علمی فناوری 12:48 - 07 اسفند 1399
پنتاگون نمونه اولیه یک صفحه خورشیدی فضایی با قابلیت تاباندن انرژی الکتریکی به هر نقطه از زمین را با موفقیت آزمایش کرد.

تاباندن انرژی از فضا به زمین با ماهواره خورشیدی

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌ان‌ان، دانشمندان پنتاگون نمونه اولیه سیستم جدیدی را که اساساً انرژی را از فضا به هر نقطه از زمین می‌تاباند، با موفقیت آزمایش کردند.

این صفحه خورشیدی که به اندازه یک جعبه پیتزا است، به عنوان "ماژول آنتن فرکانس رادیویی فوتوولتائیک"(PRAM) شناخته می‌شود و در ماه مه ۲۰۲۱ با یک هواپیمای بدون سرنشین به جو پایین زمین پرتاب شد و هر ۹۰ دقیقه یک بار زمین را دور می‌زند.

پیش فرض این طرح این است که بتوان یک سیستم انرژی خورشیدی مانند این را برای جمع آوری آن میزان از نور خورشید که از اتمسفر رد نمی‌شود و تبدیل آن به انرژی خورشیدی استفاده کرد، سپس آن انرژی به نقاط دلخواه از زمین تابانده شود.

در حالی که این دستگاه در حال حاضر کوچک است و تنها می‌تواند ۱۰ وات انرژی تولید کند، سیستم توسعه یافته آن در آینده بسیار بزرگتر و دارای ده‌ها صفحه خورشیدی خواهد بود. علاوه بر این، "PRAM" فعلی فقط در حال جمع آوری انرژی است و چیزی به زمین نمی‌تاباند، اما فناوری انجام این کار قبلاً در مطالعات اثبات شده است.

مدت‌ها است که از صفحات خورشیدی به عنوان راهی برای تحول در بازار انرژی یاد می‌شود، اما موضوعات و مسائل بی‌شماری ماندگاری آنها را محدود کرده است. اما این سیستم انرژی خورشیدی برنامه‌ریزی شده یک مزیت بزرگ دارد و آن این است که این سیستم در فضا قرار خواهد گرفت.

با قرار گرفتن این سیستم در فضا، صفحات خورشیدی می‌توانند از امواج آبی نور استفاده کنند که از جو زمین عبور نمی‌کنند و در عوض پخش می‌شوند و آسمان را آبی می‌کنند. این امواج قدرت بیشتری دارند و منجر به این می‌شوند که صفحات خورشیدی از نور بیشتر خورشید و در نتیجه انرژی بیشتری برخوردار شوند.

"پائول جاف" توسعه دهنده این پروژه به سی‌ان‌ان گفت: مزیت بی نظیر این ماهواره‌های انرژی خورشیدی نسبت به هر منبع دیگری از قدرت، قابلیت انتقال جهانی آن است. به عنوان مثال با آن می‌توان در یک لحظه به شیکاگو و در کسری از ثانیه بعد به لندن یا برازیلیا انرژی ارسال کرد.

انتهای پیام


10966855
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی سال ۱۴۰۴ تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها به طور حتم، توان آنها در رفع مسائل جامعه خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه تازه نشان داده است که فرودگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی پیام‌های ناخواسته‌ای به موجودات فضایی ارسال می‌کنند!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید یک پدیده نجومی عجیب را در مورد کره ماه آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید یک پدیده نجومی عجیب را در مورد کره ماه آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اولین سیستم داخلی برای کنترل ربات‌ها با استفاده از نیروی فکر در مرکز ملی فیزیک و ریاضیات روسیه توسعه داده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پیام‌رسان بدون نیاز به اینترنت «بیت‌چت» اخیرا به عنوان یک پروژه جانبی جدید از جک دورسی به بحث داغ جامعه فناوری تبدیل شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بر تأثیر دارو‌های خواب‌آور بر پروتئین‌های سمی مغز تأکید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده زیاد از هدفون شنوایی جوانان را تهدید می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی با انتشار فراخوانی مشترک از طرح‌های سامانه هوشمند خدمات سلامت یکپارچه حمایت می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است