار تهران همزمان با برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن، در جمع راهپیمایان پایتخت حضور یافت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، این حضور را نشانه تداوم همان شور و شعور انقلابی سال ۱۳۵۷ دانست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن ضمن اشاره به اینکه حضور مردم سرمایه اجتماعی بزرگی برای کشور است، حل مشکلات اشتغال را مستلزم تغییر ریل اقتصاد دانست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا)، با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن با بیان اینکه مردم با حضور خود پیامشان را داده‌اند و تأکید کرد که این انقلاب ماندنی است و مسئولان باید بیش از گذشته برای رفع مشکلات اقتصادی مردم تلاش کنند....

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است