علمی فناوری 15:02 - 28 مرداد 1398

حضور محققان ایرانی در پروژه شناسایی سیارات فراخورشیدی

به گزارش خبرگزاری مهر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مطالعه سیارات فراخورشیدی در سال های اخیر به یکی از شاخه های مهم اختر فیزیک تبدیل شده است. انگیزه اصلی در این تحقیقات مطالعه شکل گیری سیاراتی است که امکان شکل گیری حیات در آنها وجود دارد.

در این زمینه سرمایه گذاری وسیعی در این شاخه از علم آغاز شده است و ماهواره های فضایی برای مشاهده سیارات راهی فضا شده اند. 

در منطقه خاورمیانه نیز محققان دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در پروژه بین المللی در زمینه سیارات فراخورشیدی حضور دارند و مشغول فعالیت هستند. این پروژه با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد و پژوهشگران کشورمان از این دو دانشگاه در کنار سایر مراکز علمی دنیا قرار گرفتند تا در مهم ترین اکتشافات نجومی ایران نیز سهیم باشد.

سهراب راهور مجری طرح پژوهشی «رصد سیارات فراخورشیدی با استفاده از ریز همگرایی گرانشی با همکاری گروه بین المللی مایندسپ» درباره فعالیت های انجام شده در این طرح بیان کرد: آشکار سازی سیارات خارج از منظومه شمسی هدفی است که این پروژه بین المللی دنبال می کند. البته علاوه بر پاسخ به پرسش تشکیل سیارات فراخورشیدی، شناسایی و مشخص کردن سیارات قابل زیست است. 

وی ادامه داد: تحقیقات پروژه در رصد خانه اتحادیه اروپا مستقر در شیلی انجام شد و کار تحلیل و آنالیز اطلاعات و داده های حاصل از رصد پس از انتقال به کشور صورت گرفت. در حال حاضر ۴۰ سیاره جدید در این پروژه شناسایی شدند. که با تحلیل داده ها مشخصات و جرم آنها را اندازه گیری می شود. همچنین سیاراتی که در منطقه زیست قرار دارند مشخص می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف همچنین عنوان کرد: با توجه به اینکه در این فعالیت پژوهشی حجم بالایی داده مورد تحلیل داده قرار می گیرد بنابراین دانش استفاده و کار با داده های زیاد که امروزه در تمام علوم و صنعت کاربرد دارد توسعه می یابد. 

به گفته وی، در این طرح تلسکوپی استفاده شد که مجهز به دوربین جدید به نام عکس برداری شانسی است. این دوربین با فرکانس بالا از آسمان تصویربرداری می کند و پس از حذف نرم افزاری تصاویری که توسط تلاطم جوی درست شده می توان تصاویر در حد پراش به دست آورد. توسعه این روش می تواند کاربردهای زیادی در تهیه تصاویر با کیفیت بسیار بالا داشته باشد.


10212926
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک گفت: در فرایند مجوز دهی کودکستان‌ها، ما به موسسان آموزش‌های لازم را داده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره شناسان زمان شروع مهاجرت مشتری در منظومه شمسی را محاسبه کرده اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید مشخص کرده است که مدل‌های آب و هوایی می‌توانند حرکت و جابجایی ماهواره‌ها را به درستی پیش‌بینی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: در مسیر تحقق شفافیت و بهبود برنامه ریزی حاکمیتی و نظارتی در طول کمتر از یک سال ۶ داشبود و سامانه تخصصی به بهره برداری رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت میانبرها را با همکاری وزارت بهداشت ایجاد می‌کند و برای این منظور مسیرها و همچنین اطلاعات لازم را ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت میانبرها را با همکاری وزارت بهداشت ایجاد می‌کند و برای این منظور مسیرها و همچنین اطلاعات لازم را ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مالک اسپیس‌ایکس می‌گوید هیچ مدرکی دال بر وجود موجودات فضایی و بیگانگان در زمین ندیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در زمینه هوش مصنوعی، مایکروسافت قصد ایجاد اتحاد با شرکت‌های بزرگ همچون سامسونگ را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور استان تهران گفت: برای ساماندهی مسائل دانشگاه آزاد در استان تهران بر تشکیل هرچه سریعتر کمیته اقتصادی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق مشخصات فاش‌شده، اوپو پد ۳ با پردازنده‌ قدرتمند و نمایشگر با کیفیت از راه خواهد رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است